Διακρίσεις Honda στις Σέρρες

By  |  0 Comments

1η και 2η θέση στο βάθρο των νικητών για τους αναβάτες της Honda στην κατηγορία Supersport στον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στις Σέρρες

Ο Δημήτρης Καρακώστας (Νο7) και ο Μιχάλης Κουτσουμπός (Νο1) οδηγώντας από μία Honda CBR600RR κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι δύο αναβάτες που υποστηρίζει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στην Ελλάδα, έδειξαν τις προθέσεις τους από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Ο περσινός πρωταθλητής  Μιχάλης Κουτσουμπός με χρόνο 1:20.751 που έκανε στα πρώτα δοκιμαστικά κέρδισε την δεύτερη  του Pole Position στην κατηγορία Supersport για φέτος, ενώ ο Δημήτρης Καρακώστας βρέθηκε στην Τρίτη θέση της γραμμής εκκίνησηw πίσω από το Βούλγαρο αναβάτη Bonchev Boyan.

Στον αγώνα της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Κουτσουμπός (Νο1)  ξεκινώντας από την Pole Position βρέθηκε επικεφαλής της κούρσας μέχρι τον 9ο γύρο, όπου πέρασε μπροστά ο Δημήτρης Καρακώστας (Νο7), μία θέση που διατήρησε μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας τερματισμού στον 16ο γύρο.

Με τη δεύτερη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητος της κατηγορίας Supersport ο Δημήτρης Καρακώστας βρέθηκε στην 1η θέση το βαθμολογικού πίνακα με 82 βαθμούς, ενώ ο περσινός Πρωταθλητής Μιχάλης Κουτσουμπός βρίσκεται στην 2η θέση με 76 βαθμούς. Ο φετινός τίτλος θα κριθεί στο διπλό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην πίστα των Μεγάρων στις 13-15 Οκτωβρίου 2017. Πιο συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, στις 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 5ος αγώνας της χρονιάς και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο 6ος και τελευταίος αγώνας του 2017.

Ο Δημήτρης Καρακώστας στο τέλος του αγώνα δήλωσε: «είμαι πολύ χαρούμενος από την πραγματοποίηση της δεύτερης νίκης μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητος στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία Supersport, μία νίκη που μου έδωσε προβάδισμα 6 βαθμών και την πρώτη θέση στην κατηγορία.  Στόχος μου είναι να κατακτήσω την πρώτη θέση της κατηγορίας Supersport στο φετινό πρωτάθλημα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να ευχαριστήσω την ομάδα των μηχανικών της ομάδος μου, η οποία με επικεφαλής το Γιώργο Καρακώστα είναι υπεύθυνη για την πολύ καλή προετοιμασία της μοτοσυκλέτας μου και τις πολύτιμές συμβουλές τους. ”

Στην κατηγορία Superbike ο Φώτης Τσαλίκης με Honda CBR1000RR ξεκινώντας από την ένατη θέση της γραμμής εκκίνησης πραγματοποίησε ένα πολύ καλό αγώνα και ανεβαίνοντας δύο θέσεις τερμάτισε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.