Η Polestar αποκαλύπτει το πρώτο της αυτοκίνητο

By  |  0 Comments

Η Polestar, το brand υψηλών επιδόσεων του Volvo Car Group, αποκαλύπτει σήμερα τη μελλοντική της υπόσταση ως ένα νέο ξεχωριστό brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Επιπλέον, ηPolestar επιβεβαίωσε τα σχέδια για τα πρώτα τρία της μοντέλα, μία νέα μονάδα παραγωγής, φτιαγμένη ειδικά για αυτόν το σκοπό, καθώς και μία στρατηγική marketing που εστιάζει στον πελάτη, και θα θέσει νέα πρότυπα στον κλάδο όσον αφορά στα οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Ακόμη, η Polestar αποκάλυψε το πρώτο της αυτοκίνητο, το Polestar 1 των 600 ίππων, το οποίο προορίζεται να μπει στην παραγωγή στα μέσα του 2019. Από πλευράς τεχνολογίας και προϊόντος, ηPolestar εκμεταλλεύεται τις οικονομίες κλίμακας και τις συνέργειές της με το Volvo Car Group, που της δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζει, να εξελίσσει και να παράγει σε πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που χρειάζονται άλλοι νέοι κατασκευαστές.

Ο Τόμας Ίνγκενλατ (Thomas Ingenlath), Διευθύνων Σύμβουλος της Polestar, δήλωσε: “Το Polestar 1 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φέρει το σήμα της Polestar στο καπό του. Ένα όμορφο GT που ενσωματώνει εντυπωσιακή τεχνολογία – και αποτελεί μία θαυμάσια αρχή για τη νέα μας μάρκα. Όλα τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Polestar θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα, συνεισφέροντας στο όραμα της μάρκας μας να είναι το νέο ξεχωριστό brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων”.

Το Polestar 1 θα αποτελέσει το ορόσημο για το μέλλον τής Polestar. Πρόκειται για ένα δίπορτο, Grand Tourer Coupé 2+2 θέσεων, με υβριδικό σύστημα κίνησης υψηλών επιδόσεων (‘Electric Performance Hybrid’). Είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που υποστηρίζεται από κινητήρα εσωτερικής καύσης κι έχει αυτονομία 150 χιλιομέτρων όταν λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτροκίνηση – τη μεγαλύτερη αυτονομία σε πλήρως ηλεκτρικό mode από κάθε άλλο υβριδικό αυτοκίνητο στην αγορά. Αποδίδοντας 600 ίππους και 1000 Nm ροπής, τοποθετείται ξεκάθαρα στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

Το Polestar 1 βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος – Scalable Product Architecture), αλλά περίπου κατά το ήμισύ του είναι νέο και ειδικά σχεδιασμένο, δημιουργία των μηχανικών της Polestar. Το Polestar 1 επωφελείται από μια σειρά νέων τεχνολογιών που το κάνουν ένα αυτοκίνητο για τον πραγματικό οδηγό, ενισχύοντας τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά του. Είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο σε παγκόσμιο επίπεδο που εφοδιάζεται με την εντελώς νέα, κορυφαία για την κατηγορία, προηγμένη τεχνολογία Συνεχώς Ελεγχόμενης Ηλεκτρονικής Ανάρτησης (CESi) της Öhlins. Η χρήση ανθρακονήματος στο αμάξωμα ελαττώνει το βάρος και βελτιώνει τη στρεπτική ακαμψία κατά 45%, ενώ παράλληλα χαμηλώνει και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το Polestar 1 χρησιμοποιεί δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον πίσω άξονα, που καθιστούν δυνατό τον έλεγχο της ροπής ανάμεσα στους δύο τροχούς. Η ακριβής επιτάχυνση σε κάθε τροχό ξεχωριστά υποστηρίζει τον οδηγό, διατηρώντας το μέγιστο της πρόσφυσης και την ταχύτητα μέσα στη στροφή.

Η Polestar δεν θα υιοθετήσει το σημερινό παραδοσιακό μοντέλο ιδιοκτησίας. Θα δέχεται αποκλειστικά παραγγελίες online και τα μοντέλα της θα προσφέρονται με συνδρομή δύο ή τριών χρονών και μηδενική προκαταβολή. Η συνδρομή θα έχει χαρακτήρα all-inclusive και θα περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά όπως υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης, καθώς και τη δυνατότητα να ενοικιαστούν εναλλακτικά οχήματα από την γκάμα της Polestar. Πρόκειται για δυνατότητες που θα ενσωματώνονται στο σύνολό τους μέσα στο μηνιαίο μίσθωμα.

