Το νέο MINI Countryman

By  |  0 Comments

Καθώς η νέα γενιά του MINI Countryman κάνει την πρεμιέρα της, η Βρετανική μάρκα με την πλούσια παράδοση συνεχίζει την επέλασή της στην premium compact κατηγορία. Το νέο MINI Countryman είναι το μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο μοντέλο στην 57χρονη ιστορία της μάρκας. Μετά από μία εκ βάθρων ανανέωση, εμφανίζεται αισθητά αναβαθμισμένο σε χώρους, λειτουργικότητα, σπορτίφ στυλ και premium χαρακτηριστικά.

Το νέο MINI Countryman (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7,0 – 2,1 l/100 km,
εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 159 – 49 g/km) κάνει τη διαφορά στο περιβάλλον του ανταγωνισμού με μία έντονα εκφραστική σχεδίαση, προηγμένο αμάξωμα και το κυριότερο, ασυναγώνιστη ευελιξία. Η πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος ALL 4 υπόσχεται διασκεδαστική οδήγηση και εκτός ασφάλτου. Επιπλέον, το νέο MINI  Countryman είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διατίθεται με plug – in hybridσύστημα κίνησης. Με τη μορφή του MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4 έχει αυτονομία 40 km στο πρόγραμμα της αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας.

Νέο MINI Countryman – επισκόπηση καινοτομιών.

– Δυναμικές αναλογίες, 20 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του.
– Πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων, αυξημένη ευρυχωρία και ευελιξία εσωτερικού.
– Ηλεκτρικός έλεγχος πίσω πόρτας με ανέπαφο άνοιγμα και κλείσιμο.
– MINI Picnic Bench : αναδιπλούμενο σκαλοπάτι φόρτωσης που μετατρέπεται σε άνετο κάθισμα στο χώρο αποσκευών και είναι κατάλληλο για χρήση στο ύπαιθρο.
– MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4: το πρώτο MINI με plug – in hybrid σύστημα κίνησης.
– Νέα γενιά κινητήρων και κιβωτίων, all – wheel drive ALL 4 βελτιστοποιημένης απόδοσης.
– Κεντρικό όργανο με λειτουργία οθόνης αφής για πρώτη φορά.
– MINI Country Timer μετρά τη διασκεδαστική οδήγηση σε απαιτητικές διαδρομές.
– MINI Connected App προσωπικός βοηθός σε καθημερινή βάση και στο ταξίδι.
– MINI Find Mate : όλα όσα χρειάζεστε στο αυτοκίνητο σε κάθε περίπτωση – ή μπορεί να χρειαστείτε.

20 cm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο MINI Countryman είναι περίπου 20 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του και σχεδόν 3 cm φαρδύτερο. Το μεταξόνιό του έχει αυξηθεί κατά 7,5   cm . Αυτό συνεπάγεται σημαντική αύξηση της ευρυχωρίας με πέντε καθίσματα κανονικών διαστάσεων αλλά και του ευπροσάρμοστου χώρου αποσκευών. Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων διασφαλίζει άριστη ορατότητα και διασκεδαστική οδήγηση που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας. Τα πίσω καθίσματα μετακινούνται στο διαμήκη άξονα μέχρι 13 cm . Η πλάτη των πίσω καθισμάτων είναι διαιρούμενη 40   :   20   :   40. Προσφέρει επίσης μεταβλητή γωνία κλίσης για λόγους άνεσης των επιβατών και για εξοικονόμηση πρόσθετου χώρου αποσκευών πίσω. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 450 L που μπορούν να φτάσουν στα 1.309 L εάν χρειαστεί. Αυτό αποτελεί μέγιστη αύξηση 220 L συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Πέντε καθίσματα στο εσωτερικό, δύο στο Picnic Bench .

Προαιρετικά, διατίθεται ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου πίσω πόρτας. Αυτό κάνει εφικτό το ανέπαφο άνοιγμα και κλείσιμο της πίσω πόρτας, σε συνδυασμό με Comfort Access . Το προαιρετικό πακέτο αποθηκευτικών χώρων περιλαμβάνει μεταβλητό πάτωμα φόρτωσης, κρίκους πρόσδεσης και ιμάντες αλλά και ένα ανοξείδωτο ατσάλινο ένθετο στο σκαλοπάτι φόρτωσης. Μία μοναδική πρόταση είναι το Picnic Bench – πρόκειται για μία μαλακή επιφάνεια που αναδιπλώνεται από το χώρο αποσκευών και γίνεται κάθισμα για δύο.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο LA , λανσάρισμα το Φεβρουάριο του 2017.

