Στην τροχιά του «Μερκούρη»

By  |  0 Comments

Το Athens Rally Sprint, η ετήσια αγωνιστική συνάντηση στη θρυλική διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου της Πάρνηθας, που φέτος στην 5η του χρονιά εμπλουτίζεται με την προσθήκη και -τρίτου- νυχτερινού περάσματος, απέχει πλέον λιγότερο από ένα μήνα – και τα Σωματεία ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. και Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. ανακοινώνουν τις λεπτομέρειές του αγώνα.

Στην παρθενική του χρονιά, το 2013, το Athens Rally Sprint ήταν ένας ενδιαφέρων πειραματισμός, καθώς διεξήχθη σε ειδική διαδρομή 10 χιλιομέτρων χαραγμένη μεταξύ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του πρώην Ανατολικού αεροδρομίου της Αθήνας, στο Ελληνικό. Ένα χρόνο αργότερα, η Λέσχη Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. εξασφάλισε -στο πλαίσιο της ένταξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην «ομπρέλα» της ΓΓΑ- την άδεια διεξαγωγής του 2ου Athens Rally Sprint στην πρώην «ακροπολική» ειδική διαδρομή του Αγ. Μερκουρίου.

Παράλληλα, η ιδέα της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) να καινοτομήσει φέτος -στην τρίτη χρονιά που διοργανώνει τον αγώνα- προσθέτοντας και τρίτο, νυχτερινό πέρασμα από την ειδική διαδρομή, παραπέμπει σε ανάλογη εμπειρία της δεκαετίας του ’80: τότε οι αγωνιζόμενοι του Ράλλυ Παλάδιο είχαν και την ελλιπή ορατότητα της νύχτας να ανεβάζει το βαθμό δυσκολίας του οδηγικού και πλοηγικού έργου στην έτσι κι αλλιώς άκρως τεχνική διαδρομή του «Μερκούρη».

Το 5ο Athens Rally Sprint – «Άγιος Μερκούριος», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Αχαρνών, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής και του Δημοσίου ΚΤΕΟ Χολαργού, θα είναι ο 5ος φετινός γύρος του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος και ο 7ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Κατά συνέπεια, θα συμμετέχουν αυτοκίνητα των κλάσεων C1-C7, Ιστορικά, Αντοχής Εκτός Δρόμου (Τ1, Τ2, Τ3, Τ8 και Ζ1), καθώς και Skoda Fabia του Ενιαίου Σ.Ο.Α.Α.

Η διαδρομή του αγώνα φέτος επανέρχεται στην πρωταρχική φορά που είχε στο 2ο ARS του 2014, δηλαδή από τη Μαλακάσα προς τα πρώην βασιλικά κτήματα της Βαρυμπόμπης, και θα έχει μήκος 14,53 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, η εκκίνησή του θα βρίσκεται στο σημείο των τελευταίων οικιών της Μαλακάσας, και ο τερματισμός λίγα μέτρα πριν από το φυλάκιο της Πυροσβεστικής, στο σημείο που βρίσκονται οι ταβέρνες «Άγιος Μερκούρης» και «Θέα». Το Service Park θα εγκατασταθεί στο προαύλιο του Ι.Γ.Μ.Ε., στο χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Χωριού.

Η εκκίνηση του πρώτου σκέλους θα δοθεί στις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 18/11, στην έξοδο του Service Park. Τα πληρώματα θα εκκινούν με διάστημα ενός λεπτού, και μετά από την Απλή Διαδρομή, την Ειδική και την επιστροφή, θα ακολουθεί ανασυγκρότηση 20 λεπτών και Service 30 λεπτών. Μετά το τρίτο, νυχτερινό πέρασμα, τα αυτοκίνητα θα κατευθυνθούν, για τον τερματισμό, στην πλατεία Θρακομακεδόνων.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου (ώρα 21:00)

Οι αγωνιζόμενοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 5ο Athens Rally Sprint – «Άγιος Μερκούριος», πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής τους μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, και ώρα 21:00 μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Aγώνων (ΣΔΔΑ), καθώς και τη φόρμα συμμετοχής στη Γραμματεία του αγώνα (Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.: Κύπρου 76 Περιστέρι, τηλ. 6944.531231, 6973.018485 και τηλ.-fax 210.5780157) ή ηλεκτρονικά στο e-mail: ellada.racingclub@gmail.com.

H Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-22:00 στα γραφεία του σωματείου. Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην πλατεία Θρακομακεδόνων, ενώ, την ίδια μέρα, παράρτημα της Γραμματείας θα λειτουργεί και στο χώρο του Service Park.

5ο ATHENS RALLY SPRINTΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

Διανομή βιβλίου διαδρομής (Road Book): Έως Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων: Τρίτη 14 Νοεμβρίου, ώρα 10:00

Λήξη Αναγνωρίσεων: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ώρα 20:00:

Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 17:00-19:30 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού (Λεωφόρος Μεσογείων 156, Αθήνα)

Διοικητικός έλεγχος: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 17:00-19:30 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού

Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των Turbo: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 17:00-19:30 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού

1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 20:00 στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού

Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σωματείου (www.ellada-racingclub.gr)

Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 12:00 στο ΣΕΧ 0 του Service Park

Τερματισμός: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 17:59 στην Πλατεία Θρακομακεδόνων

Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου, στην Πλατεία Θρακομακεδόνων.

Ανακοίνωση προσωρινής τελικής κατάταξης: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 30 λεπτά μετά την λήξη της προθεσμίας ενστάσεων, στη Γραμματεία (πλατεία Θρακομακεδόνων)

Απονομή Επάθλων: Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, πλατεία Θρακομακεδόνων

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

2013: Στέφανος Καμιτσάκης – Φίλιππος Τζεφεράκος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

2014: Γιώργος Αργυρίου – Δημήτρης Πάσχος (Mitsubishi Lancer EVO IX)

2015: Παναγιώτης Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης (Mitsubishi Lancer EVO VIII)

2016: Ιωάννης Πλάγος – Αλκιβιάδης Ρέντης (Honda Civic Type R)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.