Το νέο Peugeot 3008 στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Το νέο SUV Peugeot 3008, με τιμές που αρχίζουν από τα 24.900 ευρώ, έρχεται για να ανατρέψει τα δεδομένα στα δημοφιλή κόμπακτ SUV και σε μία κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση από το κοινό, σε όλες τις αγορές του κόσμου. Η νέα γενιά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να υπερκαλύψει τους πλέον απαιτητικούς οδηγούς που αναζητούν νέες και διαφορετικές εμπειρίες. Χάρη στην πρωτοποριακή και εξελιγμένη εκδοχή του PEUGEOT iCockpit, την απαράμιλλα γοητευτική σχεδίαση, την ασυναγώνιστη απόδοση και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό, το νέο SUV PEUGEOT 3008  στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του ως ένας αναντικατάστατος παίκτης! Παράλληλα, με αυτό το νέο μοντέλο η PEUGEOT εγκαινιάζει μια νέα σειρά SUV που θα αποτελέσει ένα παγκόσμιο έμβλημα.

Το νέο PEUGEOT 3008 μπαίνει δυνατά στην κατηγορία των μεσαίων SUV

Από πλευράς πωλήσεων, τα τελευταία χρόνια σε διάφορες κατηγορίες (μικρότερες και μεγαλύτερες), η αγορά των SUV σημειώνει εκρηκτική άνοδο. Στην Ευρώπη, η κατηγορία των μεσαίων (C) SUV έχει αυξηθεί από το 2009 περίπου δυόμιση φορές.

Ως μια πραγματική μετεξέλιξη της σύγχρονης αυτοκίνησης, με κομψό και σύγχρονο στιλ που διεγείρει τις αισθήσεις και προκαλεί μία προσωπική ευχαρίστηση, γενικότερα ένα SUV μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και απολαύσεις στον οδηγό και στους επιβάτες.

Δεν είναι μόνο το   αίσθημα ελευθερίας που προκαλεί η υπερυψωμένη θέση οδήγησης, αλλά και οι νέες εμπειρίες που μπορεί να ανακαλύψει όποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός σύγχρονου SUV.

Οι σύγχρονοι οδηγοί αναζητούν μία διαφορετική οδηγική εμπειρία από τα αυτοκίνητά τους. Ένα SUV προσφέρει το κάτι διαφορετικό από τους άλλους τύπους αυτοκινήτων. Πρόκειται για μία σχέση αλληλεπίδρασης όπου το όχημα «αφουγκράζεται» τις ανάγκες των επιβαινόντων και προσαρμόζεται πάνω σε αυτές. Χαρακτηριστικό είναι το φιλόξενο εσωτερικό με τους διάφορους συνδυασμούς εξατομίκευσης, ώστε οι επιβάτες να νιώθουν άνετα όπως στο σπίτι τους. Και ποια είναι τα αυτοκίνητα που μπορούν να εκπληρώσουν αυτές τις προϋποθέσεις με τον καλύτερο τρόπο; Μόνο όσα ανήκουν στην κατηγορία των «Sport Utility Vehicle», τα γνωστά SUV!

Αυτή την τάση έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και για αυτό σε παγκόσμια κλίμακα υπάρχει πληθώρα από «περιπετειώδη» μοντέλα, αφού η εμπειρία της οδήγησης τους ξεπερνά τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού οδηγού! Η κύρια πρόκληση για την PEUGEOT ήταν η εξής μια: όχι απλά να ενσωματώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην κατηγορία, αλλά και να τα ξεπεράσει ώστε να δημιουργηθεί ένα απίστευτα ελκυστικό, μοντέρνο και  ευφυές σύνολο. Με το νέο PEUGEOT 3008, η μάρκα επιθυμεί να τοποθετηθεί στην καρδιά της κατηγορίας C SUV, με ένα ασυναγώνιστα ελκυστικό προϊόν που διαθέτει την καλύτερη τεχνογνωσία και που θα συνδράμει στην στρατηγική ανέλιξης στην παγκόσμια αγορά. Μία ανερχόμενη αγορά που θα υποδεχτεί για πρώτη φορά στην κατηγορία το νέας γενιάς PEUGEOT i-Cockpit®.