Το νέο MINI Countryman κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου τουLos Angeles στις 18 Νοεμβρίου 2016. Θα ακολουθήσει το Ευρωπαϊκό λανσάρισμα το Φεβρουάριο του 2017. Από το Μάρτιο του 2017, το νέο MINI Countryman θα κυκλοφορήσει και εκτός Ευρωπαϊκών δρόμων.

MINI Countryman : ένα επιτυχημένο μοντέλο με παραδοσιακές ρίζες.

Ακόμα και με το όνομά της, η νέα έκδοση του MINI Countryman παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην παράδοση της Βρετανικής μάρκας. Μία εξαιρετικά ευέλικτη έκδοση του κλασικού Mini κάποτε έφερε το ίδιο όνομα τη δεκαετία του 1960. Όπως το ίδιας κατασκευής Morris Mini Traveller , το Austin Seven Countryman είχε ένα ευέλικτο εσωτερικό, και η έκδοση με τα ξύλινα πάνελ – ευρέως γνωστή ως “ Woody ” –  εξελίχθηκε σε ‘ cult ’, ένα ‘ status ’ που συνεχίζει να απολαμβάνει μέχρι σήμερα. Το MINI Countrymanομοίως προσέφερε πρόσθετους τρόπους διασκεδαστικής οδήγησης όταν λανσαρίστηκε το 2010. Ήταν το πρώτο MINI με τέσσερις πόρτες, μεγάλη πίσω πόρτα, πέντε καθίσματα και προαιρετικό σύστημα all – wheel drive και πουλήθηκαν συνολικά πάνω από 540000 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

p90240581_lowres_mini-cooper-s-countr

Δυναμικές αναλογίες, ώριμος χαρακτήρας.

Η πιο σύγχρονη γενιά του MINI   Countryman προχωρά ακόμα περισσότερο ως προς την προσαρμοστικότητα, ευελιξία και premium χαρακτηριστικά. Οι δυναμικές αναλογίες χαρίζουν στο νέο MINI Countryman μία άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση. Η αναγνωρίσιμη αύρα του προσδιορίζεται από τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και την υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, και τονίζεται ακόμα περισσότερο από την εξωτερική εμφάνιση MINI ALL 4 και τις ψηλές ράγες οροφής. Το νέο MINI Countrymanυιοθετεί κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία ΜΙΝΙ όπως η τριπλή δομή προφίλ – οροφή, κρυστάλλινες επιφάνειες και αμάξωμα –   καθώς και κοντούς προβόλους, μεγάλους θόλους τροχών και αύξηση του πλάτους από επάνω προς τα κάτω. Ακριβείς γραμμές πάνω στις πλούσιες επιφάνειες δημιουργούν ένα ελκυστικό παιχνίδι φωτός και σκιάς που υπογραμμίζει το αθλητικό σχήμα του αυτοκινήτου και τον κάθετο προσανατολισμό του αμαξώματος. Η γκάμα χρωμάτων περιλαμβάνει τις εκδόσεις Island Blue metallic και Chestnut , που τώρα διατίθενται για πρώτη φορά με MINI . «Το νέο MINI Countrymanέχει αυξηθεί σημαντικά σε μέγεθος. Ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει τις κλασικές αναλογίες MINI », σχολίασε ο Julius Schluppkotten , project manager του MINICountryman .

Πολυάριθμα σχεδιαστικά στοιχεία αποκλειστικά για το μοντέλο όπως η εντυπωσιακή οροφή που θυμίζει κράνος, τα κάθετα πίσω φώτα, η εξαγωνική μάσκα και οι μεγάλοι προβολείς έχουν αναβαθμιστεί. Τα πλαίσια των πλαϊνών φλας, γνωστά σαν ‘φινιστρίνια’ θυμίζουν βέλος. Οι ράγες οροφής σε σατινέ αλουμίνιο συνδυάζονται με ασημί ένθετα μαρσπιέ, προσδίδοντας οπτική έμφαση στο ύψος του αυτοκινήτου. Οριζόντιες γραμμές κυριαρχούν πίσω, με τα κάθετα διατεταγμένα φώτα να δημιουργούν μία γοητευτική αντίθεση.

