Η 8η Συνάντηση των Γαλλικών Αυτοκινήτων στο Μικρολίμανο

By  |  0 Comments

Η 8η Συνάντηση των Γαλλικών Αυτοκινήτων έγινε φέτος από την ORCA στο Μικρολίμανο. Ο Πειραιάς επιλέχθηκε, από την καλώς γνωστή Λέσχη, με έδρα το Χαλάνδρι, για την ανάπτυξη και προώθηση των ενδιαφερόντων προς τα γαλλικά Αυτοκίνητα σε νέους χώρους, με καινούργιες εικόνες και την αναζήτηση νέων θιασωτών προς τα ιστορικά οχήματα.

Πάνω στο κύμα και στο ευρύχωρο πάρκινγκ του «SALTY» μπαρ – ρεστοράν, με φόντο τα ατελείωτα λευκά πανιά των ιστιοπλόων που αγωνίζοντο εκμεταλλευόμενα τη θαυμάσια λιακάδα, παρατάχθηκαν τα κλασσικά αυτοκίνητα, μαζί και με το τελευταίο δημιούργημα της PEUGEOT το SUV 3008 που είχε την καλοσύνη να διαθέσει η αντιπροσωπεία μετά την συνηγορία του Διονύση Λιβέρη.

Η Κυριακάτικη παρουσίαση κάλυψε το πρωινό της ημέρας με απονομή, με την ολοκλήρωση της Έκθεσης και ευχαριστίες προς τους χορηγούς.

Είναι ενδιαφέρον και πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν 3 τιμητικές διακρίσεις για οχήματα και ιδιοκτήτες που ξεχώρισαν. Δηλαδή πέρα από τα σχεδιαστικά ενδιαφέροντα και τις επινοήσεις των κατασκευαστών, τα φώτα στράφηκαν και προς εκείνους  που περιβάλλουν το αντικείμενο του «hobby» τους με την μεγαλύτερη αγάπη.

Κατ’ αρχήν το έπαθλο για το πλέον καλά διατηρημένο Γαλλικό Αυτοκίνητο επιδόθηκε σε ένα «Pony» της οικογένειας του Γιάννη Γλυνιαδιάκη (γνωστό λάτρη των 2CV), ελληνικής φυσικά κατασκευής. Αυτό γιατί ολοκαίνουργο και απαστράπτον όχημα, το αυτοκίνητο στην πραγματικότητα ανήκει στην βαφτιστήρα του Elena Giovanna Zaccone, λαμπίριζε κάτω από τις ακτίνες του ήλιου και έδειχνε πραγματικά «απερπάτητο». Με νέα ανταλλακτικά ανακατασκευάσθηκε εξ ολοκλήρου και κυκλοφορεί μόλις από τον περασμένο Ιούλιο. Φυσικά με όλες τις προδιαγραφές που το νομιμοποιούν απέναντι στην Ε.Ο ΦΙΛΠΑ.

Από την άλλη μεριά βραβεύθηκε ένα ιστορικό όχημα ηλικίας 64 ετών που το θαυμάζαμε τις πρώτες δεκαετίες μετά τον Β’ ΠΠ στα φιλμ (γκανγκστερικά ή όχι) με τον Αλαίν Ντελόν, την Σιμόν Σινιορέ ή τον Λουί Ζουρντάν. Ένα κατάμαυρο «Traction Avant» του 1953. Ευτυχής κάτοχός του – εδώ και δυο χρόνια – ο Βασίλης Γκαζίκας, ο οποίος το φροντίζει με πολύ θέρμη.

Ένα τρίτο βραβείο είχε προγραμματισθεί και επιδόθηκε στον δίδυμο αδελφό του Αλέξανδρου Λιώκη, που τώρα εργάζεται μόνιμα ως καθηγητής σχεδιασμού στην Alfa Romeo και του ήταν λίγο δύσκολο να παραστεί. Τα δυο αδέλφια από τα «μικράτα» τους είχαν ένα πάθος για τα ιταλικά αυτοκίνητα και αυτό τους οδήγησε σύντομα να γίνουν από τους πλέον ειδικούς στο χώρο.

Φυσικά υπήρχαν και πολλά άλλα Peugeot, Renault και Citroen από DS 21 (βατράχους) μέχρι Visa,  2CV κ.λ.π.

Να κλείσουμε με τις ευχαριστίες της Λέσχης προς τους Χορηγούς που συνέτειναν στην επιτυχία της προσπάθειας και πρώτος μεταξύ αυτών είναι οι Αφοι Βασιλόπουλοι με το ιστορικό τους «Delicatessen» από το 1907, το Μπαρ «Salty» και η Αντιπροσωπεία της  Peugeot στην Ελλάδα.

Ευκαιρία να πούμε και δυο λόγια για το 3008.

Το νέο SUV Peugeot 3008, με τιμές από 24.900 ευρώ, ανατρέπει τα δεδομένα στα δημοφιλή κόμπακτ SUV και σε μία κατηγορία που γνωρίζει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση. Η νέα γενιά διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να υπερκαλύψει τους πλέον απαιτητικούς οδηγούς που αναζητούν νέες εμπειρίες. Χάρη στην πρωτοποριακή και εξελιγμένη εκδοχή του PEUGEOT i–Cockpit, την απαράμιλλα γοητευτική σχεδίαση, την ασυναγώνιστη απόδοση και τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό, το νέο SUV PEUGEOT 3008  στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία του ως ένας αναντικατάστατος παίκτης!

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου SUV PEUGEOT 3008 είναι μοναδική στην κατηγορία. Το ντιζάιν είναι απόλυτα πετυχημένο και πληθωρικό, όπως και η τεχνολογία με την οποία συνδυάζεται.  Αυτή η αίσθηση ρέει σε όλο το εξωτερικό, αφού με την πρώτη ματιά, εκπλήσσει και εντυπωσιάζει με τον ισχυρό χαρακτήρα του.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.