Αρβανίτης Χ2 κορυφαίοι στο Γύρο Αττικής

By  |  0 Comments

Με νικητές τους Αρβανίτη – Αρβανίτη διοργανώθηκε με επιτυχία ο επετειακός Γύρος της Αττικής. Διεξήχθη για 25η συνεχόμενη χρονιά και είναι ένα από τα παραδοσιακότερα και δημοφιλέστερα ράλλυ του ΣΙΣΑ και του ιστορικού αυτοκινήτου γενικότερα.

Στις 14:45 έδωσε εκκίνηση σε 57 πληρώματα ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης από την αφετηρία του Κλασσικού Μαραθωνίου Δρόμου για την “μαραθώνια” διαδρομή των 180 χιλιομέτρων και 22 χρονομετρήσεων, που διερχόταν από παραθαλάσσιες & ορεινές τοποθεσίες της βορειοανατολικής Αττικής. Για αυτούς που επιθυμούσαν πιο χαλαρούς ρυθμούς με λιγότερες ειδικές διαδρομές, υπήρχε η κατηγορία «MasterTrophy», χωρίς όμως την βοήθεια πρόσθετων οργάνων μέτρησης της απόστασης, γεγονός που δυσκολεύει σε πλοήγηση και χρονομέτρηση.

Τα πληρώματα, αφού πρώτα εκτέλεσαν τις συνεχόμενες ειδικές διαδρομές “Σέσι”, Βαρνάβα” και “Λιμνιώνα” ανέβηκαν προς Καπανδρίτι μέσω της δύσκολης ειδικής “Κορέλκο” για να κάνουν την τελευταία ειδική του 1ου σκέλους, την “Δροσοπηγή”. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ωραίο λιμανάκι του Καλάμου για σύντομη ξεκούραση και ανασυγκρότηση.

Στις 18:00 επανεκκίνησαν για το 2ο σκέλος και ακολούθησαν οι απαιτητικές ειδικές διαδρομές “Αγκώνα“, “Βαρνάβας 2” και “Σέσι 2”, η πλοήγηση της οποίας δυσκόλεψε αρκετά πληρώματα,  Τέσσερεις ώρες μετά την εκκίνηση τα κουρασμένα πληρώματα άρχισαν να τερματίζουν στη Νέα Μακρη, όπου ακολούθησε πλούσιο δείπνο στο φιλόξενο Marathon Beach Resort. Τελικά τερμάτισαν 49 πληρώματα.

Ο αγώνας στέφθηκε απο απόλυτη επιτυχία μιάς και οι υπέροχες διαδρομές συνδιάστηκαν με απόλυτη οδηγική απόλαυση και έξυπνη πλοήγηση. Επισης άλλο ένα στοιχείο που έκανε την διαφορά ήταν οι πολλαπλές μετρήσεις με το καινούργιο ιδιόκτητο ηλεκτρονικό σύστημα του ΣΙΣΑ, μοναδικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, που είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει την ένταση και την αδρεναλίνη, χωρίς να θυσιάσει την αγωνιστική ασφάλεια.

Ακριβέστεροι όλων υπήρξαν οι Δημήτρης Αρβανίτης – Πέτρος Αρβανιτης με Toyota Celica ST, δεύτεροι τερμάτισαν οι Γιάννης Κουβέλης – Νίκη Ζαχαράκη με Peugeot 304 και την τριάδα της Γενικής ολοκλήρωσαν οι Γιάννης Χόλης – Σωτήρης Δογάνης με Alfa Romeo Alfetta 1.8. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των επί μέρους κατηγοριών στο σύνδεσμο http://www.sisa.gr/results/1524846032

Ο διοργανωτής ΣΙΣΑ ευχαριστεί θερμά τα μέλη & τους φίλους του που τον στηρίζουν σε κάθε εκδήλωση, τις λέσχες που συμμετείχαν, το Δήμο Μαραθώνα, τους χορηγούς Lukoil & SP Tableware, τους χορηγούς επικοινωνίας, καθώς και τους ακούραστους κριτές & χρονομέτρες που συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ηλίας Μανιάτης – Μανώλης Ράλλης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.