Ο Jim Hackett διορίστηκε νέος CEO της Ford

By  |  0 Comments
  • Ο Jim Hackett είναι ο νέος CEO της Ford Motor Company, διαδεχόμενος τον Mark Fields, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση. Ο Hackett θα αναφέρεται στον Bill Ford (Executive Chairman) και θα ηγηθεί της μεταμόρφωσης της εταιρείας
  • Ο Hackett οδήγησε την Steelcase Inc. στην ανάκαμψη και στη συνέχεια την ανέδειξε σε Νο1 κατασκευαστή επίπλων γραφείου παγκοσμίως, διετέλεσε προσωρινός Athletic Director στο Πανεπιστήμιο του Michigan και βρίσκεται στο τιμόνι του Ford Smart Mobility LLC από το Μάρτιο του 2016. Υπήρξε μέλος Δ.Σ. της Ford από το 2013 έως το 2016
  • Ο Hackett, μαζί με τον Bill Ford, θα εστιάσουν σε τρεις προτεραιότητες: Ενίσχυση της λειτουργικής απόδοσης, εκσυγχρονισμός της σημερινής επιχείρησης της Ford και μεταμόρφωση της εταιρείας εν όψει των προκλήσεων του μέλλοντος
  • Η Ford ανέθεσε επίσης τρεις νέους διοικητικούς ρόλους υπό τον Hackett. Ο Jim Farley διορίζεται executive vice president & president, Global Markets, ο Joe Hinrichs αντίστοιχα executive vice president & president, Global Operations, και η Marcy Klevorn executive vice president & president, Mobility
  • Ο Mark Truby διορίζεται vice president, Communications, και εκλέγεται αξιωματούχος της εταιρείας. Διαδέχεται τον Ray Day, ο οποίος σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον εταιρεία του χρόνου και μέχρι τότε θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες
  • Ο Paul Ballew διορίζεται vice president και Chief Data & Analytics Officer

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ο Jim Hackett αναλαμβάνει το αξίωμα του president & CEO. Επίσης εξήγγειλε σημαντικές παγκόσμιες οργανωτικές αλλαγές με σκοπό την ενίσχυση της βασικής αυτοκινητιστικής δραστηριότητας  της εταιρείας και την επιτάχυνση μιας στρατηγικής αλλαγής για αξιοποίηση των αναδυόμενων ευκαιριών. Ο Hackett, 62 ετών, έχει μακρά ιστορία καινοτομιών και επιχειρηματικών επιτυχιών ως CEO της Steelcase, Προσωρινός Athletic Director στο Πανεπιστήμιο του Michigan και executive chairman του Ford Smart Mobility LLC από το Μάρτιο του 2016.

Ο Hackett θα αναφέρεται στον Bill Ford (Executive Chairman) και θα ηγηθεί των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Ford με τους 202.000 εργαζόμενους. Διαδέχεται τον Mark Fields, 56 ετών, ο οποίος επέλεξε να αποχωρήσει από τη Ford μετά από επιτυχημένη καριέρα 28-ετών με την εταιρεία.

«Ξεκινάμε από θέση ισχύος για να μεταμορφώσουμε τη Ford για το μέλλον» δήλωσε ο Bill Ford. «Ο Jim Hackett είναι ο κατάλληλος CEO στο τιμόνι της Ford κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταμόρφωσης για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον ευρύτερο τομέα μεταφορών. Είναι πραγματικός οραματιστής, και φέρνει μία μοναδική, ανθρωποκεντρική φιλοσοφία διοίκησης στην κουλτούρα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, που θα ‘ξεκλειδώσουν’ τις δυνατότητες των ανθρώπων και της επιχείρησής μας.» Από την πλευρά  του, ο Hackett πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Bill Ford και ολόκληρη την ομάδα για τη δημιουργία μιας ακόμα πιο δυναμικής και ζωντανής Ford που βελτιώνει τις ζωές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, και δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Τρέφω βαθιά εκτίμηση για τους ανθρώπους, τις αξίες και την κληρονομιά της Ford την τελευταία τετραετία, αποτελώντας κομμάτι της εταιρείας και ανυπομονώ να συνεργαστώ με όλους όσους συνδέονται μαζί της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μεταμόρφωσης.»

Ο Hackett, μαζί με τον Bill Ford, θα εστιάσουν σε τρεις προτεραιότητες:

  • Ενίσχυση λειτουργικής απόδοσης σε όλο το φάσμα παγκόσμιων δραστηριοτήτων για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας, της στρατηγικής μάρκετινγκ και των προϊοντικών λανσαρισμάτων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα δραστικά τους τομείς της επιχείρησης που υστερούν σε απόδοση
  • Εκσυγχρονισμός των δραστηριοτήτων της Ford, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία και τεχνικές που θα ανοίξουν το δρόμο στην καινοτομία, θα επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων και θα βελτιώσουν την απόδοση. Αυτό περιλαμβάνει την αυξανόμενη αξιοποίηση μεγάλων δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης, της προηγμένης ρομποτικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης, και άλλα
  • Μεταμόρφωση της επιχείρησης για την αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων, διασφαλίζοντας ότι η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη κουλτούρα, το ταλέντο, τις στρατηγικές διαδικασίες και την ευελιξία για να πετύχει, καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας και η συμπεριφορά των καταναλωτών αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου

Ο Bill Ford και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ford ευχαρίστησαν τον Fields για τη σημαντική συμβολή του στην εταιρεία.