Χάρη στη συνδρομή με σταθερή χρέωση, ο πελάτης θα μπορεί να απολαμβάνει ένα αυτοκίνητο τηςPolestar απροβλημάτιστα και με τη μέγιστη δυνατή ελευθερία. Αυτό διευκολύνεται περαιτέρω και με τη χρήση της τεχνολογίας PhoneAsKey. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να μοιραστεί ένα ψηφιακό κλειδί με ένα τρίτο άτομο και, επιπλέον, ενεργοποιεί την πρόσβαση σε μια σειρά από άλλες κατά παραγγελία δυνατότητες. Αυτή η υπηρεσία εξυπηρέτησης εξασφαλίζει ότι ο πελάτης δεν θα χρειαστεί να εστιάζει παρά μόνο στην απόλαυση της οδήγησης.

Όλα τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Polestar θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα. Το Polestar 2 θα μπει στην παραγωγή αργότερα, το 2019, και θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (batteryelectric vehicleBEV) από το Volvo Car Group. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους BEV, που τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με το Tesla Model 3 και, συνεπώς, θα έχει υψηλότερο όγκο παραγωγής σε σχέση με το Polestar 1. Η αρχική φάση του λανσαρίσματος των προϊόντων της Polestar θα συμπληρωθεί με την άφιξη ενός μεγαλύτερου BEV με αμάξωμα SUV, του Polestar 3, το οποίο θα σηματοδοτήσει μια μοντέρνα έκφραση ηλεκτρικής απόδοσης και δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών.

Οι παραγγελίες και η διαμόρφωση των μοντέλων της Polestar θα διεκπεραιώνονται online, μέσω μίας εφαρμογής της Polestar ή ενός online portal. Ωστόσο, αναγνωρίζοντας ότι οι πελάτες της θα εξακολουθήσουν να επιθυμούν μια φυσική επαφή με τη μάρκα, η Polestar θα εγκαινιάσει ένα δίκτυο από Χώρους Polestar (Polestar Spaces) ανά τον κόσμο. Σε αυτούς τους Χώρους, οι μελλοντικοί πελάτες της Polestar θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα και τη μάρκα. Οι Χώροι Polestar θα αποτελούν αυτόνομες εγκαταστάσεις και δεν θα συμπεριλαμβάνονται στις υπάρχουσες εκθέσεις της Volvo.

Οι παραγγελίες για το νέο Polestar 1 άνοιξαν στις 17 Οκτωβρίου 2017, με την Polestar να είναι σε θέση να υποδεχθεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος πιθανών πελατών της.

·       Η Volvo Cars έχει σχηματίσει μια κοινοπραξία με δύο εταιρείες μέσα στη μητρική της εταιρεία. Η εν λόγω κοινοπραξία κεφαλαιοποιήθηκε με 640 εκατομμύρια ευρώ από ίδια κεφάλαια προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη της Polestar. Η Polestar παραμένει θυγατρική του VolvoCar Group και θα ενσωματωθεί πλήρως σε αυτό.

·       Εκτιμάται ότι σε 20 χρόνια, περισσότερο από το 40% των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως θα αντιστοιχεί σε ηλεκτρικά οχήματα.

Σχετικά με την Polestar

Η Polestar είναι το brand υψηλών επιδόσεων του Volvo CaGroup. Η Polestar θα αποτελέσει ένα νέο ξεχωριστό brand ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, προσφέροντας μια γκάμα από εξειδικευμένα μοντέλα. Η Polestar θα επωφελείται από ειδικές τεχνολογικές και μηχανολογικές συνέργειες με τη Volvo Cars, καθώς και από σημαντικές οικονομίες κλίμακας ως αποτέλεσμα της σύνδεσής της με τη Volvo. Οι εν λόγω συνέργειες θα της επιτρέψουν να σχεδιάζει, να αναπτύσσει και να κατασκευάζει κορυφαία ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα επιδόσεων.

Σήμερα, η Polestar κατασκευάζει τα S60 και V60 Polestar, μοντέλα υψηλών επιδόσεων με 367 ίππους και πάνω από 250 βελτιώσεις σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα μηχανολογικών αναβαθμίσεων, καθώς και βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό του κινητήρα για τα υπάρχοντα αυτοκίνητα Volvo.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.