Εσωτερική σχεδίαση που διεγείρει τις αισθήσεις

Η είσοδος στο νέο SUV PEUGEOT 3008 μοιάζει σα να περνά κανείς σε έναν διαφορετικό κόσμο, με στιλ που συναρπάζει, με αυθεντική και αψεγάδιαστη ποιότητα. Ένα συναρπαστικό στην όψη, σχεδόν φουτουριστικό, ταμπλό αιχμαλωτίζει τα βλέμματα με την πρώτη ματιά. Αυτό το συμπαγές και high-tech σύνολο είναι αυτό που εκφράζει την πιο πρόσφατη εκδοχή του PEUGEOT iCockpit®, ένα πολυβραβευμένο concept που επαναπροσδιορίζει το πώς πρέπει να σχεδιάζονται τα κόκπιτ των αυτοκινήτων. Εδώ, όλα μοιάζουν να είναι τακτοποιημένα για να εξυπηρετούν την απόλαυση, την εργονομία και την συγκέντρωση του οδηγού, σε ένα εντελώς ριζοσπαστικό περιβάλλον!

Η στεφάνη του τιμονιού είναι ακόμη πιο κόμπακτ σε μέγεθος και έχει επανασχεδιασθεί διαθέτοντας δύο «κοφτά» πιασίματα για καλύτερη λαβή, για μέγιστη ορατότητα και περισσότερο ελεύθερο χώρο  πάνω από τα πόδια. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην παραμικρή λεπτομέρεια κατά την επιλογή των υλικών – πλήρη επένδυση με δέρμα από το επίπεδο 2, λεπτομέρειες με χρώμιο, επενδύσεις σε gloss black – ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και εμφάνισης.

Η μεγάλη οθόνη αφής 8” που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό παραπέμπει σε tablet και συνδυάζεται με χωρητική τεχνολογία για βέλτιστο χειρισμό και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Πλαισιώνεται από έξι διακόπτες «αεροπορικού» τύπου για απευθείας και εύκολη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες του ηχοσύστηματος, του κλιματισμού, της πλοήγησης, της παραμετροποίησης του αυτοκινήτου, του τηλεφώνου και των διαφόρων σχετικών εφαρμογών.

Ο υπερυψωμένος πίνακας οργάνων με την υψηλής ποιότητας γραφικών οθόνη 12,3έχει την δυνατότητα πλήρους διαρρύθμισης και εξατομίκευσης, ενώ συγκεντρώνει όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιλέγει να έχει μπροστά του ο οδηγός. Οι πέντε διαφορετικές θεματικές ενότητες – κάθε μία επιλέγεται από ένα διακόπτη στο τιμόνι – επιτρέπουν στον οδηγό να «προσωποποιήσει» το περιβάλλον του πίνακα οργάνων. Συγκεκριμένα, η επιλογή « Personal »,  που ρυθμίζεται από την οθόνη αφής, επιτρέπει στον οδηγό να προβάλει επιλεγμένες πληροφορίες, όπως: αναπαραγωγή των οδηγιών πλοήγησης, βελτίωση οδηγικού στιλ, παράμετροι και δεδομένα κινητήρα, υπολογιστή ταξιδιού, πληροφορίες διαδρομής κ.α. Κάθε ρύθμιση επισημαίνεται από μια σειρά εικονιδίων για πιο εύκολη «ανάγνωση».

Τα πλεονεκτήματα του PEUGEOT iCockpit® δεν σταματούν εδώ. Επειδή η απόλαυση αποτελεί ανέκαθεν μία από τις βασικές αξίες της PEUGEOT, οι αισθήσεις προχωρούν ένα βήμα πιο μακριά. Έτσι, με ένα απλό πάτημα ενός ειδικού διακόπτη, – δίπλα στους αεροπορικού τύπου – το νέο SUV PEUGEOT 3008 ενισχύει τις αισθήσεις και το iCockpit® Amplify κάνει τα πάντα να δείχνουν διαφορετικά:

  • Όραση: Μεταβάλλοντας την ένταση του εσωτερικού φωτισμού, όπως και τα χρώματα στις οθόνες
  • Ακοή: Μέσα από τις διάφορες ατμοσφαιρικές μουσικές ρυθμίσεις και τα προγράμματα.
  • Αφή: Τα καθίσματα μπορούν να συνδυαστούν με λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων.
  • Οσμή: Ένας αρωματικός διαχύτης κάνει την διαμονή πιο ευχάριστη.

Επιπρόσθετα, οι επιβαίνοντες στο νέο SUV PEUGEOT 3008, μπορούν να απολαμβάνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του πακέτου Driver Sport.

