Το μέλλον είναι ηλεκτρικό με το ŠKODA VISION E

By  |  0 Comments
  • Παγκόσμια πρεμιέρα: Το πρώτο ηλεκτρικό πρωτότυπο της ŠKODA, VISION Ε, κάνει ντεμπούτο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2017
  • Mάτια στο μέλλον: Το VISION E αποκαλύπτει τη στρατηγική της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση
  • Ευρεία προϊοντική γκάμα: Πέντε ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες μέχρι το 2025
  • Πρεμιέρα: Το ŠKODA SUPERB με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης έρχεται το 2019
  • Αυτόνομη οδήγηση: Το ŠKODA VISION E πληροί τις προδιαγραφές επιπέδου 3

Η παρουσία της ŠKODA στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2017 (19 – 28 Απριλίου) χαρακτηρίζεται από μία στροφή στην ηλεκτροκίνηση: Με το πρωτότυπο Vision E, η εταιρεία δίνει μία γεύση από το μέλλον της ατομικής μετακίνησης. Το εντυπωσιακό SUV coupé έχει ηλεκτρική αυτονομία 500 km και πληροί τις προδιαγραφές επιπέδου 3 για αυτόνομη οδήγηση. Η ŠKODA διερευνά σχολαστικά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, που θα περιλαμβάνει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες μέχρι το 2025.

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη της μελλοντικής μετακίνησης προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στη ŠKODA. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο πρωτότυπο αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρείας ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της μάρκας για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Με μήκος 4.645 mm, πλάτος 1.917 mm και ύψος 1.550 mm, το ŠKODA VISION E έχει επιβλητική παρουσία στο δρόμο. Χάρη στο μακρύ μεταξόνιο των 2.850 mm και τους κοντούς εμπρός και πίσω προβόλους, οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό – κλασικό χαρακτηριστικό ŠKODA. Στο φουτουριστικό πρωτότυπο, η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, τυπικό στοιχείο SUV και η ευρυχωρία συνδυάζονται με μία μοναδική σιλουέτα και ελαφρώς κεκλιμένη οροφή σε στυλ coupé.

Χάρη στην ισχύ του συστήματος των 308 ίππων, το ŠKODA VISION E συνδυάζει τις μηδενικές εκπομπές ρύπων με τις εξαιρετικές επιδόσεις. Οι ισχυρές μπαταρίες ιόντων λιθίου και η βέλτιστη ανάκτηση ενέργειας προσφέρουν αυτονομία έως 500 km. Χάρη στην ευφυή διαχείριση, οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται με μέγιστη απόδοση και κινούν και τους τέσσερις τροχούς του ŠKODA VISION E. Η τετρακίνηση είναι προσαρμοσμένη ώστε να διασφαλίζει το υψηλότερο βαθμό ευστάθειας, δυναμικής συμπεριφοράς και ασφάλειας σε όλες τις συνθήκες.

Με το VISION E, η ŠKODA αναδεικνύει τις προσεχείς μορφές αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, περίπου το 15% όλων των νέων αυτοκινήτων θα κινείται τελείως αυτόνομα το 2030. Το πρωτότυπο ŠKODA VISION E πληροί τις προϋποθέσεις για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.  Μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα σε μποτιλιαρίσματα, να κινείται με αυτόματο πιλότο στον αυτοκινητόδρομο, να παραμένει στην ίδια λωρίδα ή να αλλάζει, να εκτελεί ελιγμούς προσπέρασης, να αναζητά ελεύθερους χώρους στάθμευσης, να παρκάρει και να φεύγει αυτόνομα από τους χώρους στάθμευσης. Για το σκοπό αυτό αισθητήρες με διαφορετικές εμβέλειες και πολυάριθμες κάμερες παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Στρατηγική ηλεκτρικής μετακίνησης

Η ηλεκτρική μετακίνηση παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας. Η ŠKODA εξελίσσει τις ιδέες της για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα πάνω στην πλατφόρμα MEB του Ομίλου.

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας μοντέλων ŠKODA θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2019 με το λανσάρισμα του ŠKODA SUPERB με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής της ŠKODA θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα, το 2020. Μέχρι το 2025, η μάρκα θα έχει επεκτείνει τη γκάμα της, που θα περιλαμβάνει πλέον πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.