Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Fiat 500X MY 2017

By  |  0 Comments

Οι παραγγελίες για το ανανεωμένο 500X άνοιξαν και οι τιμές ξεκινούν από 16.500€ για την έκδοση βενζίνης (1.6 E-Torq 110hp Pop) και 19.000€ για την έκδοση πετρελαίου (1.3 MTJ 95hp Pop Star).

  • Νέες πρόσθετες λεπτομέρειες τονίζουν το στυλ, διατηρώντας την όμορφη εμφάνιση και την έντονη προσωπικότητά του.
  • Αρκετά είναι τα νέα στοιχεία όπως τα τρία νέα χρώματα αμαξώματος, οι νέες προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, οι νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και νέες ενδιαφέρουσες ταπετσαρίες στην καμπίνα.
  • Ολοκληρωμένη σειρά κινητήρων πετρελαίου και βενζίνης που αποδίδουν από 95 έως 170 ίππους.
  • Πρεμιέρα των κινητήρων 1.3 MultiJet 95 HP και 1.6 Torq 110 HP που θα είναι διαθέσιμοι και στις εκδόσεις Off-Road Look.
  • Διατίθεται με σύστημα μετάδοσης κίνησης εμπρός και με σύστημα 4×4, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.
  • Σημείο αναφοράς στην κατηγορία του σε μηχανολογικό και τεχνολογικό επίπεδο, καθώς και σε θέματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.
  • Το αναβαθμισμένο 500X μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά από αξεσουάρ της Mopar που είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το μοντέλο.

Το ανανεωμένο 500X, το crossover με κόμπακτ διαστάσεις που αποτελεί σημείο αναφοράς σε θέματα τεχνολογίας και ασφάλειας, έρχεται στο επίσημο δίκτυο διανομέων της Fiat. Το μοντέλο του 2017 εφοδιάζεται με ανανεωμένο εξοπλισμό, διατηρώντας τον εξαιρετικά εύχρηστο χαρακτήρα που καθόρισε την επιτυχία του.

Το 500X ξεχώρισε από την αρχή, χάρη στη διευρυμένη γκάμα των κινητήρων και στις δυο εκδόσεις που υποδηλώνουν μια έντονη προσωπικότητα, και ανταποκρίνεται στις ποικίλες ανάγκες του σύγχρονου οδηγού. Οι εκδόσεις Cross και Cross Plus αποτελούν την Off-Road έκφραση του 500X. Είναι εξοπλισμένες με ειδικούς προφυλακτήρες και προστατευτικές ποδιές και προσφέρουν στους καταναλωτές την επιλογή ανάμεσα στην κίνηση εμπρός και 4×4.

Υπάρχουν και οι εκδόσεις Pop, Popstar και Lounge που προτάσσουν τον αστικό χαρακτήρα του Fiat crossover. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις νέες εκδόσεις του 500X στις εκθέσεις των διανομέων της Fiat, ενώ οι τιμές τους διαμορφώνονται από 16.500€ για την έκδοση βενζίνης (1.6 E-Torq 110hp Pop) και 19.000€ για την έκδοση πετρελαίου (1.3 MTJ 95hp Pop Star). Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν προωθητική ενέργεια.

Σχεδίαση
Η σχεδίαση του 500X αποπνέει ωριμότητα, κομψότητα και την κλασική ιταλική αύρα, αποτελώντας την εξέλιξη των στιλιστικών χαρακτηριστικών του εμβληματικού 500. Οι διαστάσεις παραμένουν ανέπαφες: το μήκος για τις εκδόσεις Pop, Popstar και Lounge βρίσκεται στα 424 εκ. και 427 εκ. για τις εκδόσεις Cross και Cross Plus, ενώ το πλάτος και το ύψος κυμαίνονται στα 197 – 202 εκ. και 160 – 162 εκ αντίστοιχα ανάλογα με την έκδοση. Το μεταξόνιο παραμένει σταθερό στα 257 εκ. σε όλες τις εκδόσεις. Οι εκδόσεις Off-Road Look διαθέτουν νέες προστατευτικές ποδιές που ενισχύουν την προσωπικότητα και την ορατότητα στον δρόμο. Η εξωτερική εμφάνιση είναι ακόμα πιο γοητευτική, χάρη στους νέους DRL προβολείς.

Άλλες προσθήκες αφορούν τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου 17 ιντσών στην έκδοση Lounge και τα τρία νέα χρώματα αμαξώματος, το παστέλ Cappuccino Beige και τα μεταλλικά Blue Jeans και Donatello Bronze, που θα είναι διαθέσιμα το 2017.
Στο εσωτερικό της έκδοσης 500X City-Look ξεχωρίζει το νέο φινίρισμα στο κεντρικό τούνελ και οι νέες επενδύσεις στα καθίσματα.

