Το νέο Hyundai Kona στην Ελλάδα (video-τιμές)

By  |  0 Comments
  • Κλασσική ατάκα, μα εδώ ταιριάζει απόλυτα: Ο ανταγωνισμός (20 μοντέλα έχει η κατηγορία) πρέπει να ανησυχεί… Το νέο Hyundai Kona συνδυάζει την αξιοπιστία και την κληρονομιά των SUVs της Hyundai με μια εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίαση αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Hyundai να καταστεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021. Με 998 κ.εκ., 120 άλογα και μόλις 16.590 ευρώ!
  • Το νέο Hyundai Kona προσφέρει μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV και μία κομψή, μυώδη σχεδίαση με διπλούς προβολείς LED, διχρωμία αμαξώματος-οροφής και επιλογή από δέκα έντονα εξωτερικά χρώματα, που προσφέρουν 28 διαφορετικούς συνδυασμούς για κάθε διαφορετικό ύφος.
  • Οι χρωματιστές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, καθώς και οι φωτεινές ενδείξεις γύρω από τους αεραγωγούς διαφοροποιούν αισθητά το εσωτερικό του νέου Kona. Το Νέο Kona είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας, όπου το χρώμα του εσωτερικού τόνου συνδυάζεται χρωματικά με τις ζώνες ασφαλείας.
  • Το νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με τετρακίνηση, 7DCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τους τελευταίας τεχνολογίας κινητήριες της Hyundai: από τους σύγχρονους υπερ-τροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 120 και 177 ίππων μέχρι την τεχνολογία Diesel νέας γενιάς. 
  • Η νέα οθόνη αφής του μοντέλου προβάλλει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με headup display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο.
  • Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο Νέο Kona είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει.
  • Το νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Krell, με οκτώ ηχεία και ενισχυτή, προσφέρει ποιότητα ήχου συναυλιακής αίθουσας σε όλους τους επιβάτες.
  • Το νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών Hyundai SmartSense. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται συστήματα όπως : Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist.

Η Hyundai Motor επεκτείνει την οικογένεια των SUV

Μετά  το νέο Tucson, που αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην ιστορία της Hyundai Ευρώπης, η Hyundai Motor πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην κατηγορία B-SUV. Η εταιρία ανέπτυξε μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV για να ανταποκριθεί στις υψηλότερες απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών. Το Νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με κομψή και μυώδη σχεδίαση, υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας. Εκφράζει απολύτως τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών των αστικών κέντρων.

Έντονη, αιχμηρή εξωτερική σχεδίαση
Το εμπρός τμήμα του νέου Kona είναι εκφραστικό και ισχυρό, υιοθετώντας τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, τη μάσκα Cascading, η σχεδίαση της οποίας εμπνέεται από τη ροή του καυτού χάλυβα λίγο πριν πάρει τη μορφή αυτοκινήτου. Οι νέοι διπλοί προβολείς ενισχύουν την οπτική επίδραση καθώς τα LED φώτα ημέρας τοποθετούνται πάνω από τους προβολείς LED. Το τολμηρό εμπρός και πίσω μέρος τονίζεται από το εύρος και τον όγκο του οχήματος επιδεικνύοντας το επιθετικό στυλ του αμαξώματος

Η τολμηρή σχεδίαση του νέου νέου Kona υπογραμμίζεται περαιτέρω με τις ζάντες αλουμινίου 18” (μέγεθος ελαστικών 235 / 45R18), οι οποίες προσδίδουν στον τολμηρό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία. Επίσης διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 17″ (μέγεθος ελαστικών: 215 / 55R17) καθώς και 16″ αλουμινίου και σιδερένια ζάντα (μέγεθος ελαστικών: 205 / 60R16). Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.165 mm και το μεταξόνιο του 2.600 χιλιοστά.

