Το νέο C4 Cactus στην Ελλάδα (video)

By  |  0 Comments

Σχεδόν ολικά αναβαθμισμένο και εφοδιασμένο με τις σταθερές αξίες της Citroën σε ότι αφορά την τεχνολογία, την άνεση (αυτό είναι το πολύ δυνατό σημείο του) και τους κινητήρες, το Νέο C4 Cactus (με τιμές από 14.850 ευρώ) καταφέρνει να ξεχωρίζει χάρη στη  σχεδίαση και την προσωπικότητά του. Πρόκειται για το πρώτο Citroën στην Ευρώπη που, στο πλαίσιο του προγράμματος Citroën Advanced Comfort®, διαθέτει το νέο σύστημα ανάρτησης με Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC), προσφέροντας την αίσθηση της οδήγησης πάνω σε ένα μαγικό χαλί. Είναι επίσης το πρώτο μοντέλο παγκοσμίως που διαθέτει τα καινοτόμα Advanced Comfort καθίσματα για κορυφαία επίπεδα άνεσης.

Σε συνέχεια του λανσαρίσματος του δημοφιλούς C3 το 2016 και του Next Generation SUV C3 Aircross το 2017, το Νέο Citroën C4 Cactus έρχεται να συνδυάσει την ιδιαίτερη προσωπικότητα του προκατόχου του – ενισχυμένη τώρα με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης (9 εξωτερικά χρώματα, 4 χρωματικά πακέτα, 31 συνδυασμοί και 5 πακέτα για το εσωτερικό) – με την κορυφαία για την κατηγορία άνεση που χαρακτηρίζει το C4, αλλά και να προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογία, με 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, 3 τεχνολογίες συνδεσιμότητας και υπερσύγχρονους βραβευμένους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κινητήρες τελευταίας γενιάς, ισχύος έως 130 ίππων. Αξιοποιώντας, δε, το μεταξόνιο των 2,60 μέτρων και τους κοντούς προβόλους εμπρός και πίσω, προσφέρει από τη μια την ευρυχωρία που απαιτείται από ένα μοντέλο της κατηγορίας και από την άλλη την ευελιξία που είναι άκρως επιθυμητή στην καθημερινή χρήση.

Το Νέο Citroën C4 Cactus έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα των χάτσμπακ και έχει γίνει πιο μοντέρνο, χωρίς όμως να χάσει τίποτα από την αυθεντικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του προκατόχου του.

Το νέο μοντέλο δείχνει λοιπόν τώρα πιο πλατύ, με τα φώτα “δύο επιπέδων” στο εμπρός τμήμα του, να εναρμονίζονται με τη σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën και με τα νέα, μεγαλύτερου πλάτους, πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας 3D LED να ενισχύουν με τον τρόπο τους το τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου. Από την άλλη μεριά, τα νέας σχεδίασης AIRBUMP® είναι πλέον χαμηλά τοποθετημένα στις πόρτες και τις προστατεύουν από μικροσυγκρούσεις, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους χρήσης του αυτοκίνητου, ενώ ταυτοχρόνως κάνουν το νέο χάτσμπακ της Citroën  να δείχνει πιο πολιτισμένο.

Το προφίλ του νέου C4 Cactus έχει ιδανικές αναλογίες, με το ένα τρίτο να καλύπτεται από γυάλινες επιφάνειες και τα δύο τρίτα από τα μεταλλικά μέρη του αμαξώματος, και χαρακτηρίζεται από καλή αεροδυναμική με το ύψος να έχει συγκρατηθεί στο 1,48 μ.

Η εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση του νέου C4 Cactus ολοκληρώνεται από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τα μαύρα διακοσμητικά στις κολώνες που δημιουργούν την αίσθηση ότι η οροφή αιωρείται πάνω από το αμάξωμα.