Στο νέο SUV PEUGEOT 3008 υπάρχουν διάφοροι τρόποι ενίσχυσης της οδηγικής απόλαυσης, φτάνοντας σε τέτοια επίπεδα που ένας οδηγός δεν πρόκειται συναντήσει σε κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας. Οι επιβάτες έχουν άμεσα στην διάθεσή τους δύο θεματικές επιλογές: την «Boost», για δυναμική και σπορ οδήγηση, και την «Relax» για πιο χαλαρή και ήρεμη οδηγική εμπειρία. Και οι δύο επιλογές έχουν πλήρη εξατομικευμένη ρύθμιση, έτσι ώστε οι επιβάτες να νιώθουν πιο άνετα και πιο ευχάριστα, μόνο όταν βρίσκονται στο νέο PEUGEOT iCockpit®!

Αυτή η on-board εμπειρία που απορρέει από τον πλούσιο διάκοσμο τονίζει με τον καλύτερο τρόπο την αίσθηση της ποιότητας μέσα στην καμπίνα. Τα υλικά έχουν επιλεχθεί με τα αυστηρότερα κριτήρια: το δέρμα έχει την καλύτερη κατεργασία, οι πινελιές χρωμίου τονίζουν  την premium εικόνα, ενώ οι υφασμάτινες επενδύσεις στην οροφή και στις πόρτες έχουν «οικιακή σχεδίαση» ώστε οι επιβάτες να αισθάνονται όμορφα  και ζεστά σε ένα πρωτόγνωρα φιλόξενο και μοντέρνο περιβάλλον.

Ένα απίστευτα κομψό εξωτερικό ντιζάιν!

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου SUV PEUGEOT 3008 είναι μοναδική στην κατηγορία. Το ντιζάιν είναι απόλυτα πετυχημένο και πληθωρικό, όπως και η τεχνολογία με την οποία συνδυάζεται.  Αυτή η αίσθηση ρέει σε όλο το εξωτερικό, αφού με την πρώτη ματιά, το νέο SUV PEUGEOT 3008 εκπλήσσει και εντυπωσιάζει με τον ισχυρό χαρακτήρα του. Επιπλέον, έχει υιοθετήσει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αυτού του τύπου τα αμαξώματα:

  • Kάθετο εμπρός τμήμα
  • Mακρύ και οριζόντιο καπό
  • Yπερυψωμένη μέση γραμμή προφίλ
  • Μεγάλες προστατευτικές επιφάνειες (στις ποδιές προφυλακτήρα, στα τόξα τροχών, στο κάτω μέρος των θυρών)
  • Μεγάλους τροχούς
  • Αυξημένη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος (219mm)
  • Μπάρες οροφής

Το μπροστινό τμήμα έχει μια κάθετη και συνάμα ισχυρή όψη, προσδίδοντας μία επιθετική διάθεση. Οι γραμμές του είναι καθαρές, τονισμένες και ισορροπημένες. Η φαρδιά γρίλια κοσμείται με χρώμιο και στο μέσον της δεσπόζει το λιοντάρι της Peugeot. Οι ιδιαίτεροι σε ντιζάιν προβολείς αλογόνου τονίζουν το εμπρός μέρος, το οποίο γίνεται ακόμη πιο ευκρινές με τους προαιρετικούς full  LED προβολείς, ενώ υπάρχουν όμορφα πολυάριθμα ανοίγματα στην εισαγωγή του αέρα. Ο εξπρεσιονισμός που χαρακτηρίζει το εμπρός μέρος δεν θα μπορούσε να υπάρχει παρά μόνο σε ένα αυθεντικό PEUGEOT!

Το καπό είναι μακρύ και οριζόντιο, με την σχεδιαστική του γραμμή να συνθέτει μία έντονα δυναμική εικόνα,  η οποία καταλήγει με όμορφο τρόπο έως το παρμπρίζ και λίγο ψηλότερα, πέρα από τον μπροστινό άξονα, ενώ στα άκρα του πλαισιώνεται από ενθέσεις χρωμίου που ξεκινούν από τους προβολείς.

