Ξεκινά η δράση για το CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016

By  |  0 Comments

Εκκίνηση αύριο Παρασκευή για το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος. Όπως είναι γνωστό ο αγώνας μετρά φέτος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι ο δέκατος και τελευταίος γύρος του θεσμού. Παράλληλα θα είναι και ο πέμπτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, κάτι που το καθιστά το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Στις 18:30 τα αυτοκίνητα θα βρεθούν στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού και συγκεκριμένα στο μώλο. Χώρος όπου θα φιλοξενήσει τόσο την εκκίνηση όσο και τον τερματισμό του αγώνα. Όμως η εκκίνηση δεν θα είναι και η πρώτη αγωνιστική δραστηριότητα για την Παρασκευή. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη δόση από τη δράση του CNP ASFALISTIKI Cyprus Rally 2016 στις 10:00 στη διαδρομή παρά τον Άγιο Σοζώμενο. Εκεί θα γίνει η κατατακτήρια διαδρομή των κορυφαίων πληρωμάτων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου οι γρηγορότεροι θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν τη θέση εκκίνησης τους στις ειδικές διαδρομές.

Η διαδικασία επιλογής αριθμού με βάση το χρόνο στην κατατακτήρια ειδική θα γίνει στους χώρους του Γραφείου Τύπου του αγώνα Φιλοξενία στις 13:30 ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Δημοσιογραφική Διάσκεψη με τους οδηγούς στον ίδιο χώρο.

Μετά την εκκίνηση τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τις δύο πρώτες ειδικές του αγώνα που φέτος θα είναι νυκτερινές. Η πρώτη, από το Σταυροβούνι στα Κλαυδιά, θα είναι μήκους 11.35 χιλιομέτρων με το πρώτο αυτοκίνητο να ξεκινά στις 19:28. Στις 20:06 θα διεξαχθεί η δεύτερη και τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας από το Πετροφάνι στα Κελιά μήκους 21.49 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, τα πληρώματα θα οδηγήσουν προς το χώρο ανασυγκρότησης (Service Park) στη Λευκωσία όπου θα διανυκτερεύσουν για το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Εβδομήντα δύο συνολικά πληρώματα βρίσκονται στη λίστα συμμετοχών του φετινού αγώνα. Μια λίστα που θεωρείται από τις σημαντικότερες των τελευταίων χρόνων με δυνατές παρουσίες από το χώρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και την αφρόκρεμα των Κυπρίων οδηγών.

Η λίστα των συμμετοχών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος περιλαμβάνει 55 συνολικά πληρώματα, Μεταξύ αυτών, εννέα από το χώρο του ERC, πέντε από το χώρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και  39 από την Κύπρο. Παράλληλα, άλλα δώδεκα πληρώματα θα διαγωνιστούν για το Κυπριακό πρωτάθλημα ενώ άλλα πέντε δήλωσαν συμμετοχή μόνο για την CNP ASFALISTIKI Super Special Stage.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.