Η μαγική συνταγή του Ράλλυ Κύπρος 2016

By  |  0 Comments

Μοναδικές συγκινήσεις αναμένεται να προσφέρει το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2016.Ο εξαιρετικός σχεδιασμός των διαδρομών, η πλειάδα αξιόλογων πληρωμάτων στη λίστα συμμετοχών του και οι καινοτομίες που παρουσιάζει αποτελούν τη μαγική συνταγή για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που έγινε στα Κεντρικά Γραφεία της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στη Λευκωσία, οι διοργανωτές έδωσαν όλες τις πληροφορίες για τον Εθνικό μας αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από τις 7 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου. Παρών στη Διάσκεψη ήταν και ο κύριος Jean-Baptiste Ley, κορυφαίο στέλεχος στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Πρόκειται για το δέκατο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,  τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Κάτι που το καθιστά το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά ταυτόχρονα σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA.

Δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 822.47 χιλιομέτρων θα απαρτίζουν το φετινό αγώνα ενώ τα 214,17 αγωνιστικά χιλιόμετρα θα είναι μεικτής επιφάνειας (χώμα/άσφαλτος). Τα ‘highlights’ της φετινής διοργάνωσης αφορούν πρώτιστα τις τελετές εκκίνησης και τερματισμού που επιστρέφουν μετά από χρόνια στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Μετά από χρόνια, επιστρέφουν επίσης και οι νυχτερινές ειδικές διαδρομές ενώ το Σάββατο η Λευκωσία θα φιλοξενήσει και πάλι την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage. Τέλος, την Κυριακή τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα στην Love Cyprus Golden Stage η οποία θα αποτελείται από τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κ. Ανδρέας Στυλιανού, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στη διαχρονική υποστήριξη της εταιρίας προς τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου αλλά και στη σημαντικότητα του αγώνα. Συγκεκριμένα δήλωσε. «Το Ράλι Κύπρου είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός. Ένας απαιτητικός και θεαματικός αγώνας που συγκινεί όσους το παρακολουθούν.  Αναμένεται να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα θα μεταφέρει εικόνες από την Κύπρο μας σε όλο τον κόσμο.  Στη CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ θεωρούμε καθήκον μας να στηρίζουμε εκδηλώσεις που προβάλουν την πατρίδα μας.  Στο πλαίσιο του φετινού αγώνα, η Εταιρεία μας, θα αναπτύξει μια σειρά υποστηρικτικών δράσεων για την ευρύτερη ανάδειξη και προβολή του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Οδική Ασφάλεια». Παράλληλα αναφέρθηκε και στην Υπερειδική Διαδρομή της οποίας χορηγός είναι και πάλι η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης τόνισε ότι «το φετινό Ράλι δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί με τη μορφή και τον χαρακτήρα που όλοι θέλαμε αν δεν είχαμε την κατανόηση και αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και του ΕΒΕ Λεμεσού». Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε τόσο προς την Αστυνομία για την αμέριστη συμπαράσταση της στον αγώνα όσο και στον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λεμεσού κ. Κώστα Γαλαταριώτη, το ενδιαφέρον του οποίου ήταν πέρα από συγκινητικό.

Τελειώνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το φετινό CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος θα είναι το καλύτερο και εντυπωσιακότερο όλων των εποχών καλώντας όλους να επιδείξουν τον καλύτερο τους εαυτό από κάθε πόστο.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά στις 10 το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου με την κατατακτήρια ειδική διαδρομή στην περιοχή του Αγίου Σωζόμενου στην Λευκωσία.  Στην διαδρομή αυτή θα συμμετέχουν οι οδηγοί προτεραιότητας του ERC, ενώ μετά το τέλος της θα γίνει η διαδικασία επιλογής της θέσης εκκίνησης, ανάλογα με την κατάταξη τους στην qualifying stage. Θα ακολουθήσει στο Συνεδριακό Κέντρο  η πρώτη δημοσιογραφική διάσκεψη του αγώνα με τη συμμετοχή των τριών πρώτων οδηγών καθώς και του πρώτου κυπριακού πληρώματος που θα εκκινήσει στον αγώνα.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής δεν εξαντλείται με την κατατακτήρια ειδική και την τελετή εκκίνησης στη Λεμεσό. Τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές πριν επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία στο χώρο του σέρβις το οποίο βρίσκεται στο χώρο δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας στην Λευκωσία. Το δεύτερο σκέλος του αγώνα ξεκινά νωρίς το πρωί του Σαββάτου με οκτώ ειδικές διαδρομές από τις οποίες οι τρεις θα είναι επαναλαμβανόμενες. Η όγδοη και τελευταία ειδική της ημέρας δεν θα είναι άλλη από την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Υπερειδική Διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει στις 16:16 το απόγευμα και θα περάσει μέσα από τους δρόμους της Λευκωσίας. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα επιστρέψουν πίσω στο service park για διανυκτέρευση. Ο αγώνας την Κυριακή αρχίζει στις 08:20 το πρωί, με τα εναπομείναντα πληρώματα να έχουν να καλύψουν ξανά τις δύο νυκτερινές ειδικές διαδρομές της Παρασκευής για να φτάσουν αισίως στις δύο τελευταίες διαδρομές που αποτελούν τις Love Cyprus Golden Stage. Στις διαδρομές αυτές οι χρόνοι των πληρωμάτων θα προστεθούν και οι νικητές θα λάβουν χρηματικά έπαθλα αξίας 60 χιλιάδων ευρώ. Οι δύο Love Cyprus Golden Stage θα φέρουν τα πληρώματα στη ράμπα του τερματισμού, και πάλι στο μόλο Λεμεσού στις 15:00 όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη τους με το χρόνο.

H Αλυτάρχης κ. Νάγια Κοντοπούλου αναφέρθηκε εκτεταμένα τόσο στη διοργάνωση και τη διαδρομή όσο και στο μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα μηνύματα που θέλει να περάσει στο κοινό ο φετινός αγώνας. «Πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης θέλουμε να είναι ο άνθρωπος και ειδικότερα οι νέοι. Θα επιδιώξουμε μέσα από τον αγώνα να περάσουμε, πέρα από τα σημαντικά μηνύματα για την οδική ασφάλεια, ταυτόχρονα και μηνύματα ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση που μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στα όνειρα τους. Χαιρόμαστε που δίπλα μας σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες όπως τον ΚΕΝΘΕΑ, μια οργάνωση που το έργο της στο συγκεκριμένο τομέα είναι πολυσχιδές και αξιοζήλευτο». Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου όπου μια μεγάλη ομάδα από φοιτητές είχαν και θα έχουν την ευκαιρία να στελεχώσουν σημαντικά πόστα στη διοργάνωση του αγώνα. Τέλος, κάλεσε το κοινό να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Αστυνομίας και των marshals αφού πρώτιστο μέλημα όλων είναι ένας ασφαλισμένος αγώνας.

Το ότι ο αγώνας μας προσμετρά και φέτος σε δύο διεθνή πρωταθλήματα της FIA, αυτό μας χαρίζει ένα μίγμα συμμετοχών. Αξιόλογοι Ευρωπαίοι οδηγοί θα αναμετρηθούν με οδηγούς από τη Μέση Ανατολή αλλά και οδηγούς του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος για μια θέση στο βάθρο. Στη λίστα των συμμετοχών συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως του δευτεραθλητή του ERC Alexey Lukyanuk και του τριταθλητή Ralf Sirmacis. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο φετινό αγώνα λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος η Castrol Ford Team Turkey με πέντε συνολικά πληρώματα καθώς και η Team Greece με τον γνωστό Έλληνα οδηγό Λάμπρο Αθανασούλα. H φετινή λίστα συμπληρώνεται από 43 Κυπριακά πληρώματα

poster-2016

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.