Πλατφόρμα Αυτόνομης Οδήγησης

By  |  0 Comments

Το BMW Group, η Intel και η Mobileye ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα συμβάλλει στη δημιουργίας μιας παγκοσμίως κορυφαίας, προηγμένης πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης για ευρεία εφαρμογή.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, οι ικανότητες και οι πόροι κάθε εταίρου για την αναβάθμιση της τεχνολογίας της πλατφόρμας, την αποδοτικότερη εξέλιξη και την ταχύτερη έλευση στην αγορά. Παράγοντας ζωτικής σημασίας θα είναι η συνεγκατάσταση μηχανικών στη Γερμανία και σε άλλα μέρη. Η FCA θα συμβάλλει με μηχανολογικούς και άλλους τεχνικούς πόρους, τεχνογνωσία καθώς και με τους σημαντικούς όγκους πωλήσεων, τη γεωγραφική κάλυψη και τη μακροχρόνια εμπειρία της στη Β. Αμερική.

«Για την πρόοδο της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης απαιτείται η δημιουργία συνεργασιών μεταξύ κατασκευαστών αυτοκινήτων, τεχνολογικών παρόχων και προμηθευτών», δήλωσε ο CEO της FCA, Sergio Marchionne. «Πλαισιώνοντας αυτό το σχήμα, η FCA θα μπορέσει να επωφεληθεί άμεσα από τις συνέργειες και οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται όταν συνεργάζονται εταιρίες με κοινό όραμα και στόχο».

Τον Ιούλιο του 2016, το BMW Group, η Intel, και η Mobileye ανακοίνωσαν ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν τα αυτοοδηγούμενα οχήματα πραγματικότητα και να φέρουν στην παραγωγή εξαιρετικά (Επίπεδο 3) ή πλήρως αυτόνομα μοντέλα (Επίπεδο 4/5) μέχρι το 2021. Από τότε έχουν σχεδιάσει και διαμορφώσει μία κλιμακούμενη αρχιτεκτονική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά στοιχεία ταυτότητας κάθε μάρκας. Η σύμπραξη βαδίζει σταθερά προς το στόχο κυκλοφορίας 40 αυτόνομων οχημάτων δοκιμών στο δρόμο μέχρι το τέλος του 2017.

Επίσης εκτιμά ότι θα επωφεληθεί από την αξιοποίηση δεδομένων και εμπειρίας του στόλου 100 οχημάτων δοκιμών Επιπέδου 4 της Mobileye, Εταιρίας της Intel, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, καταδεικνύοντας την ευρύτητα κλίμακας αυτής της συνεργατικής προσέγγισης.

«Δύο κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία της συνεργασίας παραμένουν η ασυμβίβαστη προσέγγιση και η δυνατότητα αναβάθμισης της πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης», δήλωσε ο Harald Kruger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Με τη νέα μας εταίρο FCA, ενισχύουμε τις δυνατότητές μας για τη δημιουργία της πιο σχετικής, προηγμένης λύσης Επιπέδου 3-5 για εφαρμογή από όλους τους ΟΕΜ σε παγκόσμια κλίμακα».

«Το μέλλον του τομέα μεταφορών βασίζεται στη συνεργασία των καλύτερων από τις βιομηχανίες αυτοκινήτου και τεχνολογίας. Αυτοί θα δημιουργήσουν μία κλιμακούμενη αρχιτεκτονική που οι κατασκευαστές αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο θα μπορούν να υιοθετήσουν και να προσαρμόσουν» δήλωσε ο Brian Krzanich, CEO της Intel. «Με ενθουσιασμό καλωσορίζουμε την FCA που με τη συμβολή της θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εξέλιξη των ασφαλέστερων αυτόνομων οχημάτων στον κόσμο».

«Καλωσορίζουμε την FCA και τα όσα μας φέρνει καθώς και τη χρήση της πλατφόρμας που έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο τον τελευταίο χρόνο και μπαίνει ταχύτατα στη φάση δοκιμών και εφαρμογής», δήλωσε ο Καθηγητής Amnon Shashua, CEO και Διευθυντής Τεχνολογίας της Mobileye, Εταιρίας της Intel. «Ο συνδυασμός οπτικής αντίληψης και χαρτογράφησης ακριβείας, διαφοροποιημένης σύνθεσης αισθητήρων και προηγμένων οδηγικών αλγορίθμων προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ευελιξίας σε ένα οικονομικό πακέτο που θα εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο και όλες τις οδικές συνθήκες».

Οι εταιρίες BMW Group, Intel, Mobileye και FCA, μαζί με τους εταίρους εξέλιξης και τους ‘system integrators’ (υπεύθυνους ολοκλήρωσης συστήματος) που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, προσκαλούν και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και τεχνολογικούς παρόχους να τους πλαισιώσουν στην υποστήριξη αυτής της πλατφόρμας αυτόνομης οδήγησης σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν μία λύση ευρέως φάσματος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.