1η Δεξιοτεχνία Κιλκίς : Χρόνο ημέρας ο Οικονομίδης

By  |  0 Comments

Η Χώμα Κιλκίς διοργάνωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον 7ο γύρο του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος, στο ίδιο σημείο όπου πριν από 25 χρόνια αγωνίστηκε τότε με Fiat Amico, ο ταχύτερος της ημέρας Κώστας Οικονομίδης σήμερα με Fiat Punto. Ο δρόμος που οδηγεί στο κέντρο της πόλης έκλεισε, ο κόσμος κατέκλυσε περιμετρικά τον χώρο διεξαγωγής της 1ης Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων και χειροκρότησε τις δύο προσπάθειες των 39 αθλητών. Με έντονο τον ανταγωνισμό, τις δυνατές συμμετοχές, τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, την εύστοχη γεμάτη χιούμορ παρουσίαση του αγώνα και τον πάρα πολύ κόσμο, το Κιλκίς έκανε την έκπληξη διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες.

Στην κατηγορία Α, η τριάδα που ηγείται μέχρι στιγμής της βαθμολογίας έκανε το 1-2-3 και στον αγώνα.  Ο Δημήτρης Καρατσομπαλίδης με Peugeot 106 έκανε χρόνο 1.12.560, μόλις 0.270 δευτερόλεπτα πιο αργός από αυτόν του χρόνου ημέρας πήρε τους 20 βαθμούς και την πρωτιά. Δεύτερος στο βάθρο της κατηγορίας με χρόνο  1.15.980 τερμάτισε ο Παπαδόπουλος Απόστολος επίσης με Peugeot 106. Τρίτος της παρέας ο Καραμανώλης Γιάννης με Toyota Starlet, δεν μπόρεσε να απειλήσει τους δύο συναθλητές του κάνοντας χρόνο 1.17.740.

Στην κατηγορία Β, απουσία του τρίτου της βαθμολογίας Νταρίβα Δημήτρη, το βάθρο «μοιράστηκαν» οι συνήθης ύποπτοι Οικονομίδης-Καβατσικλής-Κουνατιάδης. Χρόνο ημέρας και πρώτος της κατηγορίας με 1.12.270 τερμάτισε το Fiat Punto ο Κώστας Οικονομίδης. Ο φρέσκο-παντρεμένος Θεόδωρος Καβατσικλής προσπάθησε πολύ, οδήγησε με μαεστρία το Opel Kadett δεν μπόρεσε όμως με χρόνο 1.13.560 να κατακτήσει την κορυφή. Ο Δημήτρης Κουνατιάδης  αν και δεξιοτέχνης στον χειρισμό του δικού του Opel Kadett ανέβηκε στο τρίτο σκαλί με χρόνο 1.15.480.

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο η  κατηγορία Γ συγκέντρωσε όχι μόνο τις περισσότερες συμμετοχές αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου αφού ο τρόπος που ελίσσονται τα ογκώδες αγωνιστικά ενθουσιάζουν κάθε φορά εκ νέου τους θεατές. Το 1-2-3 στο βάθρο έκαναν οι Θεόκλητος Καρυπίδης  με Opel Ascona και χρόνο 1.14.430, ο Χαράλαμπος Ραφαηλίδης με Opel Kadett και χρόνο 1.15.340 και ο πρώτος της βαθμολογίας Απόστολος Προδρομίδης με Opel Manta και χρόνο 1.16.280. Μοναδική γυναικεία συμμετοχή αυτή της Αντωνίας Αμπατζίδου (φωτογραφία) η οποία ξεσήκωσε με την BMW Z3 τους θεατές στον πέμπτο για φέτος αγώνα της.

Ο 8ος γύρος του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος θα διοργανωθεί με ευθύνη του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22 Οκτωβρίου._Γ.Π.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.