Προβολείς LED με περιφερειακά φώτα ημέρας για πρώτη φορά.

Το εντυπωσιακό προφίλ των μονάδων των προβολέων αποκλίνει από το στρογγυλό σχήμα που χαρακτηρίζει τη μάρκα. Η χαρακτηριστική, ελαφρώς ασύμμετρη καμπύλη συνδυάζεται με τη μάσκα διαμορφώνοντας μία αναγνωρίσιμη φυσιογνωμία. Τα φώτα στάθμευσης που είναι ενσωματωμένα στους αεραγωγούς χρησιμοποιούνται και ως φώτα ημέρας, στάνταρ. Σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς προβολείς LED , δημιουργείται για πρώτη φορά μία λωρίδα φωτός που διατρέχει κάθε προβολέα.

Μεγαλύτερη ευρυχωρία για ένα premium περιβάλλον.

Στο εσωτερικό του νέου MINI Countryman , η αυξημένη ευρυχωρία, το ποιοτικό premiumπεριβάλλον και μία σύγχρονη φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχων αντανακλούν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη νέα γενιά. Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός απολαμβάνουν περισσότερο χώρο στην περιοχή της κεφαλής και των ώμων, ενώ το εύρος ρύθμισης των καθισμάτων έχει επίσης αυξηθεί. Ηλεκτρική λειτουργία ρύθμισης των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού διατίθεται προαιρετικά, με λειτουργία μνήμης για την πλευρά του οδηγού. Οι στενές κολώνες του αμαξώματος και η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, προσφέρουν άριστη ορατότητα κατά τους ελιγμούς. Στο πίσω τμήμα της καμπίνας του MINI   Countryman υπάρχουν τρία καθίσματα κανονικών διαστάσεων. Τα ανοίγματα της πίσω πόρτας έχουν διευρυνθεί συγκριτικά με του προηγούμενου μοντέλου, διευκολύνοντας την είσοδο και έξοδο. Επιπλέον του εσωτερικού πλάτους, ο χώρος για τα πόδια είναι αισθητά περισσότερος.

Οι ποικίλες λύσεις αποθήκευσης συμβάλλουν επίσης στη βελτιστοποιημένη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου. Μπροστά και πίσω υπάρχουν θήκες στις πόρτες  που χωράνε μπουκάλια 1 L . Η μεγάλη κεντρική κονσόλα που εκτείνεται μέχρι το ταμπλό οργάνων έχει έναν ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο και δύο ποτηροθήκες μπροστά από το λεβιέ ή τον επιλογέα ταχυτήτών. Το MINI Controller και ο διακόπτης για το ηλεκτρικό χειρόφρενο βρίσκονται επίσης στην κεντρική κονσόλα. «Το εσωτερικό του νέου MINICountryman τονίζει την καταλληλότητα του αυτοκινήτου για οικογένειες αλλά και σαν πρωταρχικό όχημα. Η αίσθηση ποιότητας του εσωτερικού έχει αυξηθεί σημαντικά»,  δήλωσε ο Julius Schluppkotten , project manager του MINI Countryman .

 

p90240596_lowres_mini-cooper-s-countr

Χαρακτηριστική σχεδίαση cockpit .

Με καθαρά οριζόντια δομή, επιμηκυμένες γραμμές και πλούσιες επιφάνειες, το χαρακτηριστικό cockpit τονίζει το στιβαρό χαρακτήρα του νέου MINI Countryman . Το προφίλ των αεραγωγών απηχεί τον κάθετο προσανατολισμό των εξωτερικών σχεδιαστικών στοιχείων. Πέρα από την υψηλή ποιότητα των υλικών και το ακριβές φινίρισμα, τα σύγχρονα, εργονομικά βελτιστοποιημένα χειριστήρια συμβάλλουν στο αποκλειστικό περιβάλλον του αυτοκινήτου. Το κεντρικό όργανο είναι ενσωματωμένο στο ταμπλό και περιβάλλεται από ένα δακτύλιο LED που προσαρμόζει το φωτισμό στις οδηγικές συνθήκες, σαν ένα είδος ανάδρασης. Αυτό αποτελεί τμήμα του   MINIExcitement Package , που επίσης περιλαμβάνει φωτισμό περιβάλλοντος LED και μία προβολή του λογοτύπου MINI από τον εξωτερικό καθρέπτη της πλευράς του οδηγού όταν ανοίγει και κλείνει η πόρτα.