το Νέο C4 Cactus

ΕΝΑ ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΣΑΛΟΝΙ ΛΟΥΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΩΣ

Ενσωματώνοντας μια βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική, βασισμένη στην πλατφόρμα PF1 του PSA Group, το νέο C4 Cactus διαθέτει μεταξόνιο 2,60 μέτρων, που εγγυάται μεγάλους χώρους για τους επιβάτες.

Το εσωτερικό του διατηρεί όλα τα σχεδιαστικά πλεονεκτήματα του C4 Cactus, που αποτέλεσε τον προπομπό για το design του εσωτερικού των αυτοκινήτων της Citroën και χαρακτηρίζεται από στοιχεία που παραπέμπουν στη λαμπρή ιστορία της εταιρίας, όπως οι ιμάντες στις πόρτες και το ανάγλυφο μοτίβο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Πάνω στο κατασκευασμένο από μαλακό, ποιοτικό υλικό ταμπλό, είναι τοποθετημένη η κεντρική οθόνη αφής και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, που δημιουργούν ένα ευάερο κόκπιτ με 100% ψηφιακό interface και χειριστήρια που ομαδοποιούνται γύρω από την 7 ιντσών οθόνη αφής.

Η πανοραμική γυάλινη οροφή προσφέρει ένα ευχάριστο αίσθημα ευεξίας και άνεσης σε όλους τους επιβάτες, ενώ διαθέτει και υψηλή θερμική προστασία, αφού αφήνει το φως να περνά, αλλά χωρίς να τυφλώνει, καθώς κατακρατεί τη θερμότητα και τις ακτίνες UV στον ίδιο βαθμό με γυαλιά ηλίου κατηγορίας 4.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ

Το νέο C4 Cactus ανταποκρίνεται στην ολοένα αυξανόμενη τάση για προσωπική διαφοροποίηση προσφέροντας 31 συνολικά δυνατότητες εξωτερικής διαμόρφωσης και εξατομίκευσης με 9 μοντέρνα εξωτερικά χρώματα και 4 χρωματικά πακέτα, ενώ για ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση, οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πέντε ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, μεταξύ των οποίων και δύο είναι από κράμα ειδικής επεξεργασίας “diamond cut” για ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαθέσιμα είναι 5 πακέτα διαμόρφωσης τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο των ταξιδιών και των πολυτελών αποσκευών (Standard, Metropolitan Red, Wild Grey, Hype Grey και Hype Red με δερμάτινα καθίσματα) και που κατά περίπτωση συνδυάζονται με μια οριζόντια λωρίδα στο επάνω μέρος των καθισμάτων η οποία προσδίδει ένα ιδιαίτερο στιλ στο σαλόνι. Όλα τα υλικά είναι ευχάριστα στην όψη και στην αφή, ιδιαίτερα το απαλό πλαστικό που καλύπτει το ταμπλό και συνδυάζεται αρμονικά με τις ταπετσαρίες των καθισμάτων.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ PROGRESSIVE HYDRAULIC CUSHIONS™ (PHC)

Το Νέο C4 Cactus είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που διαθέτει ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions ™ (PHC), μία ακόμα καινοτομία της Citroën που θα δούμε να τοποθετείται στο μέλλον και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας.

Περίπου 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατοχυρώθηκαν κατά την ανάπτυξη της νέας ανάρτησης, τα αμορτισέρ της οποίας διαθέτουν δύο υδραυλικά στοπ (ένα για τη συμπίεση και ένα για την αποσυμπίεση) που εξαλείφουν το «τράνταγμα» που δημιουργείται όταν μια συμβατική ανάρτηση φτάνει στο τέλος της διαδρομής της. Έτσι, το νέο C4 Cactus συμπεριφέρεται σαν “μαγικό χαλί”, χωρίς από την άλλη να στερείται ο οδηγός κάτι από τη δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου και την απόλαυση της οδήγησης.

