Karting: Στην εκκίνηση με 40 συμμετοχές

By  |  0 Comments

Μαζί με τη Formula 1! Τυχαίο; Δεν νομίζω… Τα φώτα της εκκίνησης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018 ανάβουν! Ο πρώτος αγώνας του θεσμού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Μαρτίου στην πίστα Kart των Μεγάρων, συγκέντρωσε συνολικά 40 συμμετοχές στις πέντε του κατηγορίες, και υπόσχεται συναρπαστικό θέαμα.

Ο αγώνας, που συνδιοργανώνουν τα αθλητικά σωματεία «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου» (ΑΛΑ) και «Artemis Auto Club», εγκαινιάζει την τρίτη διαδοχική χρονιά της αναγέννησης του Πρωταθλήματος Ελλάδας, μαζί με τους 40 οδηγούς των κατηγοριών Mini, Junior, Club, Senior, KZ2-KZ3. Οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές, καθώς και όλοι οι προκριματικοί και τελικοί αγώνες, θα διεξαχθούν αποκλειστικά την Κυριακή 25/03.

Μετά το συγκλονιστικό αγώνα που έκλεισε το 2017, η Mini είναι η πολυπληθέστερη κατηγορία, με 19 αθλητές 8-12 ετών. Φέτος, θυμίζουμε, στην κατηγορία θα αναδειχθεί ένας πρωταθλητής Mini και ένας πρωταθλητής για τις ηλικίες 8-10 ετών. Ανάμεσα στις συμμετοχές, και δίπλα στους εμπειρότερους αγωνιζόμενους, βρίσκονται και αρκετά νέα πρόσωπα.

Στην κατηγορία Junior, η οποία συγκέντρωσε 6 συμμετοχές, οι μεγαλύτεροι ηλικιακά οδηγοί 12-14 ετών υπόσχονται συναρπαστικές μονομαχίες με τους περσινούς πρωταγωνιστές της Mini που έκαναν φέτος το επόμενο βήμα. Μία παραπάνω συμμετοχή, 7 συνολικά, απαριθμεί η Senior –  η κατηγορία με τα ταχύτερα Καρτ χωρίς ταχύτητες, ενώ από 4 συμμετοχές συγκέντρωσε καθεμία από τις κατηγορίες των εξατάχυτων ΚΖ3-ΚΖ2 και Club.

Η αγωνιστική δράση στην πίστα Καρτ του αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί της Κυριακής 25/3 με τις Ελεύθερες Δοκιμές διάρκειας 10 λεπτών για κάθε κατηγορία. Θα ακολουθήσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, ίδιας χρονικής διάρκειας. Στη συνέχεια, κάθε κατηγορία πλην της Club αποτελείται από δύο αγωνιστικά σκέλη (8 γύρων για τη Mini, 10 για τη Junior και 12 για τις Senior και KZ3-KZ2) και έναν τελικό (Mini 12 γύροι, Junior 15, Senior και KZ3-KZ2 από 17). Η Club θα έχει δύο τελικούς, με 12 γύρους καθένας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2018 ξεκινά – και υπόσχεται συγκλονιστικές μάχες. Ραντεβού την Κυριακή, στα Μέγαρα!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.