Παγκόσμια πρεμιέρα για το Honda Civic Type R στη Γενεύη (video)

By  |  0 Comments
  • Στόχος η πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία the hot hatch
  • Βελτιστοποιημένος κινητήρας 2.0-litre VTEC TURBO με ισχύ 320 PS και ροπή 400Nm
  • Το νέο Type R προάγει τη σπορ δυναμική συμπεριφορά του νέου Civic hatchback ανεβάζοντας στα ύψη τις επιδόσεις
  • Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017
  • Παραγωγή στο Swindon, Βρετανία, για τις παγκόσμιες αγορές, μεταξύ των οποίων Ιαπωνία και ΗΠΑ

Η Honda αποκάλυψε το νέο Civic Type R στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017 πριν από την Ευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου φέτος το καλοκαίρι. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην κληρονομιά της Honda στη δημιουργία hatchback υψηλών επιδόσεων και αντιπροσωπεύει την υπέρτατη έκφραση γνήσιου δυναμισμού στην κατηγορία.

Βασισμένο στις ίδιες αξίες με το νέο Civic hatchback, το νέο Type R σχεδιάστηκε εξ αρχής για να προσφέρει την πιο απολαυστική οδήγηση στην κατηγορία hot-hatch – στο δρόμο και την αγωνιστική πίστα.

Αναβαθμισμένος κινητήρας 2.0 VTEC TURBO και 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο

Ο 2.0 VTEC TURBO, η καρδιά του πολυβραβευμένου Type R προηγούμενης γενιάς, έχει βελτιστοποιηθεί και αποδίδει τώρα 320 PS με μέγιστη ροπή 400 Nm. Η απόκριση του γκαζιού και η ρεπρίζ έχουν βελτιωθεί χάρη στις βελτιστοποιημένη χαρτογράφηση του κινητήρα.

Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, γνωστό για την ακρίβεια και την ομαλή διαδικασία αλλαγών, έχει βελτιωθεί περαιτέρω με ένα νέο σύστημα ελέγχου στροφών που διασφαλίζει την άμεση και χωρίς συμβιβασμούς σύνδεση του Type R με τον οδηγό.

Πιο άκαμπτο πλαίσιο και ανανεωμένη ανάρτηση

Το νέο Type R βασίζεται στο ελαφρύτερο, πιο άκαμπτο αμάξωμα του νέου Civic hatchback, με την προσθήκη συγκολλήσεων σε βασικές περιοχές. Συγκριτικά με το προηγούμενο Type R, η στρεπτική ακαμψία έχει βελτιωθεί περαιτέρω κατά 38%.

Η εμπρός ανάρτηση με γόνατα Macpherson του στάνταρ hatchback έχει τώρα νέα γεωμετρία που ελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις στο τιμόνι κατά την επιτάχυνση και μεγιστοποιεί τη σπορ συμπεριφορά. Πίσω, το νέο ανεξάρτητο σύστημα πολλαπλών συνδέσμων του στάνταρ μοντέλου έχει βελτιωθεί με τη χρήση μοναδικών βραχιόνων υψηλής ακαμψίας.

Βελτιωμένα προγράμματα οδήγησης

Μία βελτιωμένη σειρά προγραμμάτων οδήγησης (driving modes) προσφέρει στο όχημα αυξημένη ευχρηστία συγκριτικά με το προηγούμενο Type R. Η νέα ρύθμιση ‘Comfort’ προστίθεται στις ‘Sport’ (έμφαση στην ευελιξία) και ‘+R’ (για χρήση στην πίστα). Κάθε επιλογή προσαρμόζει ανάλογα τους ενεργούς αποσβεστήρες, την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, την αίσθηση αλλαγών σχέσεων και την απόκριση του γκαζιού.

Αναβαθμισμένη αεροδυναμική για ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες

Το νέο Type R έχει πιο ολοκληρωμένο αεροδυναμικό πακέτο από το προηγούμενο μοντέλο, με πιο εξομαλυμένο κάτω τμήμα αμαξώματος, εμπρός αεροκουρτίνες, ελαφριά πίσω πτέρυγα και πτερύγια στροβιλισμού στα άκρα τις οροφής. Το μυώδες, δυναμικό αμάξωμα πετυχαίνει την καλύτερη στην κατηγορία ισορροπία  μεταξύ άνωσης και αντίστασης, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες.

Παραγωγή στην Ευρώπη, εξαγωγή στις σημαντικότερες παγκόσμιες αγορές

Η παραγωγή του νέου Civic Type R αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 στη μονάδα Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon – τον παγκόσμιο κόμβο παραγωγής για τη 10η γενιά του Civic hatchback.

Το Type R θα εξάγεται στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει επίσημα ένα Type R με σήμα της Honda στη Β. Αμερική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.