Με 36 συμμετοχές το Karting

By  |  0 Comments

Επιστροφή στην Αττική για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, με τον 4ο γύρο του θεσμού να φιλοξενείται στο Kartodromo Αφιδνών την Κυριακή 25 Ιουνίου!

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφουν οι αθλητές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting 2017, καθώς ο 4ος και προτελευταίος γύρος του θεσμού θα διεξαχθεί, την Κυριακή 25 Ιουνίου, στην πίστα καρτ Αφιδνών “Kartodromo”. Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει, όπως σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος, το Αθλητικό Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), σε συνεργασία με την Επιτροπή Karting της ΟΜΑΕ.

Υπενθυμίζεται, πως οι δύο τελευταίες συναντήσεις της χρονιάς έχουν αυξημένο συντελεστή σε επίπεδο βαθμολογίας, καθώς στόχος είναι να διατηρηθεί το ενδιαφέρον αναλλοίωτο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, γεγονός που πέρυσι επιτεύχθηκε. Στο Kartodromo λοιπόν, την πίστα μήκους 1090 μέτρων που είναι γνωστή στην συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος και το θέαμα όμορφο. Οι συμμετέχοντες αθλητές θα χωριστούν για ακόμη μια φορά σε επιμέρους Κατηγορίες (60 Mini A, 60 Mini B, Junior, Senior, Club) ανάλογα με την ηλικία τους ή τις τεχνικές προδιαγραφές του καρτ που οδηγούν. Οι αγώνες των κατηγοριών KZ2 και KZ3 τελικά δε θα διεξαχθούν, καθώς δε συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων, αφού στην ΚΖ2 είχε δηλώσει συμμετοχή ο Φώτης Σωτηρόπουλος και στην ΚΖ3 οι Ραφαήλ Ζουμπουρλής και Μιχάλης Τσακανίκας.

Η αρχή θα γίνει όπως συνηθίζεται με την Κατηγορία 60 Mini, στην οποία συμμετέχουν οι μικρότεροι αθλητές του αγώνα, ηλικίας 8-12 ετών. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός, ότι η συγκεκριμένη κατηγορία συγκέντρωσε την πλειονότητα των συμμετεχόντων με 19 οδηγούς, 9 από τους οποίους εντάσσονται στην 60 Mini A, έχοντας ηλικία 11-12 ετών, ενώ 10 μικροί αθλητές συμμετέχουν στο πλαίσιο της 60 Mini B, για οδηγούς ηλικίας 8-10 ετών. Ενδεικτικό του έντονου συναγωνισμού που υπάρχει σε κάθε αγώνα, είναι ότι τόσο η 60 Mini A όσο και η 60 Mini B έχουν 3 διαφορετικούς νικητές, σε 3 αγώνες στο φετινό Πρωτάθλημα.

Στην 60 Mini A, οι Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-TM), Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart, Kosmic-TM) και Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-TM), που επικράτησαν στους προηγούμενους αγώνες, θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη τον Γιάννη Θεολόγο Ντάφο (Praga Zahos Karting, Praga-TM) που βρίσκεται πάντα στο βάθρο μέχρι στιγμής, τον περσινό τιτλούχο Μάριο Αγγελόπουλο (Speed Force, Exprit-TM), τους πάντα ανταγωνιστικούς Γιώργο Στυλιανό (Speed Force, Exprit-TM) και Γιώργο Θεοδωρακόπουλο (AP Digital, DR-Lenzo), τον Λάζαρο Ουγιάρογλου από τη Θεσσαλονίκη (Cosmosrally Kart Academy, Tony Kart-TM), που σε κάθε αγώνα βελτιώνει τις επιδόσεις του και τον rookie, Θανάση Ρουμελιώτη (Athens Kart Shop, First-IAME) που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός.

