IAME Series Greece 2018

By  |  0 Comments

Μία νέα εποχή για το karting στην Ελλάδα ξεκινά φέτος, με τη διεξαγωγή του νεοσύστατου IAME Series Greece! Ενός νέου θεσμού που στοχεύει στο να προσελκύσει νέους ενδιαφερόμενους στο σπορ, έχοντας ως ατού το χαμηλό κόστος συμμετοχής που μπορεί να αφορά ακόμα και απλή ενοικίαση του εξοπλισμού, τα εντυπωσιακά έπαθλα, τον έντονο ανταγωνισμό αλλά και τις ίσες ευκαιρίες, καθώς ειδικά στην κατηγορία Mini υπάρχει κεντρική διαχείριση κινητήρων. Πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Το IAME Series είναι ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που διεξάγεται σε περισσότερες από 25 χώρες, όντας το πιο διαδεδομένο και πιο επιτυχημένο στο παγκόσμιο karting! Λαμβάνει χώρα υπό την ομπρέλα της IAME, μίας εταιρείας με 50 χρόνια ιστορίας, που αποτελεί οδηγό στις τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά στους κινητήρες του σπορ! Έχει αναδείξει ταλέντα που μετέπειτα έκαναν σπουδαία καριέρα, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1 Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Μέσω του IAME Series Greece, θα αναδείξει τώρα τα μεγαλύτερα ταλέντα από τη χώρα μας!

Το IAME Series Greece παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, με τον αγωνιστικό διευθυντή του θεσμού Τάκη Καϊτατζή και τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Μιχαλόπουλο να αναλύουν όσα θα δούμε φέτος στις πίστες. Την IAME εκπροσώπησε ο marketing manager Marco Moretti ενώ χαιρετισμό στη νέα προσπάθεια έκανε και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης.

Η πρώτη σεζόν του IAME Series Greece περιλαμβάνει τέσσερις γύρους, τρεις εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα στην πίστα «Kartodromo» στην Αθήνα και ένας στην πίστα Kartmania στην Πάτρα.

IAME Series Greece 2018

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ IAME SERIES GREECE
X30 Mini A (11 – 12 ετών) / X30 Mini B (8 – 10 ετών)
Κοινοί αγώνες με γενική κατάταξη & ξεχωριστή για την X30 MINI B
X30 Junior (12 – 14 ετών)
X30 Senior (Από 14 ετών) / X30 Master (Από 30 ετών)
Κοινοί αγώνες με γενική κατάταξη και ξεχωριστή για την X30 Master
X30 Super Pro (Από 15 ετών) / X30 Super Master (Από 30 ετών)
Κοινοί αγώνες με γενική κατάταξη και ξεχωριστή για την X30 Super Master

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2018
1 Απριλίου, Kartodromo, Αθήνα
13 Μαΐου, Kartodromo, Αθήνα
1 Ιουλίου, Kartmania, Πάτρα
9 Σεπτεμβρίου, Kartodromo, Αθήνα

ΔΩΡΑ ΑΞΙΑΣ 16.200€
– 4 ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ  ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
Για τους πρωταθλητές των κατηγοριών X30 Junior, X30 Senior και τους αθλητές με την μεγαλύτερη βαθμολογία στις κατηγορίες X30 Mini Α / Mini Β και Χ30 Super Pro / Super Master
– 2 ΠΑΚΕΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΞΙΑΣ 500€ ΕΚΑΣΤΟ
Για τον πρωταθλητή της κατηγορίας Χ30 Master και τον αθλητή των κατηγοριών Χ30 Super Pro / Super Master που κέρδισε την κατηγορία του αλλά δεν είχε την μεγαλύτερη βαθμολογία
– 11 ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΞΙΑΣ 410€ ΕΚΑΣΤΟ
Για τους αθλητές που θα κερδίσουν την πρόκριση στο IAME International Final 2018

11 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ IAME INTERNATIONAL FINAL 2018
X30 Mini A / X30 Mini B
Για τους δύο αθλητές με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία Χ30 Mini και τον πρωταθλητή της κατηγορίας X30 Mini B
X30 Junior
Για τους τρεις αθλητές με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία
X30 Senior
Για τους δύο αθλητές με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία
X30 Master / X30 Super Pro / X30 Super Master
Για τους πρωταθλητές των κατηγοριών

Ο Δημήτρης Μιχελακάκης, πρόεδρος της ΟΜΑΕ, δήλωσε σχετικά:

Τι σημαίνει για το ελληνικό karting μια τόσο μεγάλη επένδυση;

Για την ΟΜΑΕ, είναι καλοδεχούμενη κάθε επένδυση ανάπτυξης του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού – ειδικά του Karting, στο οποίο η Ομοσπονδία δίνει τη μέγιστη προσοχή της. Η δημιουργία ενός νέου θεσμού, πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με μια αξιοπρόσεκτη επένδυση, συμβάλλει -σε σύμπνοια με τους υπόλοιπους θεσμού του Karting στην Ελλάδα- στις προσπάθειες αγωνιστικής και αθλητικής διαπαιδαγώγησης των νέων οδηγών αγώνων της χώρας. Σε κάθε περίπτωση ο καταλύτης για έναν επιτυχημένο θεσμό είναι τελικά η πολιτισμένη εικόνα από όλους τους συντελεστές, και δεν εξαιρώ γονείς, αγωνιζόμενους, ομαδάρχες, μηχανικούς και στελέχη της οργάνωσης.

Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή 11 αθλητών σε έναν σπουδαίο αγώνα του εξωτερικού;

Είναι ευχής έργον να συλλέγει κάθε οδηγός, ειδικά στις μικρές ηλικίες του Karting στις οποίες αναπτύσσεται η αγωνιστική αντίληψη και δεξιότητα, εμπειρίες πολύ υψηλού επιπέδου. Ο άμεσος συναγωνισμός με ορισμένους από τις κορυφαίους αγωνιζόμενους της Ευρώπης θέτει έναν υψηλό πήχη, που μόνο καλό μπορεί να κάνει σε έναν οδηγό στην προσπάθειά του να ανεβάσει το -αγωνιστικό και τεχνικό- επίπεδό του. Επιπλέον, είναι σημαντική και για την Ελλάδα η εκπροσώπησή της, με έντεκα μάλιστα αθλητές της, σε έναν θεσμό τέτοιας εμβέλειας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.