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΕΣΗ & ADVANCED COMFORT ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Όλα τα εμπρός καθίσματα του Νέου C4 Cactus διαθέτουν γέμιση με νέο αφρό υψηλής πυκνότητας που προσφέρει βέλτιστη άνεση αποτρέποντας οποιαδήποτε καθίζηση μετά από πολλές ώρες στο τιμόνι, όπως επίσης αποτρέπει και τη γήρανση του καθίσματος μετά από πολυετή χρήση.

Επιπλέον, όλα τα καθίσματα διαθέτουν αφρώδες υλικό κατά 15 mm πιο παχύ, ούτως ώστε να εξασφαλίζουν και οπτική άνεση. “Πλούσια” σε όγκο, είναι εμπνευσμένα από τα θρυλικά οικογενειακά αυτοκίνητα της μάρκας, συμπεριλαμβανομένων των CX και Xantia και κάνουν τους επιβάτες να νιώθουν τόσο άνετα, όσο όταν είναι καθισμένοι στην πολυθρόνα του σαλονιού του σπιτιού τους!

Η ηχομόνωση του νέου C4 Cactus αναβαθμίστηκε συνολικά χάρη στα μεγαλύτερου πάχους τζάμια στα παράθυρα, το ηχομονωτικό παρμπρίζ και την τοποθέτηση μεγαλύτερης ποσότητας ηχομονωτικού υλικού στο δάπεδο, αλλά και στο διάφραγμα που χωρίζει τον κινητήρα από το χώρο επιβατών.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ & ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ευφυής σχεδίαση χαρακτηρίζει την ευρύχωρη καμπίνα του Νέου C4 Cactus. Η τοποθέτηση του αερόσακου στην οροφή απελευθερώνει χώρο για τον συνοδηγό, ενώ το ταμπλό και οι πλάτες των εμπρός καθισμάτων απελευθερώνουν χώρο για τα γόνατα, για όλους τους επιβάτες. Ο χώρος για τους αγκώνες έχει επίσης αυξηθεί χάρη στις επενδύσεις των θυρών.

Κατά τ’ άλλα το εσωτερικό είναι πρακτικά διαμορφωμένο και φιλοξενεί μια σειρά από έξυπνους, λειτουργικούς και καλά σχεδιασμένους χώρους αποθήκευσης, όπως το μεγάλης χωρητικότητας ντουλαπάκι συνοδηγού, οι μεγάλες θήκες στις πόρτες που μπορούν χωρέσουν αρκετές φιάλες του 1,5 λίτρου, θέση για smartphone στην κεντρική κονσόλα, ποτηροθήκες κλπ.

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 358 λίτρων, ενώ με την ανάκληση του διαιρούμενου (60/40) πίσω καθίσματος, μπορούν να μεταφερθούν έως 1.170 λίτρα αποσκευών.

Ο εξοπλισμός, τέλος, περιλαμβάνει μια σειρά στοιχεία που διευκολύνουν την καθημερινότητα στο Νέο C4 Cactus, όπως τα φώτα οροφής LED – εμπρός και πίσω, ο εσωτερικός ηλεκτροχρωμικός καθρέπτης, οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, τα ηλεκτρικά παράθυρα “one-touch” με λειτουργία ασφαλείας κλπ.

το Νέο C4 Cactus

ΑΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΡΕΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

12 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ & ΤΡΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το νέο C4 Cactus είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα συστήματα υποστήριξης τα οποία προσφέρουν άνεση και ασφάλεια απλοποιώντας την οδήγηση, διατηρούν τον οδηγό σε επαγρύπνηση και μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Πρόκειται για τα Active Safety Brake (Σύστημα Αυτόματης Πέδησης – λειτουργεί σε ταχύτητες από 5 km/h έως 85 km/h), Speed Limit Recognition System and Recommendation (Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας), Lane Departure Warning System (Σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας – σε ταχύτητες πάνω από 60 km/h), Coffee Break Alert (Ειδοποίηση για στάση), Blind Spot Monitoring System (Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων), Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος), Reversing Camera (Κάμερα οπισθοπορείας), Hill Start Assist (Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα – σε κλίσεις άνω του 3%), Static Cornering Lights (Στατικά φώτα στροφής – λειτουργεί σε ταχύτητες άνω των 40 km/h,) Keyless Access and Start (Πρόσβαση και εκκίνηση χωρίς κλειδί) και Grip Control (Έλεγχος πρόσφυσης).