Αντίστοιχα μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και στην 60 Mini B, όπου επίσης 3 διαφορετικοί οδηγοί αναδείχθηκαν νικητές σε ισάριθμους αγώνες μέχρι στιγμής. Ο νικητής του πρώτου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), δε θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο τους Γρηγόρη Κρίκη (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) και Αλέξανδρο Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-Lenzo) οι οποίοι κέρδισαν τον δεύτερο και τρίτο αγώνα αντίστοιχα, αλλά και πολλούς ακόμη ανταγωνιστικούς μικρούς οδηγούς. Ο λόγος για τον Γιάννη Ζησιμόπουλο (Zorri Motorsport, Birel Art-LKE) που βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στη κορυφή, τον Νίκο Λύκο (Chatzis Racing Team, FA-IAME) που επίσης είναι εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας, τους Χρήστο Καραβαγγέλη (Chatzis Racing Team, FA-IAME) και Γιώργο Ντεντόπουλο (Athens Kart Shop, Tecno-IAME), οι οποίοι είναι παρόντες σε όλους τους αγώνες του θεσμού, τον επανακάμψαντα Βασίλη Αποστολίδη (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM) και τον Γιώργο Καμπύλη (Praga Zahos Karting, Praga-Lenzo) που κάνει το ντεμπούτο του στους αγώνες karting.

Στην Κατηγορία Junior για οδηγούς ηλικίας 12-14 ετών, οι Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME) και Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME), που χωρίζονται μόλις από έναν βαθμό στη μάχη του Πρωταθλήματος και έχουν κερδίσει από μία φορά φέτος, θα συνεχίσουν τη μάχη τους στο Kartodromo. Παρόντες θα είναι ακόμη οι Γιάννης Καρδαμάκης (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Γιώργος Πλούμος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη για το βάθρο, ενώ για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα ο Πάρις Γκανασούλης (Cosmosrally Kart Academy, Maranello-Rotax) από τη Θεσσαλονίκη.

Ανεβαίνοντας  ηλικιακή κατηγορία, φτάνουμε στη Senior όπου εντάσσονται οι αθλητές ηλικίας 14 ετών και άνω, που χρησιμοποιούν καρτ χωρίς ταχύτητες. Ο νικητής της Σπάρτης Αλέξανδρος Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) θα προσπαθήσει να αυξήσει τις νίκες του, ενώ ο Στράτος Γαλανόπουλος (Speed Force, Exprit-IAME) βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση φέτος, παρά τις ατυχίες στην αρχή της χρονιάς. Επιπλέον, τη συλλογή εμπειριών θα συνεχίσουν, συμμετέχοντας στο πλαίσιο της Senior οι Μάκης Σώης (Cosmosrally Kart Academy, Tony Kart-Rotax) και Νίκος Σαλπιγγίδης (Cosmosrally Kart Academy, Tony Kart-Rotax), οι οποίοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο.

Η Κατηγορία Club, εφοδιάζει τον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος με 8 επιπλέον συμμετοχές. Ο συναγωνισμός αναμένεται για ακόμη μια φορά έντονος, καθώς οι νέοι θα αναμιχθούν με τους παλιούς σε έναν συνδυασμό που ομορφαίνει χάρη και στην παρουσία 2 κοριτσιών. Το γεγονός ότι η Club χαρακτηρίζεται ως κατηγορία Hobby δεν έχει σχέση με την εικόνα στην πίστα, καθώς το επίπεδο των οδηγών είναι υψηλό και το θέαμα όμορφο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε 3 αγώνες έχουν αναδειχθεί 3 διαφορετικοί νικητές, οι Κώστας Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax), Περικλής Παΐζης (Speed Force, Exprit-TM) και Ανδρέας Βαρσάμης (Abloy F.S. Kart Racing, Kosmic-TM) οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τις Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force, Exprit-TM) και Εύη Σταφυλοπάτη (Praga Zahos Karting, Praga-Rotax) οι οποίες ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στη Σπάρτη, καθώς και τους Σπύρο Κολτσίδα (Intrepid-IAME), Σταύρο Σταμέλο (Praga Zahos Karting, Praga-Rotax) και Σταύρο Μίχα (Speed Force, PCR-Rotax).

Οι παραπάνω διαμορφώνουν τουλάχιστον 36 λόγους για τους οποίους αξίζει να βρεθεί κάποιος την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Kartodromo Αφιδνών, ώστε να παρακολουθήσει από κοντά τις μάχες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση λίγο πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.