Resale Value Giants”: Η MINI πρώτη σε δύο κατηγορίες

By  |  0 Comments

Η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου της Βρετανικής premium μάρκας MINI αποδεικνύεται μία συμφέρουσα επένδυση. Ο αγοραστής μπορεί να απολαμβάνει διασκεδαστική οδήγηση, εξατομικευμένο στυλ και ανώτερη ποιότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα μία ιδιαίτερα υψηλή αξία μεταπώλησης.

Εδώ και πολλά χρόνια, τα μοντέλα MINI συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νικητές  της κατάταξης “Resale Value Giants” που δημοσιεύει το “Focus Online”. Στην τρέχουσα λίστα, δύο μοντέλα MINI επικράτησαν στην πρώτη θέση, σε δύο κατηγορίες. Το νέο 3θυρο MINI One (75 kW/102 hp, κατανάλωση μικτού κύκλου: 4,8 – 4,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 111 – 109 g/km) ήταν το μοντέλο με την υψηλότερη αξία μεταπώλησης στη μικρή κατηγορία, κάτι που πέτυχε αντίστοιχα το νέο MINI One Clubman (75 kW/102 hp, κατανάλωση μικτού κύκλου: 5,3 – 5,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 124 – 119 g/km) στην compact κατηγορία. Αυτές οι αξιολογήσεις βασίζονται σε αναλύσεις που διεξάγει το ινστιτούτο έρευνας αγοράς Bähr & Fess Forecasts, με έδρα το Saarbrücken. Από την έρευνα προκύπτει η προβλεπόμενη αξία μεταπώλησης των σημερινών νέων αυτοκινήτων μετά από τέσσερα χρόνια.

Δεδομένων των ποικίλων χαρακτηριστικών και της τεράστιας δημοτικότητας, τα δύο ΜΙΝΙ που στέφθηκαν πρωταθλητές στην αξία μεταπώλησης ως  “resale value giants” έχουν όλα τα προσόντα για να προσελκύσουν υψηλή ζήτηση στην αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων. Για το 3θυρο MINI One οι ειδικοί της αγοράς προβλέπουν αξία μεταπώλησης 56,5% επί της σημερινής λιανικής τιμής μέσα σε τέσσερα χρόνια. Η τελευταία γενιά του αρχέτυπου μικρού μοντέλου της premium κατηγορίας έχει ήδη αναδειχθεί Νο1 στην κατηγορία του σε παλιότερες εκδόσεις του “Resale Value Giant”. Επομένως, ήταν απόλυτα φυσιολογική η νέα θετική ετυμηγορία του “Focus online”: «Το MINI One αποτελεί μια άριστη επένδυση».

Από την άλλη, το MINI One Clubman τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα στην τρέχουσα αξιολόγηση: μετά από μία τετραετία, το μοντέλο προβλέπεται να έχει αξία μεταπώλησης 58% επί της αρχικής τιμής αγοράς. Η σύγχρονη ερμηνεία ενός shooting brake με τέσσερις πλαϊνές πόρτες, δύο πίσω πόρτες και ευέλικτο εσωτερικό κέρδισε μία υποψηφιότητα στην κατηγορία compact για πρώτη φορά και «αμέσως διεκδίκησε μια θέση μεταξύ των νικητών», σύμφωνα με τη δημοσίευση του “Focus online”.

Στη νέα λίστα “Resale Value Giant”, η αξιολόγηση των μοντέλων έγινε σε συνολικά 16 κατηγορίες οχημάτων. Στις προβλέψεις τους, οι ειδικοί της αγοράς λαμβάνουν υπόψη όχι μόνο τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου αλλά και το κύρος της μάρκας, τις επιδόσεις και τις συγκριτικές δοκιμές, τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία, τις έρευνες πελατών και τις γενικές οικονομικές εξελίξεις. Η σύγκριση των αξιών μεταπώλησης είναι ένα κρίσιμο κριτήριο για υποψήφιους αγοραστές νέων οχημάτων, τη στιγμή της απόφασης αγοράς. Εν κατακλείδι, η διαφορά μεταξύ τιμής αγοράς και αξίας μεταπώλησης είναι ένας σημαντικός παράγοντας κόστους. Η Νέα Γενιά MINI τα καταφέρνει θαυμάσια εδώ όπως και στον τομέα της απόδοσης, προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό διασκεδαστικής οδήγησης και οικονομίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.