Το νέο Citroën C3 από 12.740 ευρώ

By  |  0 Comments

Το καινούργιο μοντέλο της Γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αρχίζει την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά.

Το πολυαναμενόμενο best seller της κατηγορίας του, αντικατοπτρίζει πλήρως το σύγχρονο όραμα της Citroën, την άνεση που προσφέρουν τα οχήματά της, παρέχοντας αυτοκίνητα με μοναδική σχεδίαση και ισχυρή προσωπικότητα. Το νέο Citroën C3 ξεχειλίζει από φρεσκάδα και αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα θαυμασμού, καθώς και να κατακτήσει την πρωτιά στις πωλήσεις στην  κατηγορία του. Το νέο Citroën C3 αποτελεί το νέο κεφάλαιο για τη μάρκα, ενσωματώνοντας τις βασικές αξίες της CITROËN: Αισιοδοξία, Ανθρώπινο στοιχείο και Έξυπνη τεχνολογία.

Το νέο C3 φέρει προηγμένες τεχνολογίες, με την παγκόσμια πρεμιέρα της Citroën ConnectedCam ™, ένα πλήρως ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο σύστημα κάμερας HD, το οποίο καταγράφει τις οδηγικές σας εμπειρίες με τη δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή για μετέπειτα προβολή. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν: 3D Σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσής νεκρής γωνίας. Η αποτελεσματικότητα του νέου C3 εκτείνεται επίσης σε μια πλήρη σειρά υψηλής απόδοσης κινητήρων Euro 6 (PureTech βενζίνη 82HP και 110HP Turbo – βραβευμένοι κινητήρες της χρονιάς και για το 2016, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – BlueHDi diesel 75hp και 100HP) και το AUTO 6 τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι τιμές, στην εισαγωγική έκδοση των 82ΗΡ, αρχίζουν από τα 12.740 ευρώ. Και από τα 14.290 για τις diesel εκδόσεις.

Copyright Thibaud Chevalier @ Continental Productions

Σχεδιασμός

Το νέο Citroën C3 έχει ένα τολμηρό σχεδιασμό που του χαρίζει μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Έχει γενναιόδωρες καμπύλες που παράγουν μία ισχυρή, ενεργητική στάση. Με λείες γραμμές  και δροσερά χρώματα κάνουν το νέο C3 μια αδιαμφισβήτητη τάση. Είναι ένα προσιτό μοντέλο μεσαίας κατηγορίας και απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα κοινού με την υπόσχεση ενός μοναδικού αυτοκινήτου που μπορεί να ταιριάξει στις προτιμήσεις και τις φιλοδοξίες. Για την εξωτερική διχρωμία, υπάρχουν τρία χρώματα οροφής, καθώς και επιλογές χρωμάτων για τους προβολείς ομίχλης, καθρέπτες,  και τα Airbumps®. Στο εσωτερικό, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών πακέτων. Από τη στιγμή που θα μπείτε μέσα, διαπιστώνετε οτι το εσωτερικό του  είναι  εξαιρετικά ευρύχωρο, με την αίσθηση να  ενισχύεται από την ταπετσαρία και καλά διαμορφωμένο  ταμπλό.

Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε όλο το πρόγραμμα της Citroën για την Προηγμένη Άνεση (Advanced Comfort®). Η αίσθηση της προηγμένης άνεσης ξεκινά με τα καθίσματα, τόσο στην όψη  όσο και στο σώμα, η πανοραμική ηλιοροφή που πλημμυρίζει το χώρο των επιβατών με φως, τους έξυπνους χώρους αποθήκευσης και τον γενναιόδωρο χώρο των επιβατών.

Οι χώροι είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητικοί για το μέγεθος του νέου C3, ειδικά στο προσφερόμενο πλάτος της καμπίνας ενώ και για τα πόδια των πίσω επιβατών, έχει επίσης γίνει καλή διευθέτηση. Εκεί όμως που το νέο μικρό της Citroën κερδίζει κατά κράτος τον ανταγωνισμό, είναι στο χώρο του πορτμπαγκάζ που βρίσκεται στα 300 λίτρα όταν τα περισσότερα μοντέλα αυτής της κατηγορίας προσφέρουν γύρω στα 280 λίτρα.

c3c
Έξυπνη τεχνολογία
Το νέο C3 φέρνει προηγμένες τεχνολογίες, αρχίζοντας με την παγκόσμια πρεμιέρα της Citroën ConnectedCam ™. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνουν: 3D Σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσής νεκρής γωνίας. Η αποτελεσματικότητα του νέου C3 εκτείνεται επίσης σε μια πλήρη σειρά υψηλής απόδοσης κινητήρων.

Η τρίτη γενιά C3 επωφελείται από τους κινητήρες τεχνολογίας BlueTech και BlueHDi με τις εκδόσεις βενζίνης να είναι δύο, αμφότερες στα 1.199 κυβικά που αποδίδουν 82 ή 110 ίππους, με ατμοσφαιρική πλήρωση ή Turbo. Η ισχυρή έκδοση με τον υπερσυμπιεστή διατίθεται και με το σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6 ενώ υποστηρίζεται και από σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Stop & Start. Για όσους θελήσουν να επιλέξουν κινητήρα diesel με το νέο C3 υπάρχει στα 1.560 κυβικά, τεχνολογίας BlueHDi με απόδοση 75 ίππων ή 100 ίππων, επίσης με σύστημα Stop & Start.

c3b

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.