Κάτω από τον καυτό ήλιο!

By  |  0 Comments

Ο 4ος Αγώνας – Σέρρες για το ΠΠΤ2017 (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας) έγινε κάτω από κυριολεκτικά καυτό ήλιο, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και τους 60 στην άσφαλτο! Οι καλύτεροι Έλληνες οδηγοί και μαζί αθλητές από την Ιταλία και την Βουλγαρία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις 6 κατηγορίες, μπροστά σε αρκετούς θεατές που αψήφησαν τη ζέστη και έδωσαν το παρόν στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων. Πέρα από τον έντονο συναγωνισμό που χάρηκαν στους περισσότερους αγώνες, είδαν και αρκετά ρεκόρ να καταρρίπτονται μέσα στο αγωνιστικό διήμερο.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατηγορία ΝΕΟΙ οδηγοί, με τον 13χρονο Χρήστο Παπανικολάου να κάνει το ντεμπούτο του με έντονο τρόπο, αφού συναγωνίστηκε από την πρώτη στιγμή, μέχρι και την τελευταία στροφή το μεγάλο φαβορί και νικητή των προηγούμενων αγώνων Νότη Παπαπαύλου. Οι δύο οδηγοί με Yamaha R3 αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους και παρά τα αλληλοπροσπεράσματα σημείωσαν φοβερούς χρόνους, με ταχύτερο γύρο 1’28.496 για τον “Panic” (το ψευδώνυμο του Παπανικολάου), που είναι και νέο ρεκόρ της κατηγορίας! Τελικά ο Νότης πήρε τη νίκη με διαφορά μόλις 0.022 του δευτερολέπτου, κυριολεκτικά “πάνω στο νήμα”! Για την 3η θέση έγινε αντίστοιχα φοβερή μάχη με τους Θωμά Σκούρτα, Mihail Florov, Κυριάκο Λιούτα, Παναγιώτη Γκιζίνο και Νίκο Ελευθεριάδη. Ο Σκούρτας στον τελευταίο γύρο έκανε ένα γενναίο πέρασμα επί του Βούλγαρου συναθλητή του και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, με προσωπικό ρεκόρ ταχύτερου γύρου.

Στην “διπλή” κατηγορία Racing/SS300 είχαμε νικητές στις δύο ξεχωριστές κατατάξεις τους Λέανδρο Ντότσικα (Yamaha TZ250) και Βασίλη Κορωνάκη (KTM RC390) που έχουν κερδίσει και τους 4 φετινούς αγώνες. Ο Κορωνάκης το Σάββατο στις Κατατακτήριες Δοκιμές σημείωσε απόλυτο χρόνο πίστας με 1’27.878 για την κατηγορία SS300, ενώ και ο χρόνος της Κυριακής στο 1’28.244 είναι νέο ρεκόρ πίστας για την νέα κατηγορία. Μαζί με τον Κορωνάκη στο βάθρο ο Παναγιώτης Κόκκινος επίσης με ΚΤΜ, ενώ στο βάθρο της Racing οι Ανδρεάς Λεφέβρ και Βασίλης Στάμου πλαισίωσαν τον Ντότσικα, όλοι με ΤΖ250.

Στην κατηγορία SSP (Supersport) 16 οδηγοί έδωσαν δυναμικό παρόν, με τον περσινό Πρωταθλητή Μιχάλη Κουτσουμπό να ξεκινά καλύτερα από όλους με την Honda CBR600RR. Tον ακολούθησε με ίδια μοτοσυκλέτα ο Δημήτρης Καρακώστας που έφθασε και πέρασε στην πρώτη θέση, με τους δύο οδηγούς να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους. Με σταθερότητα στους τελευταίους γύρους ο Καρακώστας έκτισε διαφορά ασφαλείας και κέρδισε σημειώνοντας μάλιστα με χρόνο 1’20.550 νέο ρεκόρ γύρου για Έλληνες οδηγούς. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Θεοφάνης Μίχας με την Triumph Daytona 675, που καθυστέρησε μέχρι να περάσει επικεφαλής του γκρουπ των οδηγών που έδιναν τη μάχη για το βάθρο και έτσι δεν κατάφερε να βρεθεί κοντά στη μάχη της νίκης. Ο Δημήτρης Παπαγγέλου (Yamaha R6) επικράτησε των Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha R6) και Γιάννη Τζωρτζόπουλου (Honda CBR600RR), τους οποίους ακολούθησε ο πολύ καλός Rookie (Νεοφερμένος) της κατηγορίας Σπύρος Παπαγεωργίου με Yamaha R6, που βραβεύτηκε και με το σχετικό Κύπελλο.

