Το Πανεπιστήμιο του Brno απέσπασε το “Opel Style Award”

By  |  0 Comments
  • Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Opel, William F. Bertagni απένειμε το βραβείο Formula Student
  • Οι ομάδες που υποστηρίζει η Opel εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις και τις νίκες τους στο Hockenheimring

Ο Γερμανικός γύρος του πρωταθλήματος Formula Student στο Hockenheimring (9-14 Αυγούστου) προσέλκυσε 113 διαγωνιζόμενους. Ο αγώνας για το περίοπτο Opel Style Award ήταν σκληρός και το βραβείο για το συνολικό πακέτο μηχανολογίας & σχεδίασης, που ξεκίνησε πέρσι από την εταίρο και κύριο χορηγό της σειράς, Opel, κέρδισε τελικά η Ομάδα του Πανεπιστημίου του Brno (Τσεχία).

«Στο αυστηρό πλαίσιο των κανονισμών του διαγωνισμού Formula Student, η Αγωνιστική Ομάδα του Brno University με το Dragon 6 πέτυχε κάτι σπάνιο, να σχεδιάσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που συνδυάζει υψηλή τεχνική απόδοση με ελκυστική σχεδίαση» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Μηχανολογίας Οχημάτων της Opel στην Ευρώπη, William F. Bertagni, κατά τη διάρκεια της απονομής. «Οι φοιτητές αυτοί είναι ακριβώς τα μελλοντικά ταλέντα που θέλουμε να βλέπουμε στην Opel.»

Οι υποψηφιότητες για το Opel Style Award αξιολογήθηκαν από επιτροπή καταξιωμένων σχεδιαστών στο χώρο του δημιουργικού design μεταξύ των οποίων οι Friedhelm Engler, Director Advanced Design, Richard Shaw, Chief Designer Creative Design, Frank Starz, Assistant Chief Designer Creative Design, και Sven Weinfurtner, Assistant Chief Designer Midsize Interior. Πέραν του βραβείου, η Opel χορήγησε στη νικήτρια ομάδα του Brno ένα νέο, κατάλληλα εξοπλισμένο Opel Astra για όλη τη σεζόν του Formula Student.

Συνολικά, οι ομάδες που υποστηρίζει η Opel στο Hockenheim πέτυχαν αρκετές νίκες και κορυφαίες θέσεις. Η KIT team από το Karlsruhe πήρε μία νίκη γενικής κατάταξης στην κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης διεκδίκησε τη δεύτερη θέση στην πολυπληθή κατηγορία μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η διατλαντική ομάδα Ravensburg-Corvallis πέτυχε νταμπλ, με νίκη στην κατηγορία ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αυτοκινήτων με κινητήρα καύσης στην παρουσίαση του Business Plan (Επιχειρηματικού Σχεδίου). Στην απαιτητική δοκιμή ελέγχου πλαγιολίσθησης, οι φοιτητές του Karlsruhe πέτυχαν ένα ακόμα νταμπλ, ενώ το Πανεπιστήμιο του Darmstadt επικράτησε στη δεύτερη θέση στην κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι ομάδες που είχαν σπόνσορα την Opel επίσης αγωνίστηκαν και για βραβεία άλλων χορηγών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομάδα του Deggendorf που κατέκτησε το Porsche Innovation Award.

Για πρώτη φορά, οι κύριοι χορηγοί του Formula Student προσφέραν επίσης σεμινάρια βαθιάς ανάλυσης για τους αγωνιζόμενους. Το σεμινάριο της Opel εστίασε στο Opel Style Award και έδωσε πολύτιμες, χρήσιμες συμβουλές πάνω στη σχεδίαση και τη χωροταξία. Μία μεγάλη συμμετοχή 30 ομάδων απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για το υλικό που προσέφεραν ο Friedhelm Engler και οι σχεδιαστές συνεργάτες του.

Στο διαγωνισμό  Formula Student, οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι για ολόκληρη την αλυσίδα διαδικασιών, όπως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Οι ομάδες πρέπει να κατασκευάσουν οι ίδιες ένα πρωτότυπο και να υποβάλλουν σχέδια για κόστη, παραγωγή, μάρκετινγκ και πωλήσεις. Όσοι καταφέρουν να ‘επιβιώσουν’ από αυτή την πρόκληση περνούν από μία αυστηρή συγκριτική αξιολόγηση στους τομείς επιτάχυνσης, φρεναρίσματος και συμπεριφοράς και αντοχής.

Σαν κύριος χορηγός του Formula Student, η Opel συνεχίζει να εντείνει τις προσπάθειές της για την προώθηση νεαρών μηχανικών. Φέτος, η Opel θα υποστηρίξει τρεις ακόμα αγωνιστικές ομάδες φοιτητών. Πρόκειται για τις πανεπιστημιακές ομάδες από Στουτγάρδη, Karlsruhe και Ravensburg, οι οποίες διασφάλισαν τη συνεργασία τους με την Opel χάρη στα εξαιρετικά τους αποτελέσματα προηγούμενων ετών. Αυτή τη στιγμή η Opel συνεργάζεται με εννέα Γερμανικά πανεπιστήμια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.