H συνέχεια του WRC Trophy με παρόντα τον Σερδερίδη

By  |  0 Comments

Το Ράλλυ Καταλωνίας, 11ος γύρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ είναι ο επόμενος σταθμός του Ιορδάνη Σερδερίδη που φέτος ακολουθεί το WRC Trophy και μάλιστα διεκδικεί τον τίτλο. Η νίκη του στο Μόντε Κάρλο και οι δύο δεύτερες θέσεις σε Πολωνία και Γερμανία φέρνουν τον εκπρόσωπό μας στο WRC στη δεύτερη θέση του θεσμού και η έκβαση του μικτού Ράλλυ Καταλωνίας θα κρίνει πολλά όσον αφορά την κορυφή.

Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης είχε την ευκαιρία να τεστάρει τη Citroen DS3 WRC και να πραγματοποιήσει τις τελευταίες ρυθμίσεις στο αγωνιστικό: «Στις αρχές της εβδομάδας δοκιμάσαμε το αυτοκίνητο σε χωμάτινη επιφάνεια στην Ισπανία και μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την αίσθηση της DS3. Χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά setup για το χώμα και καταλήξαμε στο κατάλληλο που θα χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα», ήταν τα λόγια του Έλληνα οδηγού, ο οποίος πρόσθεσε αναφορικά με την επιλογή των ελαστικών: «Ελπίζουμε το οδόστρωμα να είναι στεγνό καθ ‘όλη τη διάρκεια του ράλλυ. Θα χρησιμοποιήσουμε τη σκληρή γόμα της Michelin και ανάλογα με την κατάσταση των ειδικών θα επιλέξουμε τα κατάλληλα ελαστικά.»

Ο αγώνας αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές, με το πρώτο σκέλος της Παρασκευής να περιλαμβάνει διαδρομές σε χωμάτινη επιφάνεια, ενώ στα υπόλοιπα δύο σκέλη τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην άσφαλτο: «Οι ειδικές διαδρομές περιλαμβάνουν έντονο ενδιαφέρον, καθώς είναι απολαυστικές οδηγικά. Κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, βελτιώσαμε τον τρόπο γραφής των σημειώσεων με το συνοδηγό μου και πλέον αισθανόμαστε έτοιμοι να ριχτούμε στη μάχη!», δήλωσε ο Σερδερίδης και συνέχισε: «Στόχος είναι να τερματίσουμε και να μαζέψουμε όσο γίνεται περισσότερους πόντους για το WRC Trophy. Θέλουμε βέβαια να αποδείξουμε την ταχύτητά μας και στις δύο επιφάνειες

Το Ράλλυ Καταλωνίας ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής με τα συνολικά χιλιόμετρα που καλούνται να καλύψουν τα πληρώματα στις 19 ειδικές διαδρομές του αγώνα να είναι 312.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.