Κομψό εσωτερικό
Το σύγχρονο και ποιοτικό εσωτερικό του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες στο επάνω μέρος του ταμπλό που προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση. Σημαντικά στοιχεία επίσης αποτελούν η γενναιόδωρη χωρητικότητα και η εξαιρετική του ορατότητα. Η σύνδεση μεταξύ των χρωμάτων του αμαξώματος και της αντίστοιχης ραφής στα καθίσματα και στο τιμόνι αναδεικνύει την προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια του εκλεπτυσμένου εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Το Νέο Kona προσφέρει άφθονο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους. Το Kona προσφέρει γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια στα μπροστινά καθίσματα και 1,054 mm & 880 mm για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι συνολικής χωρητικότητας 361 λίτρων (VDA 211) και προσφέρει άνεση και ευελιξία για τις καθημερινές ανάγκες. Τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα (διαχωρισμός 60:40) επιτρέπουν την ευέλικτη μεταφορά φορτίων μεγάλου μεγέθους, προσφέροντας 1.143 λίτρα (VDA 214) διαθέσιμο χώρου για εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο αλλά και για μεγαλύτερα ταξίδια.

Προηγμένοι τεχνολογικά κινητήρες και τετρακίνηση
Το Νέο Kona διαθέτει δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης με υψηλή ροπή και άριστη οικονομία καυσίμου: ένα T-GDI 1.0-λίτρων με 6-τάχυτο (MT) μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 120 ίππους (88 kW) (μικτή κατανάλωση καυσίμου από 5.2 lt / 100 km και έναν 1.6-λίτρων με 177 ίππους και τετρακίνηση με κατανάλωση καυσίμου: 6,7 lt / 100 km. Η προαιρετική τετρακίνηση του Νέου Kona εξυπηρετεί τους οδηγούς σε όλα τα είδη οδήγησης με ροπή μέχρι 50% στους πίσω τροχούς, π.χ. σε χιόνι, χαλίκι και φυσικά σε κανονικές οδικές επιφάνειες. Όλα τα Νέα Kona με τετρακίνηση διατίθενται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Το καλοκαίρι του 2018, η Hyundai θα λανσάρει την επόμενη γενιά κινητήρων Diesel 1.6-λίτρων για το Νέο Kona, που θα διατίθεται με 6-τάχυτο (6-Speed ​​MT) κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-DCT κιβώτιο ταχυτήτων, με προαιρετική τετρακίνηση.
Η εντελώς νέα πλατφόρμα του Kona επιτρέπει την προαιρετική τετρακίνηση και καθιστά το Kona ικανό να φιλοξενήσει και ηλεκτρoκίνηση με ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα. Επίσης διευκολύνει ένα υψηλό επίπεδο δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών που υποστηρίζονται από την εξαιρετική ακαμψία και το ελαφρύ αμάξωμα.

Ο βενζινοκινητήρας του λίτρου κινεί εξαιρετικά το αυτοκίνητο, που είναι έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα της κρίσης μα και της άνεσης…

Οθόνη αφής και επιλογή συνδεσιμότητας
Για πρώτη φορά σε ένα Hyundai, η νέα οθόνη αφής του νέου Kona προσφέρει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με headup display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας.

Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο.

Το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας 8-ιντσών ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες πλοήγησης, μέσων και συνδεσιμότητας, υποστηρίζοντας τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto. Το σύστημα διατίθεται με 7-ετή δωρεάν συνδρομή LIVE Services, προσφέροντας ενημερωμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό, την κίνηση, τις κάμερες ταχύτητας (όπου επιτρέπεται) και on-line αναζητήσεις για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος.

Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο νέο Kona είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου τους, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει.

Σχεδίαση
Το νέο Kona συνεχίζει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai ενώ παράλληλα προσθέτει τον προοδευτικό του χαρακτήρα για να δημιουργήσει μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία sub-compact SUV. Με πραγματικό SUV DNA, προοδευτική σχεδίαση και premium χαρακτηριστικά, η Hyundai Motor στοχεύει να προσελκύσει νέους, σύγχρονους πελάτες. Η ολοκαίνουρια συμπαγής SUV πλατφόρμα του νέου Kona αναπτύχθηκε για να ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών.

Εξωτερική σχεδίαση
Έντονες γραμμές συνθέτουν ένα επιθετικό, μυώδες και παράλληλα αρμονικό σύνολο.