Λανσάρισμα με τέσσερις κινητήρες.

Η νέα έκδοση του MINI Countryman ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με μία εντελώς νέα τεχνολογία κινητήρων. Για το λανσάρισμα υπάρχουν δύο βενζινοκινητήρες και δύο dieselνέας γενιάς, όλοι με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo :

MINI Cooper   Countryman : 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας, κυβισμός: 1 499   cc ,
ισχύς: 100   kW /136   hp , μέγιστη ροπή: 220   Nm .
MINI Cooper   S   Countryman : 4- κύλινδρος βενζινοκινητήρας, κυβισμός: 1 998   cc , ισχύς: 141   kW /192   hp , μέγιστη ροπή: 280   Nm .
MINI Cooper   D   Countryman : 4-κύλινδρος diesel , κυβισμός: 1 995   cc , ισχύς: 110  kW /150   hp , μέγιστη ροπή: 330   Nm .
MINI Cooper   SD   Countryman : 4- κύλινδρος diesel , κυβισμός: 1  995   cc , ισχύς: 140   kW /190   hp , μέγιστη ροπή: 400   Nm .

Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης το πρώτο MINI με plug-in hybrid σύστημα κίνησης:

MINI Cooper   S   E   Countryman   ALL 4: 3- κύλινδρος βενζινοκινητήρας, κυβισμός: 1  499   cc , output : 100   kW /136   hp , σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, ισχύς 65   kW /88   hp, ισχύς συστήματος: 165   kW /224   hp , ροπή συστήματος: 385   Nm .

Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 6-άρι Steptronicδιατίθεται επίσης με το νέο MINI Cooper Countryman . Ένα 8-τάχυτο Steptronicδιατίθεται για το νέο MINI   Cooper   S Countryman και το νέο MINI   Cooper   D  Countryman . Αυτό ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του νέου MINI Cooper SD Countryman .

Η πιο σύγχρονη γενιά κινητήρων και κιβωτίων χαρίζει στο νέο MINI   Countrymanαισθητά πιο δυναμικό ταπεραμέντο και μετρήσιμες βελτιώσεις στον τομέα των επιδόσεων. Για παράδειγμα το νέο MINI   Cooper   S   Countryman   ALL 4 με 8-τάχυτο Steptronicέχει επιτάχυνση 0 – 100 km / h σε 7,2   δεύτερα – που σημαίνει ότι είναι 0,9 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον προκάτοχό του. Παρά τις αισθητά αυξημένες σπορ επιδόσεις αλλά και την αναβάθμιση της ευρυχωρίας, της άνεσης και του εξοπλισμού, σχεδόν όλες οι εκδόσεις των κινητήρων προσφέρουν βελτιστοποιημένη κατανάλωση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Ανάλογα με τον κινητήρα, οι μειώσεις κατανάλωσης φτάνουν μέχρι τα 1,4 lit /100 km . Την καλύτερη απόδοση μεταξύ των μοντέλων που χρησιμοποιούν αποκλειστικά κινητήρα καύσης προσφέρει το νέο MINI   Cooper   D   Countryman , με κατανάλωση 4,5 – 4,3 lit / 100   km και εκπομπές CO 2 118 – 113   grams / km (κύκλος δοκιμών Ε.Ε., εξαρτάται από τη διάσταση των επιλεγμένων ελαστικών). Οι τιμές για το νέο MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4 με plug – in hybrid σύστημα κίνησης είναι ακόμα χαμηλότερες.

Νέο σύστημα all-wheel drive ALL 4: γρήγορο, ακριβές, συμπαγές και αποδοτικό.