Κινητήρες
Το σημαντικότερο νέο στη γκάμα των κινητήρων του 500X είναι αναμφισβήτητα το ντεμπούτο του 1.3 MultiJet 95 HP και του 1.6 eTorq 110 HP, οι οποίοι τοποθετούνται και στις εκδόσεις Off-Road Look (Cross και Cross Plus).

Όλοι οι κινητήρες προδιαγραφών Euro 6 ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των οδηγών. Ο 1.6 βενζινοκινητήρας των 110 ίππων εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο μεταδίδοντας την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ο 1.4 Multiair βενζινοκινητήρας των 140 ίππων, επίσης με κίνηση μπροστά, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ η ισχυρότερη έκδοση των 170 ίππων προσφέρεται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων.

Η παλέτα των πετρελαιοκινητήρων είναι ακόμα πιο πλούσια και η ισχύς τους κυμαίνεται από 95 ίππους του δημοφιλούς 1.3 MultiJet II, έως 140 ίππους του δίλιτρου κινητήρα που συνδυάζεται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων. Ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 MultiJet II των 120 ίππων τοποθετείται στις προσθιοκίνητες εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, συνδυασμός που προσφέρει άνεση και ευκολία στη χρήση, διατηρώντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά του κινητήρα.

Ασφάλεια και εξοπλισμός
Το 500X αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία σε θέματα τεχνολογίας και στα συστήματα ασφαλείας.
Ο εξοπλισμός του 500X περιλαμβάνει το Lane Assist system (ειδοποίηση του οδηγού σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας), Brake Control (ειδοποίηση για κίνδυνο σύγκρουσης και αυτόνομη πέδηση), Blind Spot Assist (ειδοποίηση για παρουσία άλλων οχημάτων στα «τυφλά» σημεία των καθρεπτών), Rear Cross Path Detection (ειδοποίηση για διερχόμενα οχήματα κατά τη διαδικασία οπισθοπορείας). Το Adaptive Cruise Control αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του εξοπλισμού ασφαλείας, με το οποίο το όχημα διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο χάρη σε ένα ραντάρ ρυθμιζόμενου εύρους.

Η απόλυτη ασφάλεια είναι το ζητούμενο και στον τομέα της ορατότητας και επιτυγχάνεται μεταξύ άλλων και χάρη στους προβολείς ομίχλης με γωνία που φωτίζουν μέσα στη στροφή, αλλά και στα φώτα Xenon που παρέχουν πιο δυνατό φως, πολύ κοντά στα χαρακτηριστικά που έχει το φως της ημέρας. Επιπλέον, τα αυτόματα εμπρός φανάρια ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, ενώ αλλάζουν ένταση, όταν πλησιάζει άλλο όχημα.

Η οδηγική απόλαυση είναι άλλος ένα σημαντικός τομέας όπου το Fiat 500X δίνει έμφαση μέσα από εξοπλιστικά στοιχεία όπως το Electric Park Brake, το Drive Mode Selector, το Keyless Entry και Keyless Go, καθώς και την κάμερα οπισθοπορείας με parking sensors. Η άνεση στην καμπίνα είναι υψηλή, χάρη στα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα με οσφυϊκή υποστήριξη οκτώ κατευθύνσεων. Τέλος, στο νέο 500X είναι ενσωματωμένες και οι νέες υπηρεσίες UconnectTM Live (στάνταρ σε όλη τη γκάμα). Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνεται το σύστημα UconnectTM 6.5″ Radio Nav LIVE που συνδυάζεται με το δυνατό σύστημα hi-fi BeatsTM by Dr. Dre με εννέα ηχεία και ενισχυτή οκτώ καναλιών.

Mopar® για το 500X
Την προσωπικότητα του 500X συμπληρώνουν τα μοναδικά αξεσουάρ της Mopar, ειδικά σχεδιασμένα για ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο. Η λίστα της Mopar περιλαμβάνει μια σειρά από λύσεις με σκοπό να κάνουν την καθημερινή οδήγηση ακόμα πιο απολαυστική και να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες και διαθέσεις. Τα δύο ειδικά πακέτα εξατομίκευσης Colored Xtra και Chrome Xtra που έχουν δημιουργηθεί για το 500X περιλαμβάνουν πολύχρωμα διακοσμητικά αυτοκόλλητα για το καπό και την οροφή ή χρωμιωμένα ένθετα στους πλευρικούς καθρέφτες, στους προβολείς ομίχλης και πλευρικά του αμαξώματος. Τα δύο πακέτα ολοκληρώνονται με μια σειρά από αλουμινένιες ζάντες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.