Ανάκληση 774.000 Mercedes

By  |  0 Comments

Λένε ότι τα σοβαρά μαγαζιά δεν φοβούνται και κυρίως δεν κρύβουν τις ανακλήσεις. Εδώ βέβαια το θέμα-πρόβλημα είναι σύνθετο. Η ανάκληση προέρχεται από εντολή της ίδιας της κυβέρνησης αφού σε ελέγχους που έγιναν από τις γερμανικές αρχές ανακαλύφθηκαν πέντε λογισμικά παραποίησης της εκπομπής ρύπων.
Από τα 774.000 πετρελαιοκίνητα οχήματα τα 238.000 κυκλοφορούν στην Γερμανία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις (όπως στην εκδόσεις 220 d των C-Class και GLC) θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη αναβάθμιση όπως στον diesel των 1.600 κ.εκ. του Vito.

Ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας Andreas Scheuer και ανέφερε πως υπήρξε μία εποικοδομητική συμφωνία. Στη συνέχεια ο Scheuer διέταξε την άμεση ανάκληση.

Η Mercedes θα ξεπεράσει το πρόβλημα με σχετικά ανώδυνο τρόπο (το κόστος ανάκλησης υπολογίζεται στα 3,75 δισεκατομμύρια ευρώ) όταν κάτι αντίστοιχο για την Volkswagen έφτασε τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε εδώ  η παραποίηση της εκπομπής ρύπων έχει γίνει με πιο ήπια διαχείριση (ή πιο έξυπνα αν προτιμάτε) του κινητήρα ώστε να εκπέμπει λιγότερους ρύπους στα πρώτα 26 χιλιόμετρα (όπως και στον κύκλο μετρήσεων).

Oι έρευνες συνεχίζονται και για άλλους diesel της Mercedes.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.