Το νέο MINI Countryman πετυχαίνει εξαιρετική απόδοση σε συνάρτηση με το σύστημαALL 4, που διατίθεται προαιρετικά για όλες τις εκδόσεις κινητήρων. Η νέα έκδοση του συστήματος AWD όχι μόνο αντιδρά γρήγορα και με ακρίβεια στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, αλλά είναι και συμπαγής και προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο εσωτερικής απόδοσης. Περιλαμβάνει μία μονάδα μετάδοσης ισχύος τετρακίνησης ενσωματωμένη στο διαφορικό του εμπρός άξονα, έναν κεντρικό άξονα και έναν συμπλέκτη που μεταφέρει με ακρίβεια τη ροπή στους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του συστήματος είναι συνδεδεμένος με το Dynamic Stability Control DSC , επομένως αντιλαμβάνεται έγκαιρα την όποια ανάγκη προσαρμογής της κατανομής ισχύος. Με αυτό τον τρόπο, το ALL 4 βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση αλλά και την ευστάθεια σε αντίξοες καιρικές και εδαφικές συνθήκες, και παράλληλα διασφαλίζει βελτιωμένη ευελιξία όταν το αυτοκίνητο στρίβει δυναμικά.

Ηλεκτρικό και συναρπαστικό: το MINI Cooper S E Countryman ALL 4.

Εξάλλου, η νέα γενιά του MINI Countryman προετοιμάζει επίσης το δρόμο για διασκεδαστική οδήγηση απαλλαγμένη από ρύπους. Το plug – in hybrid σύστημα του MINI  Cooper   S   E   Countryman   ALL 4 επιτρέπει αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση με τελική ταχύτητα 125   km / h . Η άμεση, παρατεταμένη και σχεδόν αθόρυβη παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα ανοίγει νέες προοπτικές στην go – kart αίσθηση του MINI . Εξίσου συναρπαστική είναι η ακριβής αλληλεπίδραση μεταξύ ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα καύσης του MINI   Cooper   S E   Countryman   ALL 4. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα 65  kW /88   hp μεταφέρεται μέσω ενός κιβωτίου μιας σχέσης στον πίσω άξονα, ενώ ένας 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 100   kW /136   hp συνδεδεμένος σε ένα 6-τάχυτο κιβώτιοSteptronic κινεί τους εμπρός τροχούς. Αυτός ο συνδυασμός παράγει τη λεγόμενη ‘ηλεκτρική τετρακίνηση’ που διασφαλίζει βέλτιστη ισορροπία μεταξύ διασκεδαστικής οδήγησης και απόδοσης σε όλες τις περιπτώσεις. Η κατανάλωση του MINI Cooper S ECountryman ALL 4 όπως υπολογίστηκε σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών της Ε.Ε. είναι 2.1lit / 100 km , ενώ οι εκπομπές CO 2 δεν υπερβαίνουν τα 49 g / km .

Διασκεδαστική οδήγηση στα μέτρα σας: Dynamic Damper Control και MINI Driving Modes.

Η υψηλής ποιότητας ανάρτηση του νέου MINI Countryman συνδυάζει εμπρός άξονα με γόνατο ελατηρίου ενός συνδέσμου και πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων με μία σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους και ακαμψίας και ειδικό σετάρισμα για το μοντέλο. Αυτό αποτελεί τη βάση για ακριβή συμπεριφορά και μέγιστη ευελιξία. Επιπλέον, χρησιμοποιεί ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με λειτουργία Servotronic , ισχυρά φρένα και Dynamic Stability Control DSC . Ζάντες αλουμινίου 16-ιντσών προσφέρονται στάνταρ με τα νέα MINI   Cooper   Countryman και MINI   Cooper   D   Countryman , ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις εφοδιάζονται με ζάντες ελαφρού κράματος 17-ιντσών. Το πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει και άλλες ζάντες αλουμινίου σε διάσταση έως 19 ιντσών.

Το Dynamic Damper Control διατίθεται προαιρετικά για το νέο MINI Countryman .

Δύο χαρτογραφήσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν για τους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες μέσω των προαιρετικών MINI Driving Modes . Ο οδηγός, μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στη βάση του λεβιέ ή επιλογέα ταχυτήτων μπορεί να επιλέξει ένα σετάρισμα σύμφωνα με ένα από τα τρία προγράμματα MID , SPORT και GREEN . Αυτό επηρεάζει επίσης την απόκριση γκαζιού και συστήματος διεύθυνσης, τη λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων άνεσης, τον ήχο του κινητήρα και τα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων του κιβωτίου Steptronic , ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό.

MINI Driving Modes – αναλυτική παρουσίαση.

