3η Ανάβαση Νιγρίτας: Η ενηλικίωση!

By  |  0 Comments

Την Κυριακή 07 Μαΐου διοργανώθηκε η 3η Ανάβαση Νιγρίτας η οποία άνοιξε την αυλαία του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι όποιες μικρές αστοχίες της προηγούμενης ημέρας ξεπεράστηκαν, τα ωράρια τηρήθηκαν στο ακέραιο, ο κόσμος τίμησε τον αγώνα με το παραπάνω, η ζωντανή μετάδοση του αγώνα από τον Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους να τον απολαύσουν έστω και διαδικτυακά, ο καιρός ήταν εκπληκτικός και οι αγωνιζόμενοι έδωσαν αυτό το κάτι παραπάνω που περιμένουν να δουν οι θεατές.

Η πόλη της Νιγρίτας αν και ζούσε στον ρυθμό του πανηγυριού του Αγίου Αθανασίου τίμησε τον αγώνα της Λ.Α.Μ.Σ., έκλεισε όπως και πέρσι την κεντρική πλατεία της πόλης ώστε να γίνει το Σάββατο η παρουσιάση των αθλητών και την Κυριακή η απονομή τω κυπέλλων μπροστά στους εκατοντάδες θεατές-θαμώνες των χώρων εστίασης που βρίσκονται εκεί.

Αγωνιστικά στην κατηγορία 1600 κ. εκ. το βάθρο μοιράστηκαν οι Αναστασίου Παναγιώτης με Peugeot 106 S16, Αναγνωστάκης Κωνσταντίνος με Suzuki Swift Sport και Χατζηαγγελάκης Άγγελος με Peugeot 106 S16.

Στην κατηγορία 2000 κ. εκ. την πρωτιά πήρε ο Σαρρής Βίκτωρ με Citroen Saxo, δεύτερος τερμάτισε ο Λάκης Αχιλλέας με Seat Ibiza και τρίτος ο Παρασκευαϊδης Γιώργος με Peugeot 308.

Στην Sallon/FSA τα ξίφη διασταυρώσαν οι Πάζης – Ξανθόπουλος και Στοίλας. Ο  προερχόμενος από τα drift  Πάζης Σωκράτης οδήγησε την BMW E30 συνετά κάνοντας ταχύτερο χρόνο με τον Ξανθόπουλο Γιάννη να ακολουθεί με την AlfaSud και τον Στοίλα Γιάννη με Opel Ascona να χάνει την δεύτερη θέση για μισό δευτερόλεπτο.

Στην κατηγορία Saloon/FST ο Λαζαρίδης Κωνσταντίνος δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή από κανέναν, οδήγησε το  Mitsubishi Lancer Evo 8  στο όριο και κάποιες φορές, προσφέροντας θέαμα, πάνω από αυτό.  Δεύτερος στο βάθρο ο Κατσαρός Δημήτρης με  Mitsubishi Lancer Evo 9 και τρίτος ο Μπαλάσης Σγουρής με  Toyota Corolla.

Στις κλάσεις Α6 και Α7 η τριάδα στο βάθρο ήταν όπως και στις κατηγορίες. Στην κλάση FSA-2L τα κύπελλα μοιράστηκαν οι Ξανθόπουλος Γιάννης με την AlfaSud (φωτό), Στοίλας Γιάννης με Opel Ascona και Ζωίδης Δημήτρης με Alfa Romeo 145.  Στην κλάση FST-2 την τριάδα απαρτίζουν οι Μπαλάσης Σγουρής με  Toyota Corolla, Βαστάρδης Κώστας με Citroen Xara και Τσιλιμπόνης Γιώργος με BMW E30.

Επόμενος αγώνας που προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων βορείου Ελλάδος είναι η 5η  Ανάβαση Κορυλόβου με διοργανώτρια λέσχη τον Ο.Φ.Α.Δ. στις 10 & 11 Ιουνίου.

Γιώργος Παπαδόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.