Η νέα BMW Σειρά 2 Coupe και Cabrio

By  |  0 Comments

H BMW Σειρά 2 Coupe και η BMW Σειρά 2 Cabrio ανέβασαν τον πήχη στην premium compact κατηγορία με τη δυναμική υπεροχή, την υψηλή αισθητική και τις συναρπαστικές επιδόσεις τους. Τα νέα μοντέλα που θα λανσαριστούν τον Ιούλιο του 2017, προτίθενται να συνεχίσουν μία επιτυχημένη ιστορία, με πιο εντυπωσιακό εμπρός στυλ, προβολείς LED στο βασικό εξοπλισμό, αναβαθμισμένο εσωτερικό και νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Επίσης προσφέρουν ασυναγώνιστες σπορ επιδόσεις, προνόμιο της πίσω κίνησης (αποκλειστικότητα στην κατηγορία) σε συνεργασία με αποδοτικά συστήματα κινητήρων. Πάνω από 140.000 αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Λειψία έχουν παραδοθεί σε πελάτες μέχρι σήμερα. Μεγαλύτερες αγορές είναι οι ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Γερμανία.

Νέα σχεδιαστικά στοιχεία και νέα φώτα LED τονίζουν την παρουσία και κομψότητα των αυτοκινήτων.

Με τη αλλαγή φρουράς από το απερχόμενο μοντέλο στη νέα γενιά, η BMW Σειρά 2 Coupe και η BMW Σειρά 2 Cabrio αποκτούν πιο εντυπωσιακό εμπρός τμήμα. Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται στάνταρ με προβολείς bi-LED. Το σύστημα των κύριων προβολέων διατίθεται επίσης με προσαρμοζόμενη λειτουργία full-LED προαιρετικά, με εμφάνιση που ενισχύει τη δυναμική και τεχνική εντύπωση που δημιουργείται από το εμπρός άκρο. Οι γνώριμοι, δίδυμοι στρογγυλοί προβολείς έχουν εξαγωνικό σχήμα που τους προσδίδει μία μοντέρνα εμφάνιση, με έμφαση στην ακρίβεια. Η μεγαλύτερη μάσκα χαρίζει στο εμπρός τμήμα των νέων μοντέλων αυξημένο πλάτος που ενισχύει τη σπορ εντύπωση. Οι εμπρός εξωτερικοί αεραγωγοί είναι τώρα μεγαλύτεροι και τονίζουν τη δυναμική παρουσία των αυτοκινήτων στο δρόμο. Το μυώδες πίσω τμήμα υιοθετεί μονοκόμματα φώτα (λυχνίες LED στάνταρ) με το γνώριμο σχήμα BMW L να επεκτείνεται μέχρι τα πλευρά.

Περαιτέρω αναβαθμίσεις στο εσωτερικό και τον εξοπλισμό.

Το εσωτερικό των νέων μοντέλων της BMW Σειράς 2 διαθέτει ταμπλό νέας σχεδίασης, οδηγοκεντρικό πίνακα οργάνων, που αναδεικνύει σημαντικά την υψηλή ποιότητα του cockpit. Το εσωτερικό αποπνέει μία αίσθηση ευρυχωρίας, ηρεμίας και σαφήνειας. Η κομψή σχεδίαση τονίζεται από ποικίλες λεπτομέρειες, όπως μία αντίθετη ραφή και στιλπνές μαύρες επιφάνειες στην κεντρική κονσόλα και χρωμιωμένα στοιχεία στους διακόπτες των θυρών. Νέες εκδόσεις υφασμάτινων ή δερμάτινων ταπετσαριών, διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού από αλουμίνιο ή ξύλο υψηλής ποιότητας και στιλπνά μαύρα πάνελ με πινελιές χρωμίου προσφέρουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Νέες ζάντες αλουμινίου , νέες αποχρώσεις , τέλεια πρακτικότητα .

Όπως και το στάνταρ μοντέλο, τα Coupe και Cabrio διατίθενται σε πολυτελείς εκδόσεις Luxury Line, Sport Line και M Sport, ενώ η γκάμα περιλαμβάνει και έναν εκπρόσωπο της σειράς BMW M Performance– την BMW M240i/M240i xDrive. Οι Mediterranean Blue, Seaside Blue και Sunset Orange έχουν προστεθεί στη γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων. Η σειρά ζαντών αλουμινίου έχει ομοίως επεκταθεί – σε 17 σχέδια με διαστάσεις 16, 17 και 18 ιντσών.