Modes Drive Μετάδοση Διεύθυνση Απόσβεση Ήχος
Ηλεκτρικά συστήματα άνεσης
Mid normal normal normal normal normal normal
Sport sporty sporty sporty sporty sporty normal
Green eco eco normal normal normal eco

Πρεμιέρα: κεντρικό όργανο με οθόνη αφής ( touchscreen ).

Ο βασικός εξοπλισμός του νέου MINI   Countryman περιλαμβάνει το Radio MINI Boost με οθόνη τεσσάρων γραμμών στο κεντρικό όργανο και μία μονάδα hands – free σύνδεσης τηλεφώνου μέσω Bluetooth . Προαιρετικά, διατίθεται Radio MINI Visual Boost με έγχρωμη οθόνη 6,5-ιντσών, σύστημα ηχείων Harman Kardon hi – fi , σύστημα πλοήγησηςMINI και MINI Professional . Το πακέτο Wired με σύστημα πλοήγησης MINI Professionalπεριλαμβάνει εκτός από το Touch Controller στην κεντρική κονσόλα και μία έγχρωμη οθόνη 8,8-ιντσών στο κεντρικό όργανο με νέα σχεδίαση γραφικών. Είναι επίσης οθόνη αφής που σημαίνει ότι ο έλεγχος (επιλογή/ρύθμιση) των λειτουργιών γίνεται με τις άκρες των δακτύλων.

Καταγραφή της οδήγησης σε απαιτητικά εδάφη: Χρονόμετρο MINI Country Timer .

Σε συνδυασμό με το πακέτο Wired και το σύστημα πλοήγησης MINI Professional μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ακόμα λειτουργία που εξελίχθηκε αποκλειστικά για το MINICountryman με τρόπο καινοτόμο και διασκεδαστικό. Το MINI Country Timer καταγράφει όλες τις διαδρομές πάνω σε κεκλιμένα, ανώμαλα, χωμάτινα και χιονισμένα εδάφη και διαδρομές. Μόλις το νέο MINI   Countryman προσεγγίσει μία απαιτητική περιοχή, ο τύπος και ο βαθμός δυσκολίας ανιχνεύονται και εμφανίζονται στην οθόνη του κεντρικού οργάνου μέσω εικονιδίων. «Ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να διαβάσει στον υπολογιστή ταξιδιού πόση ώρα και με πόση ένταση έχει οδηγήσει σε ένα τέτοιο τύπο δρόμου», εξηγεί ο Julius Schluppkotten , project manager του MINI Countryman . Η οδηγική κατάσταση αναλύεται με βάση τα δεδομένα που παρέχει η μονάδα ελέγχου του Dynamic StabilityControl . Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να παρατηρείς πόσο γρήγορο και αποτελεσματικό είναι το νέο MINI   Countryman καθώς υπερβαίνει την κατάσταση ενός “ Street Cruiser ” και στοχεύει στην κατηγορία “ Cliff Champ ”.

Σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού, προτάσεις υψηλής ποιότητας για περισσότερη άνεση.

Η διασκεδαστική οδήγηση του νέου MINI Countryman βασίζεται όχι μόνο στη ευελιξία αλλά και στην ασφάλεια και άνεση. Βασικός παράγοντας εδώ είναι τα συστήματα υποστήριξης οδηγού που περιέχονται στο βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό. Η στάνταρ προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης με λειτουργία city braking μπορεί τώρα να συμπεριλάβει το σύστημα Driving Assistant με active cruise control βασισμένο σε κάμερα, προειδοποίηση πεζού με προ-φόρτιση φρένων, υποβοήθηση μεγάλης σκάλας ( high beamassistant ) και ανίχνευση οδικού σήματος ( road sign detection ). Επιπλέον, Park Distance Control, rear view camera, Parking Assistant και Head-Up-Display διατίθενται επίσης προαιρετικά.