Σχεδιαστικά, η μέση γραμμή του αμαξώματος είναι αναμφίβολα υπερυψωμένη, με αξιοσημείωτη αύξηση της αναλογίας μετάλλου/κρύσταλλου. Οι επιφάνειες στο πάνω μέρος και προς τα άκρα έχουν δύο νεύρα που ενισχύουν τον περιπετειώδη και κομψό χαρακτήρα του νέου SUV PEUGEOT 3008, όπως και τα προστατευτικά στα τόξα των τροχών. Επιπλέον, η gloss οροφή «Black Diamond», διαθέσιμη από το επίπεδο 2, που τονίζεται με στάνταρ ανοξείδωτες χαλύβδινες ράγες περιμετρικά,  αποτελεί ένα βασικό σχεδιαστικό συστατικό  που ενισχύει την προσωπικότητα, τον δυναμισμό και τη μεταμοντέρνα εικόνα. Τα προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα, οι μεγάλοι τροχοί, οι μπάρες της οροφής, όλα μαζί τονίζουν τη υπεροχή του PEUGEOT 3008! Με ένα σοφιστικέ τρόπο που συνδυάζει μοντέρνα στοιχεία με φουτουριστικό προσανατολισμό δίχως να ξεπερνά το όριο της υπερβολής!

Το απαράμιλλο ντιζάιν συνεχίζεται καθ’ όλο το μήκος του αυτοκινήτου. Προς τα πίσω, τα παράθυρα έχουν μία πιο έντονη κλίση με ένα gloss black τμήμα να παρεμβάλλεται έως τα ιριδίζοντα LED φωτιστικά σώματα. Πρόκειται για έναν αυθεντικό συνδυασμό που σηματοδοτεί τo στίγμα ενός PEUGEOT από μεγάλη απόσταση  – τόσο τη νύχτα, όσο και στο φως της ημέρας!

Μία απολαυστική οδηγική εμπειρία!

Η φήμη της Peugeot στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης είναι ευρέως αναγνωρισμένη χάρη στην τεχνογνωσία και στον προηγμένο και ολοκληρωμένο τομέα έρευνας και εξέλιξης, στον οποίο οι μηχανικοί αναζητούν συνεχώς την τελειότητα. Από μοντέλο σε μοντέλο, ανεξαρτήτως μεγέθους και τύπου, η τεχνογνωσία της PEUGEOT συνεχώς αναβαθμίζεται και βελτιώνεται.

Στο νέο SUV PEUGEOT 3008, από την αρχή μπορεί κανείς να αντιληφθεί κάτι μαγικό, την διαφορετικότητα από τα άλλα SUV, χάρη στην ακρίβεια του τιμονιού, την κορυφαία ποιότητα κύλισης, την αίσθηση της ευελιξίας και της ασφάλειας… τα πάντα είναι ρυθμισμένα έτσι όπως θα έπρεπε να είναι! Το αποτέλεσμα αυτό είναι προϊόν μίας μακρόχρονης εμπειρίας και τεράστιας τεχνογνωσίας με τον πιο αποδοτικό τρόπο που διαθέτει μόνο η PEUGEOT!

Χάρη στη νέα πλατφόρμα EMP2  και το προηγμένο σε χαρακτηριστικά και προδιαγραφές σασί, το νέο SUV PEUGEOT 3008 επιτυγχάνει την χρυσή τομή ανάμεσα στην υψηλή άνεση και στο κορυφαίο κράτημα θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία C SUV. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη ιδανικά για κάθε έκδοση κινητήρα, ενώ πολύ σημαντική είναι η μείωση του βάρους για βέλτιστη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένους ρύπους, μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες και καλύτερες επιδόσεις.

Το νέο 3008 είναι ένα αυθεντικό SUV, αλλά πάνω από όλα είναι ένα PEUGEOT! Και όπως κάθε γνήσιο SUV έχει μεγάλες εκτός δρόμου δυνατότητες, ειδικά χάρη στο «Grip Control 2ης γενιάς».

Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, το οποίο:

  • Βελτιστοποιεί την πρόσφυση των τροχών μέσω πέντε προγραμμάτων (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF) που επιλέγονται από το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα.
  • Συνδυάζεται με συγκεκριμένα χειμερινά ελαστικά 18’’ M+S (Mud & Snow) και ζάντες αλουμινίου. Τα νέα ελαστικά εξασφαλίζουν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα που συνεισφέρει στη χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές CO2 του οχήματος.
  • Διαθέτει το σύστημα Hill Assist Descent Control (HADC), ένα νέο σύστημα υποβοήθησης κατάβασης που εξασφαλίζει ιδανικό και πλήρως ασφαλή έλεγχο στις απότομες πλαγιές. Η καινοτομία στο σύστημα είναι πως διατηρεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως 3 χλμ./ώρα. Η λειτουργία αυτή επιλέγεται από έναν ειδικό διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.
  • Το Grip Control είναι στάνταρ από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού (Active) για την Ελληνική αγορά.