Επιπροσθέτως, το νέο C4 Cactus προσφέρει στους επιβάτες του την απαραίτητη στις μέρες μας πρόσβαση στο διαδίκτυο με τα συστήματα Mirror Screen Function (λειτουργία με Android Auto, Apple CarPlay ™ και MirrorLink®), CITROËN Connect Nav (σύστημα 3D πλοήγησης τελευταίας γενιάς με φωνητικό έλεγχο της πλοήγησης, του τηλεφώνου και των πολυμέσων) και CITROËN Connect Box με SOS & Assistance Pack (κλήση έκτακτης ανάγκης και υπηρεσία βοήθειας).

ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Το Νέο C4 Cactus εφοδιάζεται με τους πολυβραβευμένους 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες PureTech (“Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς” 2015, 2016 και 2017) και κινητήρες πετρελαίου BlueHDi που συνδυάζουν τη χαμηλή κατανάλωση με την οδηγική ευχαρίστηση και το σεβασμό στο περιβάλλον.

  • Βενζίνη: Η υψηλότερης απόδοσης έκδοση του νέου C4 Cactus είναι διαθέσιμη με τον υπερτροφοδοτούμενο PureTech 130 S&S. Ακολουθούν οι εκδόσεις: ο PureTech 110, επίσης υπερτροφοδοτούμενος, διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο (έκδοση “PureTech 110 S&S manual”) ή με το 6 σχέσεων αυτόματο “EAT6” για μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση και άνεση (έκδοση “PureTech 110 S&S EAT6”). Η βασική έκδοση του μοντέλου κινείται από τον PureTech 82, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Κοστίζει 14.850 ευρώ.
  • Πετρέλαιο: Το νέο C4 Cactus είναι διαθέσιμο με τον BlueHDi 100 manual και τον BlueHDi 100 S&S manual. Το φθινόπωρο του 2018, θα διατίθεται με έναν ακόμη κινητήρα πετρελαίου συνδυασμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ΕΑΤ6, τον BlueHDi 120 S&S EAT6, για τους οδηγούς που κάνουν πολλά χιλιόμετρα και προτιμούν τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Από 16.800 ευρώ για τις εξαιρετικά οικονομικές diesel εκδόσεις.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ: ΤΟ ΝΕΟ C4 CACTUS:

  • Το νέο συμπαγές hatchback της Citroën που συνδυάζει την μοναδική προσωπικότητα του C4 Cactus με την άνεση και την ευρυχωρία του C4: ένα μοντέλο που διατηρεί όλη του την πρωτοτυπία με μοναδική του εμφάνιση και την οργανική του σχεδίαση και έχει επίσης βελτιωθεί με ένα νέο, ευρύ και κομψό και εμπρός τμήμα, με στενότερα και επανατοποθετημένα Airbump® και με νέα πίσω φώτα LED 3D.
  • Ένα εξαιρετικά άνετο hatchback που ανεβάζει την ευεξία στο αυτοκίνητο σε μια νέα διάσταση: αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της άνεσης, κυρίως χάρη στην ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC), και τα νέα καθίσματα Advanced Comfort, που πραγματοποιούν αντίστοιχα την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Νέο Citroën C4 Cactus, καθώς επίσης και χάρη στην ενισχυμένη ηχομόνωση.
  • Εσωτερική σχεδίαση που βελτιώνει το χώρο της καμπίνας, την άνεση και τη ζεστασιά.
  • Ένα συμπαγές hatchback με 12 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, τρεις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και οικονομικούς, υψηλής απόδοσης κινητήρες.
  • Το νέο Citroen C4 Cactus διατίθεται με 5 Χρόνια Εγγύηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.