Karting: Οι πρωταθλητές του 2016

By  |  0 Comments

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting ολοκληρώθηκε αισίως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και μετά την επισημοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων, η ΟΜΑΕ Karting ανακοινώνει τους τιτλούχους της χρονιάς που πέρασε!

Μετά από την περυσινή χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, στόχος της Επιτροπής Karting ήταν να ενεργοποιήσει ξανά τους αθλητές και τις ομάδες. Το φετινό Πρωτάθλημα αποτελούνταν από 4 αγώνες που προσμέτρησαν κανονικά για τις 6 κατηγορίες της προκήρυξης. Ο βαθμολογικός συντελεστής αυξανόταν στους δύο τελευταίους αγώνες, με στόχο την διατήρηση του ενδιαφέροντος, από άποψης διεκδίκησης τίτλων, ως το τέλος. Η επιλογή αυτή αποδείχθηκε σωστή, αφού η αγωνία διατηρήθηκε ως το τέλος, καθώς όλοι οι τίτλοι κρίθηκαν στο τελευταίο φετινό ραντεβού της χρονιάς.

Η κατηγορία 60 Mini χωρίζονταν στις 60 Mini A και 60 Mini B, ανάλογα με τους τύπους κινητήρων που χρησιμοποιούσαν οι αθλητές. Πρωταθλητής στην 60 Mini A αναδείχθηκε ο Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM) κυρίως χάρη στις δύο του νίκες στον τελευταίο αγώνα. O Ιωάννης-Θεολόγος Ντάφος (Chatzis Racing Team, FA-TM) κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Νικόλας Μπαλοδήμος (Speed Force, Exprit-TM). Στην 60 Mini B, όλα ήταν ανοιχτά ως το τέλος, καθώς πριν τον τελευταίο αγώνα 3 οδηγοί χωρίζονταν από μόλις 1,5 βαθμούς. Τελικά, ο τίτλος του πρωταθλητή κατέληξε στον Ανδρέα Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo) με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον Γιάννη Λάντζη (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo). Ακολούθησε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-LKE) που επέδειξε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Από συναγωνισμό χαρακτηρίστηκε η σεζόν και για την Κατηγορία Junior, με τρεις αθλητές να δίνουν εξαιρετική μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Στην επιστροφή του στις πίστες ο Θάνος Χούρλιας (PRT Motorsport, Tony Kart Rotax), έκοψε πρώτος το νήμα έχοντας κερδίσει τέσσερις τελικούς στο Kartodromo και έναν στα Μέγαρα. Ο οδηγός από τη Θεσσαλία λύγισε την αντίσταση του Αλέξανδρου Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-Iame) που ήταν σταθερός σε όλη τη χρονιά, έχοντας κατακτήσει μία νίκη και του Σωτήρη Αθανασόπουλου (Chatzis Racing Team, FA-Rotax), που κέρδισε τους δύο τελικούς στην Καλαμάτα. Ντάρσυ και Αθανασόπουλος ακολούθησαν τον Χούρλια, στην κατάταξη.

Στην Κατηγορία Senior, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-Iame), που κέρδισε τους δύο τελικούς στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, και τον τελευταίο τελικό στις Αφίδνες, έχοντας ενδιάμεσα πλασαριστεί στο βάθρο των δυο τελικών στην Καλαμάτα. Δεύτερος στην Senior ολοκλήρωσε ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (Speed Force, Exprit-Iame) που ήταν σε όλους τους αγώνες μεταξύ των πρωταγωνιστών, ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Στράτος Γαλανόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Iame), που ακολούθησε όλους τους αγώνες του θεσμού έχοντας επίσης πολύ σταθερή πορεία.

Στην Κατηγορία KZ2 των 6τάχυτων καρτ πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Βασιλέρης (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex), νικητής των τελικών σε Μέγαρα και Καλαμάτα. Στην τελευταία συνάντηση στο Kartodromo οι δύο δεύτερες θέσεις που κατέκτησε ήταν αρκετές για να σφραγίσει τον τίτλο. Τον ακολούθησε ο πρωτάρης στην κατηγορία Δημήτρης Τσίμπρης (T.S. Racing Team, CRG-Maxter), που κέρδισε έναν τελικό στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στις Αφίδνες, ενώ ήταν πάντα μεταξύ των διεκδικητών των θέσεων του βάθρου. Τρίτος στη βαθμολογία ολοκλήρωσε ο Παύλος Ξυνός (Athens Kart Shop, Tecno-Iame), που όπως και ο Τσίμπρης διεκδίκησε μέχρι τέλους με πείσμα τον τίτλο. Στην Κλάση KZ2 Plus, επαθλούχος αναδείχθηκε ο Χρήστος Ασημακόπουλος (Chatzis Racing Team, Energy-TM), που συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος Karting.

Στην Κατηγορία Club που αποτέλεσε την… νέα είσοδο του Πρωταθλήματος, ο επαθλούχος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τον τίτλο κατέκτησε ο Τάκης Παπαγιάννης (Speed Force, PCR-TM) αν και συγκέντρωσε συνολικά λιγότερους βαθμούς από τον Κώστα Ελευθερίου (Zorri Motorsport, Birel-Rotax). Επειδή όμως όλοι οι οδηγοί της κατηγορίας έπρεπε, βάσει προκήρυξης, να αφαιρέσουν τα 4 χειρότερα αποτελέσματα για την εξαγωγή της τελικής βαθμολογίας, το Έπαθλο κατέληξε στον Παπαγιάννη. Ο Ελευθερίου από την άλλη, έδειξε πολύ καλή εικόνα εντός πίστας και σίγουρα το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο για τον νεαρό οδηγό. Την τριάδα της Κατηγορίας συμπλήρωσε ο Γιώργος Βασιλείου (CRG-Maxter Hellas, CRG-Rotax) που ολοκλήρωσε εξαιρετικά τη σεζόν, επικρατώντας στον τελευταίο αγώνα, στις Αφίδνες, τόσο στα Time Attacks όσο και στον τελικό.

Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το νεοσύστατο Έπαθλο Ομάδων, που προκηρύχθηκε από την Επιτροπή Karting και επίσης κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο τίτλος πέρασε στην “Athens Kart Shop”, που επικράτησε στην ισοβαθμία της “Speed Force” χάρη στα καλύτερα της αποτελέσματα στην κατηγορία ΚΖ2, στοιχείο ενδεικτικό του τεράστιου συναγωνισμού. Μέσα στο παιχνίδι του Επάθλου ήταν μέχρι το τέλος τόσο η “Chatzis Racing Team” που τελικά κατατάχθηκε τρίτη, όσο και η “PRT Motorsport” που ακολούθησε στη τέταρτη θέση.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 2016
60 Mini A: Μάριος Αγγελόπουλος (Speed Force, PCR-TM)
60 Mini B: Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo)
Junior: Θάνος Χούρλιας ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΠΑΝΩ (PRT Motorsport, Tony Kart-Rotax)
Senior: Χρήστος Σαγανάς (Saganas Team, FA-Iame)
KZ2: Δημήτρης Βασιλέρης (PRT Motorsport, Tony Kart-Vortex)
Έπαθλο Club: Τάκης Παπαγιάννης (Speed Force, PCR-TM)
Έπαθλο Ομάδων: Athens Kart Shop

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.