Αυτό το νέο PEUGEOT είναι μία πραγματική πρόκληση για ταξίδια πρώτης θέσης, χάρη στην εξαιρετική ηχομόνωση και ένα σύνολο από διάφορα χαρακτηριστικά άνεσης που υπερτερούν των περισσοτέρων που υπάρχουν στην αγορά, όπως είναι:

  • Τα εμπρός εργονομικά καθίσματα που αγκαλιάζουν το σώμα με προαιρετικό σύστημα μασάζ 8 σημείων.
  • Η μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή που συνδυάζεται με διακριτικές και φωτιζόμενες ράγες (προαιρετικά).
  • Το ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας από την γαλλική high end εταιρεία FOCAL® HiFi system (προαιρετικά).

Ένα πλήρες σύνολο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης για τον οδηγό.
Στον πλουραλιστικό χαρακτήρα του νέου 3008 περιλαμβάνονται τα τελευταίας γενιάς συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που ελαχιστοποιούν κάθε κίνδυνο στον δρόμο μέσω προηγμένων χαρακτηριστικών:

  • Αυτόνομη Πέδηση (Active Safety Brake) και Προειδοποίηση Αποφυγής Σύγκρουσης (Distance Alert)
  • Σύστημα Ειδοποίησης Εκτροπής Λωρίδας (Active lane departure warning)
  • Σύστημα «επαγρύπνησης» οδηγού (Driver attention warning)
  • Αυτόματη ρύθμιση της δέσμης των προβολέων
  • Αναγνώριση ορίων κυκλοφορίας και υπόδειξη ταχύτητας
  • Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας (Active Cruise Control) με λειτουργία Stop (διαθέσιμος μόνο στις αυτόματες εκδόσεις εκτός από 1.2 PureTech 130 S&S EAT6)
  • Σύστημα ανίχνευσης νεκρού σημείου στους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Vision Park (για περιμετρικό έλεγχο 360°) και το τελευταίας γενιάς σύστημα Park Assist.

Προηγμένη διασύνδεση!

Το νέο SUV PEUGEOT 3008 ανάγει σε άλλο επίπεδο την διασύνδεση του οδηγού με το αυτοκίνητο, ο οποίος έχει να κάνει πολύ λιγότερα πράγματα ώστε να νιώθει ήρεμα και γαλήνια πίσω από το τιμόνι, χάρη σε τεχνολογίες όπως το Mirror Screen, η επαγωγική φόρτιση Smartphone (για εξοπλισμό συμβατό με τις προδιαγραφές Qi) και η 3D πλοήγηση.

Η 3D πλοήγηση γίνεται ακόμη πιο ρεαλιστική χάρη στην τρισδιάστατη απεικόνιση κτιρίων και μνημείων, αλλά και του ανάγλυφου των περιοχών. Με το απλό πάτημα ενός διακόπτη στο τιμόνι, κάθε στιγμιότυπο της οθόνης αφής μπορεί να αναπαράγεται και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων για πιο εύκολη ανάγνωση.

Χάρη στην λειτουργία Mirror Screen, το περιεχόμενο της οθόνης ενός Smartphone μπορεί να αναπαραχθεί στην οθόνη αφής για καλύτερη και ευκολότερη χρήση διάφορων εφαρμογών. Είναι συμβατό με το πρωτόκολλο επικοινωνίας MirrorLink (για Android smartphones), Android Auto και Apple CarplayTM (συμβατότητα από iPhone 5 και πάνω).

Έξυπνη σχεδίαση για πρακτική χρήση

Η έξυπνη σχεδίαση του νέου SUV PEUGEOT 3008 προσφέρει πολλές έξυπνες λύσεις που διευκολύνουν αφάνταστα στην καθημερινότητα. Ενδεικτικό της κορυφαίας πρακτικότητας είναι τα αναδιπλούμενα-διαιρούμενα 2/3-1/3 πίσω καθίσματα «Magic Flat» που δημιουργούν έναν επίπεδο χώρο για να χωρέσουν ακόμη και τα πιο ακανόνιστα σε μέγεθος αντικείμενα. Θέλετε τα πράγματα σας να είναι τοποθετημένα ξεχωριστά; Αναζητάτε εύκολη φόρτωση;

