Ο Διονύσης εντυπωσιάζει στην Ευρώπη

By  |  0 Comments

O 14χρονος Διονύσης Λιβέρης διακρίνεται σε μία σειρά αγώνων καρτ στην Ευρώπη. Πήρε μέρος στο Euro Iame X30 που πραγματοποιήθηκε στο Wackersdorf της Γερμανίας εντυπωσιάζοντας με την παρουσία του. Ικανοποιητική ήταν η κατάταξη του και στο Castelleto της Ιταλίας

Ο μικρός Έλληνας πιλότος αγωνίστηκε στην κατηγορία Junior και τόσο στο βρόχινο όσο και στο στεγνό έδειξε τις πλούσιες ικανότητες του καταφέρνοντας να είναι μέσα στους πρωταγωνιστές του αγώνα.
Στον ημιτελικό ξεκίνησε 17ος και τερμάτισε 6ος σε βρόχινες συνθήκες καταφέρνοντας κατά την διάρκεια του αγώνα να πετύχει και τον ταχύτερο γύρο. Παρόλο που είχε την ταχύτητα να ανέβει και πιο ψηλά διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα του κρατώντας τις ήδη κερδισμένες θέσεις του την στιγμή οι μισοί πιλότοι του grid είχαν εγκαταλείψει.
Στον τελικό ξεκινώντας από την 6η θέση σε συνθήκες στεγνού κατάφερε μετά από μια δυνατή εκκίνηση να βρεθεί 3ος. Παρέμεινε στην πρώτη τριάδα τους πρώτους πέντε γύρους δίνοντας δυνατές μάχες δείχνοντας ιδιαίτερο οδηγικό θράσος απέναντι σε αρκετά πιο έμπειρους οδηγούς.
Παρά τον έντονο συναγωνισμό κατάφερε να διατηρηθεί στο 2ο “τρενάκι” του αγώνα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας κατακτώντας την 7η θέση.
Ο νεαρός ταλαντούχος πιλότος, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αντωνιάδη αγωνίζεται με επιτυχία και στο Rotax Eurochallenge.

Εκεί όπου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον τρίτο του μόλις διεθνή αγώνα στην πίστα του Cheb της Τσεχίας.

Ο Λιβέρης συμμετείχε στον αγώνα του πρωταθλήματος καρτ Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης, στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Junior Max όπου έτρεχαν 29 οδηγοί από 12 χώρες.

Ο Λιβέρης έδειξε τις δυνατότητές του, επιτυγχάνοντας τον ταχύτερο γύρο στο 12ο σκέλος των δοκιμών στην πίστα την οποία έβλεπε για πρώτη φορά.  Στη συνέχεια βρισκόταν διαρκώς ανάμεσα στους ταχύτερους.

Η απειρία του φάνηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όπου δεν κατόρθωσε να έχει ένα καθαρό γύρο χωρίς κίνηση μπροστά του, καταλήγοντας να ξεκινήσει τον πρώτο τελικό από τη 12η θέση.  Τερμάτισε όμως 9ος πετυχαίνοντας τον τρίτο ταχύτερο γύρο του αγώνα.  Στον τελικό τερμάτισε 7ος και είχε τον απόλυτα ταχύτερο γύρο, ενώ στον σουπερ-τελικό έκανε εκπληκτική κούρσα και ανέβηκε στην 2η θέση ενώ πέτυχε τον 2ο ταχύτερο γύρο του αγώνα. Τον αγώνα κέρδισε ο Πολωνός Marcel Surmacz.

Ο Λιβέρης ήταν μακράν ο οδηγός με τις περισσότερες προσπεράσεις σε έναν αγώνα που δεν είχε καθόλου ατυχήματα. Η πειστική του εμφάνιση δεν άφησε αμφιβολία για την επιλογή της κορυφαίας ομάδας DAEMS να του εμπιστευτεί ένα από τα άψογα προετοιμασμένα καρτ της.

Στους δύο προηγούμενους διεθνείς αγώνες του, και τους δύο στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα BNL στην πίστα Genk του Βελγίου, ο Διονύσης είχε πάρει την 10η και την 7η θέση, αντίστοιχα.

Τον Διονύση Λιβέρη προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και τον στηρίζει η Chipita-7Days.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον τρίτο του μόλις διεθνή αγώνα ανέβηκε ο νεαρός μας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης την περασμένη Κυριακή στην άψογη πίστα του Cheb της Τσεχίας. Ο 14χρονος πιλότος Διονύσης Λιβέρης συμμετείχε στον αγώνα του πρωταθλήματος καρτ Rotax Max Challenge Κεντρικής Ευρώπης, στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Junior Max όπου έτρεχαν 29 οδηγοί από 12 χώρες. Ο Λιβέρης έδειξε τις δυνατότητές του από το πρωί του Σαββάτου όταν άρχισαν να δημοσιοποιούνται οι χρονομετρήσεις, επιτυγχάνοντας τον ταχύτερο γύρο στο 12ο σκέλος των δοκιμών στην πίστα την οποία έβλεπε για πρώτη φορά. Στη συνέχεια βρισκόταν διαρκώς ανάμεσα στους ταχύτερους. Η απειρία του φάνηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όπου δεν κατόρθωσε να έχει ένα καθαρό γύρο χωρίς κίνηση μπροστά του, καταλήγοντας να ξεκινήσει τον πρώτο τελικό από τη 12η θέση. Τερμάτισε όμως 9ος πετυχαίνοντας τον τρίτο ταχύτερο γύρο του αγώνα. Στον τελικό τερμάτισε 7ος και είχε τον απόλυτα ταχύτερο γύρο, ενώ στον σουπερ-τελικό έκανε εκπληκτική κούρσα και ανέβηκε στην 2η θέση ενώ πέτυχε τον 2ο ταχύτερο γύρο του αγώνα. Τον αγώνα κέρδισε ο Πολωνός Marcel Surmacz. Ο Λιβέρης ήταν μακράν ο οδηγός με τις περισσότερες προσπεράσεις σε έναν αγώνα που δεν είχε καθόλου ατυχήματα. Η πειστική του εμφάνιση δεν άφησε αμφιβολία για την επιλογή της κορυφαίας ομάδας DAEMS να του εμπιστευτεί ένα από τα άψογα προετοιμασμένα καρτ της. Στους δύο προηγούμενους διεθνείς αγώνες του, και τους δύο στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα BNL στην περίφημη πίστα Genk του Βελγίου, ο Διονύσης είχε πάρει την 10η και την 7η θέση, αντίστοιχα. Ο Λιβέρης θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία στο εξωτερικό, στους δύο μεγαλύτερους πανευρωπαϊκούς θεσμούς, στο Χ-30 Challenge και Rotax Max Eurochallenge, στην πίστα Wackersdorf της Γερμανίας. Τον Διονύση Λιβέρη προπονεί ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης και τον στηρίζει η Chipita-7Days.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.