H Hyundai στην κορυφή του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

By  |  0 Comments

– Η Hyundai Motorsport πέτυχε το καλύτερο έως σήμερα αποτέλεσμά της στο Ράλι Μεξικού, με τον Dani Sordo να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην σεζόν του 2018 που οδηγός της ομάδας ανεβαίνει στο βάθρο.

– Η επιτυχία αυτή, σε συνδυασμό και με την τέταρτη θέση του Mikkelsen, συνέβαλε στην επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί πριν τον αγώνα, για διεύρυνση της διαφοράς της ομάδας στη βαθμολογία των κατασκευαστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, όπου προηγείται.

– Ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε στην έκτη θέση γενικής ένα δύσκολο αγώνα, όπου ξεκινούσε πρώτος κάθε μέρα. Και αυτός, όπως και ο Mikkelsen, πήραν επίσης βαθμούς στην Power Stage.

Η Hyundai Motorsport πέτυχε το καλύτερο μέχρι σήμερα αποτέλεσμά της στις εξαντλητικές χωμάτινες διαδρομές του Ράλι Μεξικού, με τον Dani Sordo να κερδίζει τη δεύτερη θέση, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) του 2018. Ο Ισπανός, μαζί με τον συνοδηγό του Carlos del Barrio, βρέθηκαν σε εξαιρετική φόρμα σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κερδίζοντας τρεις ειδικές και διεκδικώντας τη νίκη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στον αγώνα του Μεξικού και τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα, με τον Andreas Mikkelsen να τερματίζει στην τέταρτη θέση και τον Thierry Neuville στην έκτη. Το συνδυασμένο αποτέλεσμα και των τριών πληρωμάτων επέτρεψε στη Hyundai Motorsport να διατηρήσει την πρωτοπορία της στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών, διευρύνοντας τη διαφορά της από τον δεύτερο στους 12 βαθμούς μετά τους τρεις πρώτους γύρους του πρωταθλήματος.

Οι τελευταίες ειδικές διαδρομές της Κυριακής ήταν συναρπαστικές. Ξεκινώντας την τελευταία μέρα από την τρίτη θέση γενικής, ο Sordo επικεντρώθηκε στην εξασφάλιση μιας θέσης στο βάθρο, έχοντας ταυτόχρονα ως στόχο να πιέσει για τη δεύτερη θέση. Ο Mikkelsen μείωσε επίσης τη διαφορά από τον Meeke, αλλά συνάντησε δυσκολίες στην προτελευταία ειδική του αγώνα,  όπου κόλλησε για λίγο σ’ ένα χαντάκι, χάνοντας χρόνο. O Neuville κέρδισε εμπειρίες ξεκινώντας πρώτος σε κάθε ειδική και κατάφερε να εξασφαλίσει την έκτη θέση, ξεπερνώντας διάφορες δυσκολίες που είχε στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Επιπλέον, σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική Power Stage, όπου οι τέσσερις πρώτοι χρόνοι κατανεμήθηκαν μέσα σε μόλις 1,5 δευτερόλεπτο, ο Neuville ήρθε τρίτος και πήρε 3 επιπλέον βαθμούς, ενώ ο Mikkelsen πήρε 2 βαθμούς για την τέταρτη θέση.

Η δεύτερη θέση στον πρώτο χωμάτινο αγώνα της σεζόν, είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει μέχρι τώρα η ομάδα στο Μεξικό, μετά τις τρίτες θέσεις του Neuville το 2014 και το 2017. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μεταφέρεται σε λίγες εβδομάδες και πάλι στην άσφαλτο, μετακομίζοντας στην Κορσική για τον τέταρτο γύρο του, στις 5-8 Απριλίου.

2018 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA _ Κατάταξη Κατασκευαστών – Μετά τον 3ο γύρο

1 Hyundai Shell Mobis World Rally Team     84
2 M-Sport Ford World Rally Team                       72
3 Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team       71
4 Toyota Gazoo Racing World Rally Team           67

Συνολική τελική κατάταξη Rally Mexico

1 S. Ogier / J. Ingrassia              Ford Fiesta WRC                       3:54:08.0
2 D. Sordo / C. del Barrio                        Hyundai i20 Coupe WRC +1:03.6
3 K. Meeke / P. Nagle                 Citroën C3 WRC             +1:19.2
4 A. Mikkelsen / A. Jæger                       Hyundai i20 Coupe WRC +1:38.4
5 S. Loeb / D. Elena                   Citroën C3 WRC             +2:24.6
6 T. Neuville / N. Gilsoul                         Hyundai i20 Coupe WRC +9:03.0
7 P. Tidemand / J. Andersson      Škoda Fabia R5              +10:24.7
8 J. M Latvala / M. Anttila                       Toyota Yaris WRC          +15:37.1
9 G. Greensmith / C. Parry                      Ford Fiesta R5               +17:09.3
10 P. Heller / P. Olmos               Ford Fiesta R5               +24:18.1

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.