20ο Φεστιβάλ NISMO : Τα Nissan GT-R’s ήταν… παντού ! (video)

By  |  0 Comments

Συγκεντρώνοντας περισσότερους από 28.000 φανατικούς φίλους αλλά και πολλούς χιλιάδες τηλεθεατές μέσα από το κανάλι NISMO.tv στο YouTube, το φετινό 20ο Φεστιβάλ NISMO, έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην θρυλική πίστα Fuji Speedway της Ιαπωνίας.

Εκτός από τον παραδοσιακό αγώνα NISMO Grand Prix με συμμετοχές από τα Super GT,  Super Taikyu και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Blancpain GT,  η εκδήλωση περιελάμβανε και έναν αγώνα με 16 ιστορικά μοντέλα GT-R, προεξάρχοντος του Skyline HT 2000 GT-R, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Στιγμιότυπα από το συναρπαστικό  20ο Φεστιβάλ NISMO μπορείτε να απολαύσετε εδώ

Στις λοιπές συμμετοχές σημειώνεται αυτή του Nissan Skyline GT-R R32 προδιαγραφών Group A, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Calsonic που οδηγήθηκε από τον θρύλο της NISMO Kazuyoshi Hoshino.

Το R32 έχει πετύχει το ακατόρθωτο : κέρδισε 29 διαδοχικούς αγώνες στην Ιαπωνία και ψηφίστηκε πρόσφατα από τους συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση του #NISMOtop20 στο Twitter,  ως το κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο Nissan / NISMO όλων των εποχών.

Στην πίστα βρέθηκαν ακόμα οι αγωνιζόμενοι με τα GT-R των αγώνων Le Mans του 1995 και του 1996, μαζί με τους νικητές των αγώνων JGTC / Super GT από το 1998, το 1999, το 2003, το 2008, το 2013 και το 2017.

Το GT-R που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIA GT1 του 2011 με οδηγό τον Michael Krumm ήταν εκεί, ενώ ο  Katsumasa Chiyo οδήγησε το Nissan GT3 που είχε κερδίσει στο 12ωρο Bathurst.

Στους θρύλους των αγώνων που επέστρεψαν στην πίστα για χάρη του  Φεστιβάλ NISMO συμπεριλαμβάνονται οι  Takahashi Kunimitsu,Tsuchiya Keiichi, Hagiwara Osamu, καθώς  και ο πρωταθλητής του 1998-99 Erik Comas.

Στις λοιπές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα συγκαταλέγονται ένας αγώνας με ιστορικά μοντέλα, καθώς και μια έκθεση Z-Challenge. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 150 αυτοκίνητα NISMO πέρασαν από την πίστα του Fuji Speedway.

Η “αυλαία” στο 20ο Φεστιβάλ NISMO  έπεσε με την παρουσίαση του αγωνιζόμενου με τα χρώματα της Nissan Mitsunori Takaboshi, ο οποίος συμμετείχε  στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 3 στην Ιαπωνία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.