Με μήκος 4.432 mm, η BMW Σειρά 2 Coupe και η BMW Σειρά 2 Cabrio προσφέρουν σπορ επιδόσεις από ένα πακέτο συμπαγών διαστάσεων. Τα τετραθέσια συνδυάζουν δυναμικά ταλέντα με ένα υψηλό επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας. Το Coupe έχει χώρο αποσκευών 390 L, ενώ το ηλεκτρικό, υφασμάτινο soft-top του Cabrio προσφέρει ένα αθόρυβο περιβάλλον όταν κλείνει χάρη σε πρόσθετα μέτρα μόνωσης. Επιπλέον ανοίγει και εν κινήσει – με ταχύτητες έως 50 km/h.

Λειτουργική φιλοσοφία και συνδεσιμότητα .

Η κεντρική οθόνη υψηλής ανάλυσης 8,8 ιντσών στις νέες BMW Σειρά 2 Coupe και BMW Σειρά 2 Cabrio εφοδιάζεται τώρα με λειτουργία αφής σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης Professional. Έτσι, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ακόμα τρόπο ελέγχου των διαφόρων λειτουργιών, πέρα από την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος iDrive (στάνταρ), του Touch Controller και του ευφυούς συστήματος φωνητικού ελέγχου.

Τα μοντέλα νέας γενιάς προσφέρουν τη δυνατότητα επαγωγικής, ασύρματης φόρτισης συμβατών smartphones μέσω ειδικής υποδοχής, ενώ η πρόσβαση στο Apple CarPlay γίνεται μέσω κάποιου συστήματος πλοήγησης της BMW. Από την άλλη, το WiFi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο προσφέρει μία γρήγορη, mobile διαδικτυακή σύνδεση για μέχρι δέκα συσκευές.

Η στάνταρ κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο επιτρέπει βέλτιστη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε υπηρεσίες της BMW μέσω BMW ConnectedDrive, χωρίς να απαιτείται συνδεδεμένο smartphone. Μεταξύ των υπηρεσιών είναι Real Time Traffic Information (RTTI) με προειδοποίηση κινδύνου, On-Street Parking Information και πρόσβαση στο όχημα μέσω Remote Services. Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία BMW Connected ενσωματώνει ομαλά την BMW Σειρά 2 στην ψηφιακή ζωή του χρήστη. Η BMW είναι επίσης η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που προσφέρει στους χρήστες Microsoft Office 365 μία ασφαλή σύνδεση στο διακομιστή για ανταλλαγή και επεξεργασία emails, καταχωρήσεις ημερολογίου και λεπτομέρειες επαφών, χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία του Microsoft Exchange.

Η λίστα συστημάτων υποστήριξης που μπορούν να παραγγείλουν οι πελάτες περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το Driving Assistant διατίθεται επίσης προαιρετικά και περιλαμβάνει σύστημα Lane Departure Warning και City Collision Mitigation, που ενεργοποιεί τα φρένα αυτόματα σε ταχύτητες έως 60 km/h σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή πεζό.

Κορυφαίες δυναμικές επιδόσεις και αξιοσημείωτη απόδοση.

Μία εκτεταμένη γκάμα τρικύλινδρων, τετρακύλινδρων και εξακύλινδρων κινητήρων διατίθεται για τη BMW Σειρά 2 Coupe και BMW Σειρά 2 Cabrio, που αποδίδουν από 100 kW/136 hp έως 250 kW/340 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,3 – 3,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 189 – 101 g/km)*. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel προέρχονται από την τελευταία γενιά μηχανικών συνόλων BMW EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Πέραν της αποδοτικής βασικής φιλοσοφίας τους, όλοι οι κινητήρες diesel διαθέτουν νέα τεχνολογία υπερσυμπιεστή και αναβαθμισμένα συστήματα άμεσου ψεκασμού common-rail. Προσφέρονται εννέα προτάσεις κινητήρων για τη BMW Σειρά 2 Coupe και οκτώ για τη BMW Σειρά 2 Cabrio. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται είτε μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή ενός οκτατάχυτου αυτόματου Steptronic. Το αποδοτικό αυτόματο διατίθεται στάνταρ με τα μοντέλα 220i, 230i, 225d και M240i xDrive Coupe και 225d και M240i xDrive Cabrio. Οι εκδόσεις 225d και M240i xDrive των Coupe και Cabrio συνδυάζονται στάνταρ με τη Sport έκδοση του αυτόματου οκτατάχυτου Steptronic, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.