Νίκη και διπλό βάθρο για την Hyundai στην Κορσική

By  |  0 Comments

 Η Hyundai Motorsport κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) για το 2017 καταφέρνοντας το εντυπωσιακό 1-3 αποτέλεσμα στο Tour de Corse
• Ο Thierry Neuville πήρε την τρίτη νίκη της καριέρας του για τη Hyundai Motorsport με άψογη απόδοση, κερδίζοντας το ράλι με διαφορά 55 δευτερολέπτων από τον Sébastien Ogier
• Ο Dani Sordo έχασε τη δεύτερη θέση με μόλις 1.3s, αλλά ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στη σεζόν. Ο Hayden Paddon πήρε την έκτη θέση και έτσι και τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC ολοκλήρωσαν τον αγώνα.

Η Hyundai Motorsport κατέκτησε τη παρθενική της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) της FIA για το 2017 με τον Thierry Neuville να τερματίζει πρώτος στο Tour de Corse με το # 5 Hyundai i20 Coupe WRC.

Ο Dani Sordo σημείωσε εξαιρετική επίδοση και κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο για το 2017 με την κατάκτηση της τρίτης θέσης, χάνοντας τη δεύτερη θέση για μόλις 1,3 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα αντιπροσωπεύει την τέταρτη νίκη συνολικά για Hyundai Motorsport στο WRC, και το πέμπτο διπλό βάθρο της ομάδας.

O Hayden Paddon τερμάτισε έκτος, εξασφαλίζοντας ότι και τα τρία πληρώματα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team θα ολοκληρώσουν το απαιτητικό ράλι στην Κορσική.

Ξεκινώντας με ένα φαινομενικά άνετο προβάδισμα 39 δευτερολέπτων, ο Neuville και ο συνοδηγός του Nicolas Gilsoul εξασφάλισαν πλεονέκτημα συγκριτικά με τον δεύτερο Sébastien Ogier.

Αντιμετωπίζοντας την τεράστια απόσταση των 53,78 χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα στους στενούς και ελικοειδείς δρόμους του βουνού, οι Βέλγοι κατέκτησαν την τέταρτη νικηφόρα διαδρομή τους στον αγώνα.

Ενώ ο Ogier αντιμετώπισε πρόβλημα στην SS9, ο Sordo και ο συνοδηγός του Marc Marti πήραν τη δεύτερη θέση στη διαδρομή και βρέθηκαν πίσω από τους συμπαίκτες τους στη γενική κατάταξη. Μόλις 2.5s χωρίζαν τους Ισπανούς από την τρίτη θέση όμως το πλήρωμα της M-Sport νίκησε στην Power Stage. Στο συναρπαστικό φινάλε, ο Ogier ανέκτησε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας το ισπανικό πλήρωμα ικανοποιημένο με την τρίτη θέση.

Ο Sordo πρόσθεσε δύο επιπλέον βαθμούς με την τέταρτη θέση του στην Power Stage, ενώ ο Neuville διατήρησε την πορεία του στην Power Stage παίρνοντας την πέμπτη θέση.

Με τέσσερις διαφορετικούς νικητές στους τέσσερις πρώτους γύρους της σεζόν του 2017 WRC, ο αγώνας πρωταθλήματος είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και πραγματικά ανοικτός. Με την κατάκτηση της 1ης και 3ης θέσης στην Κορσική, η Hyundai Motorsport ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, μειώνοντας τη διαφορά με τους προπορευόμενους σε 24 βαθμούς. Ο Neuville ανεβαίνει στην τρίτη στην κατάταξη των οδηγών με τους 26 βαθμούς που σκόραρε.

Σχόλια πληρώματος : Neuville / Gilsoul (# 5 Hyundai i20 Coupe WRC)
Έχοντας δείξει τις δυνατότητές τους στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία, οι Neuville και Gilsoul πήραν τελικά τη νίκη στην Κορσική.
Ο Neuville σχολίασε: «Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα να παίρνεις τη νίκη εδώ στην Κορσική. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μοιράζονται τη χαρά μαζί μας σε αυτή τη γιορτή, αν μη τι άλλο το σύνολο της ομάδας Hyundai Motorsport. Μας στήριξαν πολύ στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία, και είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αυτή η νίκη είναι δική μας! Ήταν ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά δουλέψαμε μεθοδικά και επιστρέψαμε πιο δυνατοί. Με τον Dani να τερματίζει τρίτος, έχουμε πάρει μια καλή βαθμολογία που βοηθά να επιστρέψουμε δυνατά στην πάλη του τίτλου. Ήταν ένας απίστευτος αγώνας για εμάς.»

Σχόλια πληρώματος : Sordo / Martí (# 6 Hyundai i20 Coupe WRC)
Οι Sordo και Martí κατέκτησαν το πρώτο τους βάθρο στη σεζόν με μία εμπνευσμένη προσπάθεια που τους έδωσε την τρίτη θέση. Το αποτέλεσμα είναι το πέμπτο βάθρο στο WRC στην καριέρα τους με τη Hyundai Motorsport μετά τη Γερμανία (2014/2016) και την Ισπανία (2015/2016).
Ο Sordo δήλωσε: «Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο να κρατήσουμε τη δεύτερη θέση που αποσπάσαμε από τον Sébastien στην πρώτη φάση. Παλέψαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε και εξακολουθώ να είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε ανέβει στο βάθρο. Ήταν ένας παράξενος αγώνας και σχεδόν λαχείο μερικές φορές. Ο στόχος μας για σήμερα ήταν να υπερασπιστούμε την τρίτη θέση μας και από αυτή την άποψη η αποστολή εξετελέσθη. Είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα και μπορούμε τώρα να προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε στους επόμενους γύρους στο χώμα».