To ευρηματικό διαχωριστικό δύο θέσεων στο δάπεδο του χώρου αποσκευών επιτρέπει μέχρι και να καθίσει κανείς άνετα δίχως να λερωθεί. Και όταν υπάρχουν μακριά αντικείμενα; Τα ανακλινόμενο κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να «πέσει» ώστε να χωρούν αντικείμενο με μήκος έως 3 μέτρα! Και σε όλες τις εκδόσεις το υποβραχιόνιο στο κέντρο των πίσω καθισμάτων αποκαλύπτει μία κρύπτη που μπορεί να χωρέσει πέδιλα του σκι… Η επινοητικότητα της PEUGEOT κορυφώνεται με το σύστημα ανοίγματος της πίσω πόρτας δίχως χέρια, όπου με μια κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα το άνοιγμα ή το κλείσιμο πραγματοποιείται εντελώς αυτόματα!

Η βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική αποφέρει διαστάσεις που τοποθετούν το νέο SUV PEUGEOT 3008 στην καρδιά της αγοράς, όπως και ανάμεσα στα μεγαλύτερα σε χώρους εσωτερικά!

Χαρακτηριστικό είναι πως ο χώρος αποσκευών έχει βελτιωθεί από την προηγούμενη γενιά και φτάνει τα 520 dm3 – VDΑ (591l) με ένα από τα χαμηλότερα ύψη φόρτωσης στην κατηγορία.

Επίσης, η νέα δομή και αρχιτεκτονική του σασί επιφέρει σημαντική μείωση του βάρους. Χάρη στη νέα πλατφόρμα EMP2, πετυχαίνεται πραγματικά ιδανική σχέση βάρους/όγκου/εξοπλισμού σε κάθε έκδοση και με κατά μέσο όρο μείωση βάρους έως 100 κιλά, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το νέο PEUGEOT 3008 ξεκινά από τα μόλις 1.325 κιλά στις βενζινοκίνητες εκδόσεις και από τα μόλις 1.375 κιλά στα πετρελαιοκίνητες.

Με αποδοτικούς κινητήρες προηγμένης τεχνολογίας

Όλη αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει στην αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου και στην μείωση του βάρους είναι ανάμεσα στις σημαντικότερες που έχει ως στόχο την συνεχή μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η αεροδυναμική σχεδίαση και οι βελτιστοποιημένες εξωτερικές διαστάσεις επιφέρουν έναν εξαιρετικό συντελεστή αεροδυναμικής CxA: 0,76 m2 . Επιπλέον, η χρήση ελαστικών 17” και 18” εξαιρετικά χαμηλής αντίστασης κύλισης (ULRR ή Ultra Low Rolling Resistance) συμβάλει στην υψηλή απόδοση του νέου μοντέλου.

Σε κάθε έκδοση βενζίνης ή πετρελαίου, το νέο SUV PEUGEOT 3008 υπερτερεί έναντι του ανταγωνισμού με ισχυρά και οικονομικά μηχανικά σύνολα. Συγκεκριμένα, όλες οι εκδόσεις βενζίνης είναι οι καλύτερες και αποδοτικότερες στην κατηγορία τους!

Τιμές και εκδόσεις

Η έκδοση 1.2 PureTech 130 S&S εκπέμπει μόλις 117 γραμμάρια CO2/χλμ., ενώ η έκδοση 1.6 THP 165 S&S με το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο έχει αντίστοιχα μόλις 136 γραμμάρια CO2/χλμ. Η γκάμα περιλαμβάνει συνολικά 3 εκδόσεις:

  • 1.2 PureTech 130 S&S με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο
  • 1.2 PureTech 130 S&S ΕΑΤ6, με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6)
  • 1.6 THP 165 S&S, με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6)

Οι κινητήρες πετρελαίου εφοδιάζονται με την τεχνολογία BlueHDi, με τις εκπομπές CO2 να διατηρούνται μεταξύ 103 και 124 γραμμάρια /χλμ. και  ισχύ στους 100, 120 και 180 hp. Οι εκδόσεις 1.6 BlueHDi και 2.0L BlueHDi είναι επίσης από τις αποδοτικότερες της αγοράς:

  • 1.6 BlueHDi 100 S&S με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο
  • 1.6 BlueHDi 120 S&S με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο
  • 1.6L BlueHDi 120 S&S με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6)
  • 2.0L BlueHDi 180 S&S με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6)

Made in France

Το νέο PEUGEOT 3008 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sochaux, καθώς και στις μονάδεςTrémery και Douvrin από όπου προμηθεύονται όλα τα μηχανικά σύνολα με την ετικέτα γνησιότητας «Origine France Garantie».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.