Tο Νέο i30 Fastback της Hyundai

By  |  0 Comments
  • Η Hyundai Motor παρουσιάζει το επόμενο μέλος της γκάμας του i30 : το i30 Fastback

Διαθέσιμο σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι τις αρχές του 2018, το i30 Fastback θα φέρει τη νέα μάσκα Cascading της Hyundai, μια πιο χαμηλή, κομψή κεκλιμένη γραμμή οροφής που καταλήγει σε ένα αψιδωτό spoiler ενσωματωμένο στο αμάξωμα και μια έντονη κολόνα C

Το i30 Fastback αποπνέει προηγμένη σχεδίαση, προσφέροντας premium χαρακτηριστικά για όλους

Μετά την έλευση στην Ελλάδα του Νέου Hyundai i30 και την επικείμενη προσθήκη του i30 Tourer αρχές φθινοπώρου, η Hyundai Motor παρουσίασε το ολοκαίνουργιο i30 Fastback – την τελευταία προσθήκη στην γκάμα i30, διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους. Ο νέος τύπος αμαξώματος αντικατοπτρίζει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai, δίνοντάς της μια εκλεπτυσμένη γραμμή με κομψό χαρακτήρα.

“Η γκάμα του i30 αποτελεί τον πυρήνα της μάρκας Hyundai στην Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. “Το i30 Fastback είναι το νεότερο μοντέλο στη γκάμα του i30, φέρνοντας μια μοναδική νέα προσέγγιση σε αυτή τη δημοφιλή κατηγορία. Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός αυτού του μοντέλου ενσωματώνει την ουσία της φιλοσοφίας μας, προσφέροντας premium χαρακτηριστικά για όλους. Το i30 Fastback είναι το πρώτο μας μοντέλο που εισέρχεται στην κατηγορία compact coupe, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την πολλαπλότητα επιλογών των πελατών μας. “

Εκλεπτυσμένη σιλουέτα και χαρισματικές διαστάσεις

Το i30 Fastback χαρακτηρίζεται από την ισχυρή του εμφάνιση και τις σπορ επιμήκεις γραμμές. Η μείωση του ύψους της μάσκας Cascading στο εμπρός μέρος, την καθιστά ευρύτερη και σαφέστερη, δίνοντας έμφαση στο καπό. Μια χαμηλότερη οριζόντια εισαγωγή αέρα κάτω από τη μάσκα δίνει στο i30 Fastback μια χαρισματική εμπρός σχεδίαση. Οι ισχυρές γωνίες και το γωνιακό κάτω εμπρός σπόιλερ δημιουργούν μια μυώδη και επιβλητική εμφάνιση. Τα LED φώτα ημέρας και οι προβολείς με τη premium σκούρα πρόσοψη στρογγυλεύουν την οπτική του i30 Fastback στο μπροστινό μέρος.

“Το i30 Fastback είναι ένας πραγματικός παίκτης που ανατρέπει τα δεδομένα. Είμαστε η πρώτη μάρκα μαζικής παραγωγής που εισέρχεται στην κατηγορία compact coupe με ένα κομψό και εξελιγμένο 5-θυρο», εξηγεί ο κ. Thomas Bürkle, Chief Designer του Hyundai Design Center στην Ευρώπης. “Κατά το σχεδιασμό του i30 Fastback, παίξαμε με τις αναλογίες της σειράς i30 μειώνοντας το ύψος της μάσκας Cascading και χαμηλώνοντας τη γραμμή οροφής. Η κομψή σιλουέτα υπογραμμίζεται περαιτέρω από το γενναιόδωρο σχήμα του πίσω σπόιλερ. Η ομάδα μας ήταν σε θέση να επιτύχει μια καθαρή σχεδίαση, η οποία συνδυάζει το πνεύμα των σπορ αυτοκινήτων με την άνεση ενός πολυτελούς sedan. Με αυτήν την καινοτόμο προσέγγιση στα compadt αυτοκίνητα, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να ζήσουν έντονα συναισθήματα όταν οδηγούν το i30 Fastback. “

Το i30 Fastback διαθέτει μια εκλεπτυσμένη σχεδίαση με χαρακτηριστικές αναλογίες ενός σπορ κουπέ, χάρη στην κομψή κεκλιμένη γραμμή οροφής, το μακρύ καπό και το μυώδες αμάξωμα. Η εκλεπτυσμένη καμπίνα του είναι τοποθετημένη επάνω σε ένα ευρύ πλαίσιο και τονίζεται από τις μεγάλες καμάρες των τροχών δίνοντας στο αυτοκίνητο ισχυρή όψη. Χρησιμοποιώντας κλασικούς κώδικες σχεδίασης, η οροφή έχει μειωθεί κατά 25 χιλιοστά σε σύγκριση με το 5-θυορ i30, ενισχύοντας την ευρεία στάση του αυτοκινήτου στο δρόμο, βελτιώνοντας την αεροδυναμική και δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Προχωρώντας προς τα πίσω μέρος, η καμπίνα έχει ένα κομψό σχήμα, εμπνευσμένο από το σχήμα ενός δακρύου. Η έμφαση στο πίσω μέρος καθιστά το i30 Fastback στιβαρό και δυναμικό.

