Παραίτηση Παπάζογλου

By  |  0 Comments

Είναι γνωστό ότι ο χώρος και ο κόσμος του Ιστορικού Αυτοκινήτου ταλαιπωρείται αφάνταστα τους τελευταίους μήνες. Αδιαφορία, κωλυσιεργία, άγνοια και κυρίως λάθος χειρισμοί οδήγησαν σε μαρασμό και διωγμό αυτοκινήτων και κατόχων. Μία ηχηρή παραίτηση, ήρθε να επιδεινώσει τη κατάσταση.

Κύριοι,
Στις εκλογές του Ιουνίου 2017 της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ εξελέγην μέλος Δ.Σ. λαμβάνοντας μάλιστα και τον μεγαλύτερο αριθμών ψήφων. Κατ’ εντολήν του Δ.Σ. έλαβα το αξίωμα του αντιπροέδρου καθώς επίσης ορίσθηκα και υπεύθυνος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Regularity  Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ, που με επιτυχία διεκπεραιώνεται μέχρι και σήμερα.
 
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου διαπίστωσα και εξέθεσα τις ιδεολογικές και θεσμικές αντιρρήσεις μου σε πρακτικές του προέδρου και μελών του Δ.Σ. όσον αφορά το χειρισμό αδειοδότησης εκδηλώσεων σωματείων μη μελών μας, καθώς και προνομιακή μεταχείριση του σωματείου ΦΙΛΠΑ ως προς τον συντονισμό του προγραμματισμού εκδηλώσεων. 

Το σημαντικότερο λάθος όμως ήταν οι κινήσεις χειρισμού του Προέδρου Δ. Βερναρδάκη όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο προ της έκδοσης της περιβόητης ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3641/16.10.2017) καθώς και μετά αφού ηγήθηκε της αποτυχημένης προσπάθειας της πενταμελούς επιτροπής.

Αποκορύφωμα των παραπάνω είναι η παράτυπη έως παράνομη μη συμμόρφωσή του ΔΣ με το ΦΕΚ 3641/2017, όπου ορίζει σαφώς ότι την πιστοποίηση και έκδοση πινακίδων οφείλει να την ασκεί η Ομοσπονδία μας, ενώ παράλληλα κατάργησε την παράγραφο Ε’ του ΦΕΚ 1831/1978, πάνω στην οποία στηριζόταν το άρθρο 24.4. του καταστατικού της Ομοσπονδίας και έδινε το εν λόγω προνόμιο στο σωματείο ΦΙΛΠΑ (σας επισυνάπτω τις γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων νομικών όπου αποφαίνονται ξεκάθαρα ότι αυτή η συνεργασία-προνόμιο μεταξύ Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ και ΦΙΛΠΑ όχι μόνο έχει πάψει να ισχύει αλλά αντίκειται στον ελληνικό νόμο).

Επειδή η παραμονή μου στο συγκεκριμένο Δ.Σ. που δυστυχώς λειτουργεί κατευθυνόμενα  απαιτεί εκπτώσεις σε αξίες ζωής που δεν προτίθεμαι να κάνω, η παραίτηση μου είναι μονόδρομος. 

Ελπίζω η προσεχής Γ.Σ. της Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ να φέρει τους υπευθύνους προ των ευθυνών τους και τα σωματεία μέλη να απαιτήσουν με αξιοπρέπεια την ισοτιμία μεταξύ τους και την εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας ως το μόνο αυτονόητο.

Λυμπέρης Παπάζογλου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.