Σημειώσεις Πλήρωμα: Paddon / Kennard (# 4 Hyundai i20 Coupe WRC)
Το Tour de Corse δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας για τον Paddon και τον συνοδηγό του John Kennard, όμως το δίδυμο των Νεοζηλανδών αγωνίστηκε με συνεπή ρυθμό κατά τη διάρκεια των δέκα διαδρομών. Ενώ σημείωσαν πρόοδο στις επιδόσεις τους στην άσφαλτο της Κορσικής σε σύγκριση με το γύρο του περασμένου έτους, το πλήρωμα αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την έκτη θέση.

Ο Paddon δήλωσε: «Στόχος μας σε αυτό τον αγώνα ήταν απλά για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα σκοράροντας μερικούς ακόμη βαθμούς. Ήταν ένα Σαββατοκύριακο εκμάθησης για εμάς, αλλά πρέπει να σταθούμε στα θετικά. Ακόμα κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο θετικό, αγωνιστήκαμε κοντά στις πρώτες θέσεις και επιδείξαμε μια βελτίωση από το περσινό Tour de Corse. Υπάρχουν προφανώς ακόμα πολλά να μάθουμε, αλλά σημειώσαμε πρόοδο. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά στον επόμενο αγώνα, τον πρώτο από τους πέντε χωμάτινους αγώνες. Θα πρέπει να πάρουμε μια καλή θέση στην Αργεντινή, αλλά και στους επόμενους αγώνες. Συγχαρητήρια στον Thierry και τον Nicolas – και σε όλους πίσω στο Alzenau – για τη νίκη».

Για Hyundai Motorsport, το σημερινό αποτέλεσμα αναμένονταν πολύ καιρό μετά τις ανταγωνιστικές επιδόσεις που είχαν επιδείξει τα Hyundai i20 Coupe WRC της ομάδας μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν. Η ομάδα έχει έως τώρα 24 νίκες στο 2017 και γίνεται ο τέταρτος διαφορετικός κατασκευαστής που κερδίζει σε ισάριθμες εκδηλώσεις.

Ο Michel Nandan, Team Principal, σχολίασε: «Λένε ότι όλα τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν, και αυτή η φράση μάς χαρακτηρίζει. Αυτό το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε τελικά ένα αποτέλεσμα που μάς αποζημιώνει διότι έχουμε εργαστεί τόσο σκληρά για να επιτύχουμε αυτή τη σεζόν. Ελπίζω να είναι το πρώτο από τα πολλά, που θα έρθουν αυτό το έτος. Ο Thierry και ο Nicolas είχε έναν καταπληκτικό αγώνα, έδειξε ανθεκτικότητα μετά από μια δύσκολη εκκίνηση. Κέρδισαν τέσσερις διαδρομές και απέδειξαν την αποφασιστικότητά τους. Πραγματικά το άξιζαν αυτό μετά την ατυχία στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία. Είναι επίσης μεγάλη επιτυχία το βάθρο για τους Dani και Marc για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν. Το φετινό WRC αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό μεταξύ των κατασκευαστών, έτσι ώστε να μην μπορείς να επαναπαυθείς. Προχωράμε στην Αργεντινή – η οποία έχει ευχάριστες αναμνήσεις για εμάς από τη νίκη των Hayden και John πέρυσι – και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Προς το παρόν, θα απολαύσουμε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα.»

Το επόμενο ράλι
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) του 2017 θα συνεχιστεί αυτό το μήνα με το 5ο γύρο, το Ράλι Αργεντινής, όπου η ομάδα της Hyundai Motorsport θριάμβευσε πριν από δώδεκα μήνες. Ο χωμάτινος αγώνας των 18 διαδρομών θα πραγματοποιηθεί στις 27-30 Απριλίου.

Συνολική Κατάταξη – Tour de Corse
1​T. Neuville​N. Gilsoul​Hyundai i20 Coupe WRC​3:22:53.4
2​S. Ogier​​J. Ingrassia​Ford Fiesta WRC​​+54.7
3​D. Sordo​M. Martí​​Hyundai i20 Coupe WRC​+56.0
4​J. M. Latvala​M. Anttila​Toyota Yaris WRC​+1:09.6
5​C. Breen​​S. Martin​Citroën C3 WRC​​+1:09.7
6​H. Paddon​J. Kennard​Hyundai i20 Coupe WRC​+2:16.3
7​A. Mikkelsen​A. Jaeger​Škoda Fabia R5​​+8:10.7
8​T. Suninen​M. Markkula​Ford Fiesta R5​​+9:17.0
9​S. Sarrazin​J. J. Renucci​Škoda Fabia R5​​+9:23.6
10​Y. Rossel​B. Fulcrand​Citroën DS3 R5​​+12:57.1

Κατάταξη οδηγών / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA για το 2017 _ Μετά τον 4Ο γύρο
1​S. Ogier​​88
2​J.M Latvala​75
3​T. Neuville​54
4​O. Tanak​48
5​D. Sordo​47
6​C. Breen​​33
7​K. Meeke​27
8​H. Paddon​25
9​E. Evans​​20
10​A. Mikkelsen​12
11​S. Lefebvre​10
12​J. Hänninen​9

Κατάταξη Κατασκευαστών / Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA για το 2017 _ Μετά τον 4Ο γύρο
1​M-Sport World Rally Team​​129
2​Hyundai Motorsport​​​105
3​Toyota Gazoo Racing WRC​​79
4​Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team​7

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.