Η Opel Κάνει Ανακαταμερισμό Παραγωγής για το Μέλλον

By  |  0 Comments
  • Στο εργοστάσιο του Eisenach θα παράγεται ο διάδοχος του Mokka X από το 2019
  • Οι διάδοχοι των Corsa & ADAM θα περνούν από τη γραμμή παραγωγής της Zaragoza
  • Επομένως η Opel τηρεί  τις υπάρχουσες συλλογικές συμβάσεις στο Eisenach
  • Σαν αποτέλεσμα θα δημιουργηθούν πιο αποδοτικές δομές παραγωγής και logistics

Η Opel προχωρά σε νέο καταμερισμό παραγωγής στα Ευρωπαϊκά εργοστάσιά της στοχεύοντας στην καλύτερη απόδοση: Ο διάδοχος του επιτυχημένου Mokka X SUV θα κατασκευάζεται στο Eisenach από το 2019. Οι διάδοχοι των Corsa και ADAM θα παράγονται στη Zaragoza από το 2019.

«Ο νέος καταμερισμός θα κάνει την παραγωγή πολύ πιο αποδοτική» δήλωσε ο Philip R. Kienle, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Opel. «Η επικέντρωση παραγωγής του κάθε μοντέλου σε ένα εργοστάσιο επιτρέπει συνέργειες στη συναρμολόγηση και βελτιωμένο συντονισμό logistics. Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον.» Ο Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, πρόεδρος του γενικού συμβουλίου εργαζομένων, τόνισε επίσης τη σημασία του νέου καταμερισμού της παραγωγής. «Αυτή η απόφαση διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των συναδέρφων μας και στα δύο εργοστάσια, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες προοπτικές. Με βάση τη συλλογική σύμβασή μας με την IG Metall, πετύχαμε τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των εργοστασίων του Eisenach και της Zaragoza με εξαιρετικά προϊόντα.»

Ο Jörg Köhlinger, περιφερειακός διευθυντής του συνδικάτου της IG Metall, πρόσθεσε: «Η υλοποίηση της μελλοντικής συλλογικής συμφωνίας δείχνει πόσο σωστή ήταν αυτή η συμφωνία – και εξακολουθεί να είναι. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν βοηθήσει να χαραχτεί μία πορεία που θα εξασφαλίσει το μέλλον των εργοστασίων και των θέσεων εργασίας, διαμορφώνοντας παράλληλα το μέλλον των παραγωγικών εγκαταστάσεων της Opel.»

Τα Mokka X, Corsa και ADAM είναι τρία από τα δημοφιλέστερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Opel. Μέχρι σήμερα, περίπου 670.000 πελάτες έχουν επιλέξει ένα Opel Mokka ή Mokka X. Έχουν πουληθεί 630.000 αυτοκίνητα Corsa και 225.000 ADAM.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.