«Ο Mark Fields είναι εξέχων ηγέτης και του αξίζουν πολλά εύσημα για όλα όσα έχει πετύχει στους πολλούς ρόλους του σε όλο τον κόσμο με τη Ford» δήλωσε ο Bill Ford. «Οι ισχυρές ηγετικές του ικανότητες ήταν κρίσιμης σημασίας στην αναδιοργάνωση των Βορειοαμερικανικών δραστηριοτήτων μας, στην ανάκαμψή μας στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και στα κέρδη – ρεκόρ που καταγράψαμε τα δυο τελευταία χρόνια.»

Επίσης, σήμερα, η Ford ανακοίνωσε μία νέα οργανωτική δομή και διόρισε τρία νέα διοικητικά στελέχη που θα αναφέρονται στον Hackett:

Jim Farley, 54, διορίζεται executive vice president & president, Global Markets. Από αυτή τη θέση, ο Farley θα επιβλέπει τις επιχειρηματικές μονάδες της Ford, σε Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική και περιοχή Ασίας Ειρηνικού. Επιπλέον, ο Farley θα επιβλέπει τη Lincoln Motor Company και το παγκόσμιο Marketing Sales & Service. Ο Farley έχει διατελέσει executive vice president & president, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής από τον Ιανουάριο του 2015. Ο Farley θα επιβλέπει επίσης τη στρατηγική και την ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου για ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Joe Hinrichs, 50, διορίζεται executive vice president & president, Global Operations. Από αυτή τη θέση, ο Hinrichs θα επιβλέπει της παγκόσμιες δραστηριότητες της Ford στους τομείς Product Development (Προϊοντική Εξέλιξη), Manufacturing (Παραγωγή) & Labor Affairs (Εργασιακές Υποθέσεις), Quality (Ποιότητα), Purchasing (Τμήμα Προμηθειών), και Sustainability (Βιωσιμότητα), Environment (Περιβάλλον) & Safety Engineering (Συστήματα Ασφάλειας). Ο Hinrichs έχει διατελέσει executive vice president & president της Ford στην Αμερική από το Δεκέμβριο του 2012.

Marcy Klevorn, 57, διορίζεται executive vice president & president, Mobility. Από αυτή τη θέση, η Klevorn θα επιβλέπει το Ford Smart Mobility LLC, που δημιουργήθηκε πέρσι για να επιταχύνει σχέδια για το σχεδιασμό, παραγωγή, ανάπτυξη και επένδυση σε αναδυόμενες υπηρεσίες μετακίνησης, καθώς και τους τομείς Information Technology (ΙΤ) και Global Data, Insight & Analytics. Η Klevorn έχει διατελέσει group vice president, Information Technology & Chief Information Officer από τον Ιανουάριο του 2017.

Και οι τρεις διορισμοί θα ισχύσουν από 1ης Ιουνίου. Τα άτομα που θα διαδεχτούν τους Hinrichs, Farley και Klevorn θα ανακοινωθούν σε μελλοντική επικοινωνία. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε τρεις δυναμικούς και ταλαντούχους ηγέτες με τους Jim Farley, Joe Hinrichs και Marcy Klevorn να αναλαμβάνουν νέες, πιο υπεύθυνες θέσεις» δήλωσε ο Bill Ford. «Ο καθένας έχει γράψει ιστορία στις καινοτομίες οδήγησης, στη μείωση κόστους και στην επίτευξη αποτελεσμάτων  σε όλο τον κόσμο. Θα συνεργαστούν στενά με τον Jim Hackett στη διοίκηση των καθημερινών δραστηριοτήτων της Ford, στο χτίσιμο της μάρκας μας και στην αξιοποίηση των αναδυόμενων ευκαιριών.»

Επιπλέον, η Ford διόρισε τον Mark Truby, 47 ετών, vice president, Communications, με άμεση ισχύ, που θα αναφέρεται στο Bill Ford. Αυτός εκλέχθηκε αξιωματούχος της εταιρείας. Ο Truby προηγουμένως είχε ηγηθεί των ομάδων Επικοινωνίας της Ford στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού και σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική. Ο Truby διαδέχεται τον Ray Day, ο οποίος σχεδιάζει να αποχωρήσει από την εταιρεία του χρόνου και μέχρι τότε θα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η Ford επέλεξε επίσης τον Paul Ballew, 52 ετών, για τη θέση του Global Chief Data & Analytics Officer, που θα αναφέρεται στην Klevorn. Ο Ballew βρίσκεται στο τιμόνι των global data & analytics teams από το Δεκέμβριο του 2014, και είναι υπεύθυνος ανάπτυξης νέων δυνατοτήτων που θα υποστηρίξουν τη συνδεσιμότητα και την ευφυή μετακίνηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.