F1: Η τακτική των ελαστικών στις ΗΠΑ

By  |  0 Comments

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κέρδισε στο Grand Prix των ΗΠΑ ακολουθώντας στρατηγική μιας αλλαγής. Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel ακολούθησε στρατηγική δυο αλλαγών και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου τερματίζοντας 2ος.

Η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου έτσι η θερμική καταπόνηση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Οι περισσότεροι οδηγοί ακολούθησαν στρατηγική μιας αλλαγής ultrasoft-soft (πάρα πολύ μαλακή/μαλακή γόμα). Εν τούτοις κάποιοι οδηγοί ακολούθησαν εναλλακτικές στρατηγικές όπως οι Vettel, Verstappen. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την 16η θέση με την πολύ μαλακή γόμα και έβαλε τη μαλακή και μετά πάλι την πολύ μαλακή γόμα. Βρέθηκε στιγμιαία 3ος στον τελευταίο γύρο αλλά δεν ανέβηκε στο βάθρο λόγω ποινής.

 MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“Είχαμε ήπιες θερμοκρασίες οδοστρώματος και αέρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι οδηγοί έπρεπε εκ νέου να το αξιολογήσουν αυτό, καθότι πριν είχαμε ασταθείς συνθήκες. Έτσι μπήκε στο κάδρο η στρατηγική της μιας αλλαγής με χρήση της μαλακής γόμας παρότι αυτή δεν είχε δοκιμαστεί εκτενώς στα ελεύθερα. Η στρατηγική ήταν καθοριστικής σημασίας σ’ αυτό τον αγώνα. Οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να αντιδράσουν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να διαβάσουν τη στρατηγική των αντιπάλων τους ώστε να προσαρμόσουν αντίστοιχα τη δική τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι επιλογές των Max Verstappen και Sebastian Vettel, αμφότεροι ήταν πολύ γρήγοροι στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Αυτό συνέβη μετά από μια έκτακτη απόφαση για το τελευταίο τους πιτ στοπ. Κλείνοντας όλοι εμείς θέλουμε να συγχαρούμε τη Mercedes που ακόμη μια φορά πήρε τον τίτλο στους κατασκευαστές”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑ ΓΟΜΑ 

Verstappen

1m 38.523s

Vettel
1m 37.766s
Bottas
1m 37.767s
Hamilton

1m 38.776s

Verstappen
1m 38.060s
Magnussen

1m 37.893s

Raikkonen
1m 38.809s
Hartley
1m 39.979s
Stroll
1m 39.666s

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ

ΓΟΜΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΥΡΟΙ
SOFT Magnussen 48
SUPERSOFT Massa 29
ULTRASOFT Vandoorne 30

ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Μολονότι προβλέψαμε ότι οι δυο αλλαγές θα ήταν η θεωρητικά ταχύτερη στρατηγική είχαμε επίσης αναφέρει ότι και η στρατηγική μιας αλλαγής έχει ενδιαφέρον. Ο Hamilton έκανε τη μοναδική του αλλαγή στον 19ο γύρο (αντιδρώντας στο πιτ στοπ του Vettel), υιοθέτησε ίδια στρατηγική με το Γερμανό και παρέμεινε στην κορυφή της κούρσας ως το τέλος.

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton κέρδισε στο Grand Prix των ΗΠΑ ακολουθώντας στρατηγική μιας αλλαγής. Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel ακολούθησε στρατηγική δυο αλλαγών και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου τερματίζοντας 2ος. Η θερμοκρασία οδοστρώματος έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου έτσι η θερμική καταπόνηση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Οι περισσότεροι οδηγοί ακολούθησαν στρατηγική μιας αλλαγής ultrasoft-soft (πάρα πολύ μαλακή/μαλακή γόμα). Εν τούτοις κάποιοι οδηγοί ακολούθησαν εναλλακτικές στρατηγικές όπως οι Vettel, Verstappen. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την 16η θέση με την πολύ μαλακή γόμα και έβαλε τη μαλακή και μετά πάλι την πολύ μαλακή γόμα. Βρέθηκε στιγμιαία 3ος στον τελευταίο γύρο αλλά δεν ανέβηκε στο βάθρο λόγω ποινής. MARIO ISOLA – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ “Είχαμε ήπιες θερμοκρασίες οδοστρώματος και αέρα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι οδηγοί έπρεπε εκ νέου να το αξιολογήσουν αυτό, καθότι πριν είχαμε ασταθείς συνθήκες. Έτσι μπήκε στο κάδρο η στρατηγική της μιας αλλαγής με χρήση της μαλακής γόμας παρότι αυτή δεν είχε δοκιμαστεί εκτενώς στα ελεύθερα. Η στρατηγική ήταν καθοριστικής σημασίας σ’ αυτό τον αγώνα. Οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να αντιδράσουν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και να διαβάσουν τη στρατηγική των αντιπάλων τους ώστε να προσαρμόσουν αντίστοιχα τη δική τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι επιλογές των Max Verstappen και Sebastian Vettel, αμφότεροι ήταν πολύ γρήγοροι στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Αυτό συνέβη μετά από μια έκτακτη απόφαση για το τελευταίο τους πιτ στοπ. Κλείνοντας όλοι εμείς θέλουμε να συγχαρούμε τη Mercedes που ακόμη μια φορά πήρε τον τίτλο στους κατασκευαστές”. ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑ ΓΟΜΑ Verstappen 1m 38.523s Vettel 1m 37.766s Bottas 1m 37.767s Hamilton 1m 38.776s Verstappen 1m 38.060s Magnussen 1m 37.893s Raikkonen 1m 38.809s Hartley 1m 39.979s Stroll 1m 39.666s ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑ ΑΓΩΝΑ ΓΟΜΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΥΡΟΙ SOFT Magnussen 48 SUPERSOFT Massa 29 ULTRASOFT Vandoorne 30 ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Μολονότι προβλέψαμε ότι οι δυο αλλαγές θα ήταν η θεωρητικά ταχύτερη στρατηγική είχαμε επίσης αναφέρει ότι και η στρατηγική μιας αλλαγής έχει ενδιαφέρον. Ο Hamilton έκανε τη μοναδική του αλλαγή στον 19ο γύρο (αντιδρώντας στο πιτ στοπ του Vettel), υιοθέτησε ίδια στρατηγική με το Γερμανό και παρέμεινε στην κορυφή της κούρσας ως το τέλος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.