Πάμε σαν άλλοτε… (video)

By  |  0 Comments

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τον αγώνα ταχύτητας αυτοκινήτων της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 στο Τατόϊ. Ο οποίος έχει 70 συμμετοχές. Ο αγώνας αναβιώνει μετά από 35 χρόνια και φέτος το σωματείο “ΔΙΕΛΠΙΣ ΠΕΡΙ ΑΓΩΝΩΝ” και “DIELPISFORMULA1’, το αφιερώνει στον οδηγό Γιώργο Μοσχού (1944-2011) για τη συνολική του προσφορά στο άθλημα και γενικά στα μηχανοκίνητα σπορ.

Ο Γιώργος Μοσχούς ήταν ένας αληθινός σπόρτσμαν, ένας αθλητής των μηχανοκίνητων αθλημάτων, ο οποίος αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος από το κοινό των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Οδηγός με εξαιρετικό ταλέντο και με μοναδική αίσθηση του ορίου οδήγησης, με θέαμα και ουσία. Διακρίθηκε σε όλες τις μορφές αγώνων στις οποίες έλαβε μέρος, υπήρξε πολυπρωταθλητής ταχύτητας και ράλι. Έγραψε ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου και ξεχώρισε για την ποιότητα και για το ήθος του.

Γι’ αυτούς τους λόγους το σωματείο αποφάσισε να αφιερώσει τη φετινή αναβίωση του αγώνα στον Γιώργο Μοσχού και επέλεξε στιγμιότυπο με το αυτοκίνητό του και τον ίδιο σε δράση από παλαιότερο αγώνα στο Τατόϊ, για την πρώτη εικονογράφηση του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο από τις 9:00 ως τις 16:00 πρώτα οι ελεύθερες δοκιμές για να στήσουν σωστά τα αυτοκίνητά τους οδηγοί και μηχανικοί και στη συνέχεια οι χρονομετρημένες δοκιμές για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης των αυτοκινήτων.

Η κατηγορία που συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές να είναι των ιστορικών αυτοκινήτων με 22 συμμετέχοντες. Παράλληλα τα 12 Skoda Fabia του Ενιαίου αλλά και τα 7 μονοθέσια της Formula Gloria θα συμπληρώσουν θεαματικά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις βασικές κατηγορίες Sport, Τουρισμού, Μεγάλου Τουρισμού GT και Formula Saloon στις οποίες θα δούμε συνολικά άλλα 29 αυτοκίνητα. 

Την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 9:00 το πρωί και θα διεξαχθούν σε δύο σκέλη και τα αυτοκίνητα χωρισμένα σε 7 κατηγορίες.

  1. Sport
  2. Τουρισμού (touring)
  3. Formula Saloon
  4. Μεγάλου Τουρισμού (turbo-ατμοσφαιρικά)
  5. Ενιαίο ΣΟΑΑ
  6. Formula Gloria
  7. Ιστορικά

Στο πλαίσιο του αγώνα ταχύτητας θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας με αυτοκίνητα ράλλυ των κατηγοριών Ν-Α-Ε.

Η πίστα έχει μήκος 3.610μ ,είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει 19 στροφές. Το πλάτος της αγωνιστικής διαδρομής είναι στο 20% περίπου 15μ και το υπόλοιπο στα 12μ.

H πρόσβαση στο χώρο γίνεται είτε μέσω του Προαστιακού, (στάση Δεκέλεια)  είτε με ιδιωτικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τα οποία σταθμεύουν σε προκαθορισμένο χώρο του αεροδρομίου, δωρεάν. Υπάρχουν δύο είσοδοι στο αεροδρόμιο, Βόρεια και Νότια από τη λεωφόρο Τατοΐου. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται μέσω της viva.gr. https://www.viva.gr/tickets/shows/aeroporiki-vasi-tatoiou/tatoi-racing/

Το κανονικό εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, στην κερκίδα 15 ευρώ, Φοιτητικό και Μαθητικό με 5 ευρώ ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 12 ετών για ΑΜΕΑ (Άτομα με ειδικές ανάγκες) και για άνεργους με επίδειξη θεωρημένης κάρτας ανεργίας. (με βεβαίωση ανανέωσης). Η είσοδος είναι επίσης ελεύθερη για τους δημοσιογράφους μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) με επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.