Έτοιμο το Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ

By  |  0 Comments

To Ράλλυ είναι έτοιμο ! Η Οργανωτική Επιτροπή της ΦΙΛΠΑ, ολοκληρώνει την προετοιμασία για το «45ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ 2016», μια εκδήλωση κατηγορίας FIVA “A” ((υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου).

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από 22 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2016 και θα έχει επίκεντρο την πανέμορφη Λευκάδα,. Δεκτά να συμμετάσχουν είναι οχήματα από το 1920 έως και το 1986.

Θα υπάρχουν δύο σημεία εκκίνησης της εκδήλωσης: Η Λειβαδιά για τα πληρώματα από την Αθήνα και την Β. Ελλάδα και η Ναύπακτος για τα πληρώματα από το εξωτερικό και την Πάτρα. Τα πληρώματα την πρώτη ημέρα θα διανυκτερευσουν στο εξαιρετικό ξενοδοχείο THEOXENIA στο Μεσσολόγγι και στην Λευκάδα θα διανυκτερεύσουν στο πανέμορφο ξενοδοχείο “IONIAN BLUE” (www.ionianblue.gr) 5 αστέρων.

Οι συμμετέχοντες, όπως και πέρσι, θα έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν στην “Regularity” ή στην “Touring” κατηγορία. Και οι δύο κατηγορίες θα ακολουθούν τις ίδιες διαδρομές, απλώς η κατηγορία Regularity περιλαμβάνει συνολικά 25 ειδικές διαδρομές ακριβείας ενώ η Touring μόλις 2 ειδικές διαδρομές ακριβείας την ημέρα. Και στις δύο περιπτώσεις οι μέσες ωριαίες ταχύτητες δεν θα υπερβαίνουν τα 50 χλμ/ώρα, όπως ορίζει η FIVA και θα είναι προσαρμοσμένες στην παλαιότητα των οχημάτων.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

1η Ημέρα  :
Εκκίνηση στις 10.30 από τις Πηγές Κρύας στην Λιβαδειά  και πορεία προς Κυριάκι, Δίστομο, Αντίκυρα, Δεσφίνα, Ιτέα, Γαλαξείδι και τερματισμός 1ου Σκέλους στην Ναύπακτο όπου θα γίνει ανασυγκρότηση.  Η διαδρομή αυτή είναι κοινή για τις Κλάσεις Regularity & Τouring με την διαφοροποίηση ότι η Κλάση Touring δεν θα έχει δοκιμασίες Ακριβείας σε αυτό το Σκέλος.

Εκκίνηση του 2ου Σκέλους το απόγευμα από την Ναύπακτο όπου θα εκκινήσουν και οι συμμετέχοντες της Κλάσης Τouring που θα έλθουν από το εξωτερικό μέσω Πατρών.  Το  Σκέλος αυτό θα τερματίσει στο Μεσολόγγι όπου και  θα γίνει η πρώτη διανυκτέρευση. Η κατηγορία Regularity θα ακολουθήσει πορεία μέσω Θέρμου κάνοντας  μία εντυπωσιακή διαδρομή γύρω από την λίμνη Τριχωνίδα, ενώ η κατηγορία Τouring θα κάνει μία συντομότερη κατά  40 περίπου χλμ διαδρομή σχεδόν κατ’ευθείαν προς τον τερματισμό του Σκέλους.

2η Ημέρα  :
Εκκίνηση στις 10.00 από το Μεσολόγγι  και κοινή πορεία και των δύο κατηγοριών προς Λευκάδα ακολουθώντας την υπέροχη παραλιακή διαδρομή μέσω Παναιτωλικού και Αστακού.  Τερματισμός το μεσημέρι στο λιμάνι της  πόλης της Λευκάδας όπου θα υποδεχθεί με ένα κέρασμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού. Ακολουθεί μετάβαση στο ξενοδοχείο στην Νικιάνα και ελεύθερο απόγευμα για περιήγηση του νησιού.

3η Ημέρα  :
Στο πρώτο Σκέλος οι μετέχοντες οδηγούν προς Πρέβεζα και τερματίζουν στην Αρχαία Νικόπολη όπου  θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το καινούργιο Μουσείο.  Στο δεύτερο Σκέλος θα κατευθυνθούν προς τις Πηγές του Αχέροντα περνώντας  από το ιστορικό Μνημείο των Σουλιωτισσών. Από τις Πηγές του Αχέροντα,  μετά από δίωρη τουλάχιστον ανασυγκρότηση, εκκινεί το 3ο Σκέλος για την επιστροφή στο λιμάνι της  πόλης της Λευκάδας όπου και τερματίζει αργά το απόγευμα το Ράλλυ και το βράδυ υπάρχει το Gala της απονομής.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ  :

Εγινε προσπάθεια να διανυθούν οι πιό όμορφες παραλιακές διαδρομές όπως Αντίκυρα-Ιτέα, Μεσολόγγι-Λευκάδα, περιοχή Πρέβεζας, Αχέροντας-Λευκάδα, αλλά και λίγες γραφικές  ημιορεινές διαδρομές.  Μετά το πέρασμα  από το ιστορικό Μνημείο των Σουλιωτισσών, στην ανασυγκρότηση στις εντυπωσιακές Πηγές του Αχέροντα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν δίπλα στο ποτάμι την φημισμένη  καπνιστή πέστροφα της περιοχής και, όσοι το επιθυμούν (με συμβολική επιβάρυνση) θα μπορούν να έχουν την εμπειρία του rafting και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ιππασία στις όχθες του ποταμού (δεν απαιτείται ειδικός ρουχισμός).

ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ  :

Η Κατηγορία Touring θα έχει 6 συνολικά απλές σχετικά Ειδικές Διαδρομές για την συντήρηση του αγωνιστικού πνεύματος  και η Κατηγορία Regularity θα έχει 20 τουλάχιστον Ειδικές Διαδρομές ορισμένες με πολλαπλές χρονομετρήσεις.  Οι δοκιμασίες της  Κατηγορίας Regularity θα είναι αυξανόμενης δυσκολίας αλλά είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην απαιτείται υπερβολικός εξοπλισμός (π.χ. περισσότερα του ενός brantz).

ΚΟΣΤΟΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ  :

Το κόστος συμμετοχής για του συμμετέχοντες από την Ελλάδα είναι 400 Ευρώ και περιλαμβάνει :  α) Οργανωτικές δαπάνες και ασφάλιση, β) μία διανυκτέρευση με πρωϊνό στο Ξενοδοχείο “Θεοξένεια” (τέως Ξενία) στο Μεσσολόγγι και δύο διανυκτερεύσεις με πρωϊνό και βραδινό γεύμα  στο Ξενοδοχείο 5 * “Ιοnian Blue” στην Λευκάδα (Νικιάνα).

INTERNATIONAL_RALLY_GR me sponsors

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.