Μια εντυπωσιακή ιστορία από την Belle Époque μέχρι το σήμερα

By  |  0 Comments

Στο Παρίσι, στην έκθεση Rétromobile 2017, η Renault συμμετέχει με τη μακρά και πλούσια ιστορία της, εκφράζοντας με τα μοντέλα της το διαχρονικό Γαλλικό στυλ και την κομψότητα, στοιχεία που παραδοσιακά αποτελούσαν βασικά χαρακτηριστικά της μάρκας.

Η διεθνής έκθεση Rétromobile στο Παρίσι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στο χώρο του κλασσικού αυτοκινήτου. Στη φετινή διοργάνωση (8-12 Φεβρουαρίου) η Renault με μια σειρά μοντέλων από το παρελθόν, αλλά και το εντυπωσιακό Renault TREZOR, το οποίο πρόσφατα απέσπασε τον τίτλο του πιο όμορφου πρωτοτύπου για το 2016, αποδεικνύει  ότι το επιτυχημένο Design διαχρονικά αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της μάρκας. Μάλιστα μια λεπτομέρεια, ένα μικρό αστέρι  κρυμμένο στη βάση του πίσω σήματος του TREZOR, αποτελεί το σύνδεσμο με το παρελθόν. Το αστέρι ήταν το έμβλημα ενός προπολεμικού μοντέλου της Renault με το όνομα REINSASTELLA, ενώ αποτέλεσε την υπογραφή και στη σειρά πολυτελών μοντέλων Stella που βοήθησαν τη μάρκα να ενισχύσει περαιτέρω τη φήμη της.

Τα μοντέλα που περιλαμβάνει η έκθεση από την ιστορία της Renault περιλαμβάνουν αυτοκίνητα θρύλους όπως τη REINSASTELLA του 1932 που έφερε επανάσταση στον τεχνολογικό τομέα, το VIVA GRAND SPORT Cabriolet του 1932 με τον προηγμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό, το θρυλικό Renault 5 Turbo του 1982, αλλά και το πρωτότυπο LAGUNA (1990) που χάρη στις αναλογίες του και τα στυλιστικά στοιχεία (π.χ. απουσία παρμπρίζ) συνδέει σχεδιαστικά το παρελθόν με το μέλλον της Renault.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.