Την ώρα της εκκίνησης της κορυφαίας κατηγορίας SBK (Superbike) η θερμοκρασία στην άσφαλτο ήταν από 56 – 63 βαθμούς στα διάφορα σημεία της! Το θερμόμετρο ανέβηκε περισσότερο με την αναπάντεχη πτώση μόλις στην πρώτη στροφή του Χάρη Παρασκευόπουλου που με την Yamaha R1 είχαν σημειώσει τον απόλυτο χρόνο στις Σέρρες, με 1’18.512 στις Κατατακτήριες. Με τον Παρασκευόπουλο εκτός, οι Συνιώρης, Πίππος, Μαρκεσίνης, Μπεγνής και Farinelli έδωσαν τη μάχη για τη νίκη. Αρχικά ο Ιταλός Roberto Farinelli με Yamaha R1, πέρασε μπροστά και άλλαξε αρκετές φορές θέσεις με τον Σάκη Συνιώρη και την Aprilia RSV4. Καθώς ο Farinelli έχανε έδαφος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με ταλαντώσεις στο μπροστινό, ο Λευτέρης Πίππος με Yamaha R1 επίσης, ανέβαζε ρυθμό και έφθασε τον Συνιώρη, με τον οποίο είχε μια έντονη μονομαχία, με αρκετές εναλλαγές θέσεων, που έφεραν τους δύο οδηγούς μαζί μέχρι την τελευταία στροφή και τον Πίππο να κερδίζει στο νήμα με διαφορά 0.020 του δευτερολέπτου. Εμφανώς συγκινημένος ο 3 φορές Πρωταθλητής αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη του αρχιμηχανικού του Βασίλη Γούλα. Ο 10 φορές Πρωταθλητής, Συνιώρης συνεχάρη τον “αντίπαλό” του με μια αντίστοιχα συγκινητική δήλωση. Ο Farinelli από την πλευρά του έμεινε λίγο πιο πίσω και άντεξε στη δυνατή πίεση από τον Γιώργο Μαρκεσίνη και την Yamaha R1. Mε R1 επίσης ο Σωτήρης Μπεγνής τερμάτισε 5ος, μετά από έναν καλή απόδοση στον μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στη φωτό οι Σινιώρης (1), Πίππος (91), Farinelli (2) που έδωσαν ωραίο θέαμα.

Η κατηγορία ΟΡΕΝ με 20 οδηγούς στην εκκίνηση έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα, με ωραίο τρόπο από πλευράς συναγωνισμού. Ο Γιώργος Καρυωτούδης με Yamaha R1 ξεκίνησε δυνατά, αλλά σύντομα ο Μιχάλης “Mikka” Καραντζιάς με R1 επίσης πέρασε μπροστά και μάλιστα έκανε διαφορά μέχρι δύο γύρους πριν το τέλος όταν έχασε πολύ χρόνο σε μια έξοδο. Ο Αλέξανδρος Αργυρόπουλος με MV Agusta F3 800 έκανε δυνατό φινάλε και κέρδισε για 0.042 του δευτερολέπτου τον Καρυωτούδη. Στον πρώτο του αγώνα αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία. Στην τρίτη θέση ο Ευστάθιος Μπαρτζώκας με Honda CBR1000RR, μπροστά από τον Mikka, ενώ ο εντυπωσιακός Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης με BMW S1000RR στα 57 του, μετά από κακή εκκίνηση και ένα λάθος αργότερα, ανέβηκε μέχρι την 5η θέση σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 1’23.905!

Το ΠΠΤ2017 θα ολοκληρωθεί με τον 5ο & 6ο Αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ – ΜΕΓΑΡΑ που θα γίνει στην Αττική στις 14 & 15 Οκτωβρίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.