 

Το πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει 2-ζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή και σύστημα συναγερμού με ένδειξη κατάστασης μέσω κόκκινης LED στην κεραία τύπου πτερυγίου. Επίσης διατίθεται κοτσαδόρος με αφαιρούμενη μπίλια. Ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα, το επιτρεπόμενο φορτίο τρέιλερ είναι μεταξύ 1   500 και 1   800   kg . Η ευρεία γκάμα εξωτερικών χρωμάτων, ταπετσαριών καθισμάτων και επενδύσεων εσωτερικού επιτρέπουν την εξατομίκευση του νέου MINI Countryman με τρόπο που εκφράζει το προσωπικό στυλ. Με την επιλογή MINI Yours Interior Styles που διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, η εντυπωσιακή σχεδίαση του cockpit αναδεικνύεται μέσω φωτιζόμενων διακοσμητικών λωρίδων. Ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον δημιουργείται επίσης από το προαιρετικό πακέτο φωτισμού που περιλαμβάνει εσωτερικά φώτα LED και φωτισμό περιβάλλοντος LED . Το τελευταίο αποτελεί τμήμα του προαιρετικού MINI Excitement Package και προσφέρει συνεχώς μεταβαλλόμενη προσαρμογή αποχρώσεων.

Νέα λειτουργία MINI Connected: προσωπικός βοηθός στο ταξίδι και MINI Find Mate .

Η συνδεσιμότητα εγκαινιάζει μία νέα διάσταση με το λανσάρισμα του νέου MINICountryman . Το MINI Connected προχωρά πέρα από τις γνώριμες λειτουργίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και γίνεται προσωπικός βοηθός στο ταξίδι στο πλαίσιο μιας συνολικής φιλοσοφίας που υποστηρίζει τον οδηγό στο σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος μετακίνησης και εκτός του αυτοκινήτου. Βασισμένο στην ευέλικτη πλατφόρμα Open Mobility Cloud , το MINI Connected ενσωματώνει το όχημα στην ψηφιακή ζωή του οδηγού του ΜΙΝΙ μέσω σημείων επαφής όπως τα Apple iPhone καιApple Watch .

Στην καρδιά της συνδεσιμότητας του νέου MINI Countryman βρίσκεται το MINIConnected , ο προσωπικός βοηθός που διατίθεται με νέες καινοτόμες υπηρεσίες από τον Οκτώβριο του 2016 για οδηγούς MINI . Τώρα, με τον εξατομικευμένο προγραμματισμό ταξιδιού φτάνουν με ακρίβεια και χωρίς άγχος στα ραντεβού. Το ταξίδι δεν ξεκινά μέσα στο αυτοκίνητο: Το MINI Connected ενημερώνει τον οδηγό για το βέλτιστο χρόνο αναχώρησης με βάση τις καταχωρήσεις του ημερολογίου και τα τρέχοντα κυκλοφοριακά δεδομένα. Διευθύνσεις και ραντεβού αποθηκευμένα προηγουμένως από τον οδηγό σε έναsmartphone μέσω MINI   Connected μεταφέρονται αυτόματα στο αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται εκ νέου εισαγωγή στο σύστημα πλοήγησης. Το MINI   Connected μπορεί επίσης να αποθηκεύει τακτικά μέρη που έχει επισκεφθεί ο οδηγός ως αγαπημένους προορισμούς ενώ εντοπίζει και συχνές διαδρομές όπως η καθημερινή διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά ώστε να μπορεί να ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση απροσδόκητων κυκλοφοριακών ανασχέσεων.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό στον τομέα της συνδεσιμότητας είναι το MINI Find Mate . Αυτό αποτελεί τμήμα του Wired package και αποτελείται από τις λεγόμενες ετικέτες ( tags) με λειτουργία ασύρματης παρακολούθησης που προσαρτώνται σε αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά και σε είδη ταξιδιού όπως τσάντες, βαλίτσες, μπρελόκ και σακίδια. Το MINI Find Mate μπορεί να παρακολουθεί τη θέση τέτοιων αντικειμένων συνδεδεμένων με το σύστημα που ο οδηγός δεν θέλει να ξεχάσει: η παρακολούθηση γίνεται όχι μόνο μέσω του υπολογιστή ταξιδιού του MINI   Countryman αλλά και σε έναsmartphone . Με αναγκαία προϋπόθεση να υπάρχει σύνδεση Bluetooth με την ετικέτα, ένα ηχητικό σήμα μπορεί να ενεργοποιηθεί στο αυτοκίνητο ή στο smartphone για να βοηθήσει στον εντοπισμό του αντικειμένου. Εάν η ετικέτα βρίσκεται εκτός εμβέλειας τουBluetooth , ο οδηγός μπορεί να οδηγηθεί στο σημείο στο οποίο ανιχνεύτηκε σύνδεση τελευταία φορά.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.