Η Ferrari Portofino

By  |  0 Comments

Αλλαγή σκυτάλης εκεί στην περιοχή του ονείρου… H California T θα αντικατασταθεί από την Portofino, που θα παρουσιαστεί επίσημα στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο.

Με μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, καθώς και turbo V8 κινητήρα των 3.900 κυβικών. Η απόδοσή του ανέρχεται στους 600 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και η ροπή στα 760 Nm από τις 3.000 έως και τις 5.250 σ.α.λ. Η Portofino είναι σε θέση να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. Η δε τελική της ταχύτητα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Η επωνυμία της προέρχεται από το γνωστό παραθαλάσσιο χωριό της γειτονικής χώρας, ενώ οι Ιταλοί κάνουν λόγο και για μείωση του βάρους σε σχέση με την California.

Το μήκος του αυτοκινήτου με τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή είναι 4.586 χλστ., το πλάτος 1.938 χλστ. και το ύψος οριακά μεγαλύτερο από τα 1,3 μ. Τέλος, σύμφωνα με τους Ιταλούς, η κατανομή της μάζας ανάμεσα στους δύο άξονες είναι 46/54.

Και ολίγη γεωγραφία…

Το Portofino είναι ιταλικό ψαροχώρι και τουριστικό θέρετρο γνωστό για το μικρό του λιμάνι και τους διάσημους επισκέπτες του. Είναι δήμος που βρίσκεται στην επαρχία της Γένοβας στην Ιταλική Ριβιέρα. Το χωριό αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του. Το Portofino το Δεκέμβριο του 2013 είχε 449 κατοίκους. Στα τέλη του 19ου αιώνα, πρώτα οι Βρετανοί, στη συνέχεια, άλλοι αριστοκράτες τουρίστες από τη Βόρεια Ευρώπη άρχισαν να επισκέπτονται το Portofino, όπου έφτασαν με άμαξα από τη Σάντα Μαργκερίτα Λιγκούρε. Ο Ώμπρεϊ Χέρμπερτ ήταν ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους που είχαν βίλα στο Portofino. Τελικά όλο και περισσότεροι έχτισαν βίλες για διακοπές, και από το 1950 ο τουρισμός είχε υποκατασταθεί την αλιεία ως η κύρια βιομηχανίας της πόλης, και η προκυμαία γέμισε με εστιατόρια και καφετέριες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.