Η χαρισματική σιλουέτα του i30 Fastback ολοκληρώνεται με μια αψιδωτή πίσω αεροτομή που είναι ενσωματωμένη στην πόρτα του πίσω μέρους και συνεχίζει προς τα πίσω φώτα. Η διαίρεση και η γλυπτική σχεδίαση των επιφανειών δημιουργούν ένα ζωντανό παιχνίδι φωτός και σκιάς, προσθέτοντας έμφαση στο αυτοκίνητο. Η κολόνα C και το πίσω παρμπρίζ εμπνέονται από την premium κατηγορία και έχουν σχεδιαστεί με εκλεπτυσμένα σχήματα, ενισχύοντας την περιρρέουσα κωνική γραμμή του αυτοκινήτου και την αίσθηση δυναμικής κίνησης προς τα εμπρός.

Σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά

Η δυναμική οδήγηση της σειράς i30 της Hyundai δοκιμάζεται αυστηρά και τελειοποιείται από τους μηχανικούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου της Hyundai Motor στη περίφημη πίστα Nordschleife του Nürburgring.

Το i30 Fastback αποκαλύπτει κάποιες σημαντικές διαφορές σε σχέση με τους άλλους τύπους αμαξώματος της γκάμας του i30. Σε σύγκριση με την έκδοση του 5-θυρου i30, το πλαίσιο του i30 Fastback μειώθηκε κατά 5 mm και η ακαμψία της ανάρτησης αυξήθηκε κατά 15%. Αυτό παρέχει μια πιο δυναμική και πιο ευκίνητη οδηγική εμπειρία ενώ συνεχίζει να διατηρεί υψηλά επίπεδα άνεσης.

Χάρη στην χαμηλωμένη οροφή και το σασί που οδηγεί σε συνολικό ύψος 1.425 mm, το i30 Fastback είναι 30 mm χαμηλότερο από το 5-θυρο αμάξωμα, δίνοντας έμφαση στις κομψές και δυναμικές του διαστάσεις. Με επιμήκη σιλουέτα, το αυτοκίνητο έχει συνολικό μήκος 4.455 mm (115 mm μεγαλύτερο από το 5-θυρο).

Κορυφαίο στάνταρ πακέτο ασφάλειας

Προσφέροντας τελευταίας τεχνολογίας χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας, το i30 Fastback καθιστά την τεχνολογία προσιτή προς όλους, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της γκάμας του i30. Με συστήματα όπως Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Alert, High Beam Assist and Lane Keeping Assist System, το i30 προσφέρει πάντα την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στους επιβάτες.

Το Αυτόματο Σύστημα Πέδησης Έκτακτης Ανάγκης (AEB) που είναι τοποθετημένο στο i30 λειτουργεί σε τρία στάδια χρησιμοποιώντας αισθητήρες κάμερας. Πρώτον, προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ηχητικά. Σε ένα δεύτερο βήμα, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και σε ένα τρίτο στάδιο εφαρμόζει μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Για την προαιρετική αναγνώριση πεζών χρησιμοποιεί εμπρόσθιο ραντάρ και αποφεύγει ή μετριάζει τις συνέπειες της πρόσκρουσης με έναν πεζό.

Με το Σύστημα Προειδοποίησης Απόσπασης Προσοχής Οδηγού (DAA), παρακολουθείται το συνολικό προφίλ οδήγησης αναλύοντας μία πλειάδα πληροφοριών συμπεριφοράς, όπως τον χειρισμό του τιμονιού, των πεντάλ και των πλευρικών φλας, τους αισθητήρες G, τη θέση του αυτοκινήτου μεταξύ των λωρίδων κυκλοφορίας, το συνολικό χρόνο συνεχόμενης οδήγησης κ.ά. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις απροσεξίας ή κόπωσης, το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητική και οπτική ένδειξη στον πίνακα οργάνων. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο ευαισθησίας του συστήματος.

Το Σύστημα ASCC, Προσαρμοζόμενος Έξυπνος Ρυθμιστής Ταχύτητας, ρυθμίζει σταθερή ταχύτητα στο ταξίδι, ωστόσο προσαρμόζεται διαρκώς εφ’όσον υπάρχει προπορευόμενο αυτοκίνητο με χαμηλότερη ταχύτητα. Το i30 τότε διατηρεί μία σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το φιλικό στη χρήση σύστημα παρέχει επιλογή τεσσάρων διαφορετικών επιπέδων απόστασης από το προπορευόμενο

Οι πίσω γωνίες παρακολουθούνται από το Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detector – BSD). Αισθητήρες τοποθετημένοι στις πίσω πλευρές του αυτοκινήτου ανιχνεύουν την προσέγγιση με οποιοδήποτε όχημα βρίσκεται στην τυφλή ζώνη του καθρέπτη, ενεργοποιώντας ηχητική προειδοποίηση και οπτική προειδοποίηση εάν ο οδηγός βγάλει φλας αλλαγής πορείας.

Το Σύστημα Ειδοποίησης για Κάθετα Διερχόμενα Οχήματα (RCTA) αντιλαμβάνεται και προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά για την προσέγγιση κάθετα διερχομένων οχημάτων κατά την όπισθεν σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας

Το Σύστημα Πληροφόρησης Ορίων Ταχύτητας (SLIF) συνδυάζει την οπτική αναγνώριση σημάτων

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.