Τα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Kona. Μικρά λεπτά LED φώτα στην άκρη του καπό, που συμπληρώνονται από τα μεγαλύτερα φώτα που είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα, σε συνδυασμό με τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, την μάσκα Cascading, συνθέτουν ένα εξαιρετικά φρέσκο και νεανικό σύνολο. Τα άβαφα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, πέραν της χρηστικής τους λειτουργίας, ενισχύουν και τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, με τα πίσω λεπτά φωτιστικά σώματα να ολοκληρώνουν την εικόνα του αναμφίβολα ξεχωριστού SUV της Hyundai.

Στο πίσω μέρος, η σχεδίαση του μπροστινού τμήματος αντικατοπτρίζεται στο μοναδικό περίγραμμα γύρω από την επένδυση που φιλοξενεί το φως της όπισθεν και τα διακριτικά στοιχεία του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών πίσω φώτων LED. Η πίσω αεροτομή του Kona διαθέτει ενσωματωμένο φως φρένων LED.

Η διχρωμία του Kona προσφέρει πολλαπλούς συνδυασμούς με επιλογές για σχεδόν κάθε προσωπικό στυλ. Δέκα μεταλλικά εξωτερικά χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις οροφής για συνολικά 28 συνδυασμούς χρωμάτων. Ο εξωτερικός καθρέπτης και ο εξωτερικός καθρέφτης είναι διαθέσιμοι σε χρώμα Phantom Black ή Dark Knight (σκούρο γκρι) και χρώμα του αμαξώματος. Τα εξωτερικά χρώματα που είναι διαθέσιμα για το Kona είναι Phantom Black, Chalk White, Silver Silver, Dark Knight, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Blue Lagoon, Κεραμικά Blue και Velvet Dune (ανοιχτό γκρι).

Εσωτερική διακόσμηση
Ο εσωτερικός σχεδιασμός του Kona χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες στην κορυφή του ταμπλό. Όλες οι λεπτομέρειες και τα υλικά, όπως το υποβραχιόνιο Leatherette και το κέντρο της πόρτας ή το μαξιλαράκι μαλακής αφής, έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να αναδεικνύουν τα υψηλότερα  ποιοτικά στάνταρντ στην κατηγορία. Χρωματικές πινελιές εμφανίζονται στα περιβλήματα του αεραγωγού, γύρω από το κιβώτιο ταχυτήτων, στο button εκκίνησης του κινητήρα, στις ραφές των καθισμάτων και του τιμονιού. Οι χρωματικές επιλογές Lime (Λαχανί) και Red (Κόκκινο) είναι επίσης διαθέσιμες με έγχρωμες ζώνες ασφαλείας – μοναδικό χαρακτηριστικό του Kona. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το εσωτερικό του Kona, ώστε να ταιριάζει στο ύφος τους, εκφράζοντας το μοναδικό ταμπεραμέντο και τον ανεξάρτητο τρόπο ζωής τους.

7DCT κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη
Η Hyundai Motor παρουσίασε το πρώτο της σύστημα μετάδοσης 7 ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη το 2015, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των αυτόματων και χειροκίνητων κιβωτίων. Το 7 DCT κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών CO2 έως και 20% σε σύγκριση με ένα συμβατικό αυτόματο με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η επιτάχυνση αυξήθηκε κατά 10%.
Ισχυρό, ελαφρύ αμάξωμα
Η Hyundai Motor είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που κατασκευάζει το δικό του χάλυβα για την παγκόσμια παραγωγή των οχημάτων του. Το All-New Kona διαθέτει ένα ισχυρό ελαφρύ αμάξωμα που ενισχύει τη δυναμική απόδοση και αυξάνει την παθητική ασφάλεια των επιβατών. Το 51% χάλυβα υπερ υψηλής αντοχής που περιλαμβάνεται στο Kona εξασφαλίζει την υψηλότερη ακαμψία στρέψης και την κορυφαία απόδοση του αμαξώματος.
Το Kona έχει αναπτυχθεί με μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο την κίνηση 4×4 και ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα, αλλά και πλήρη δυνατότητα EV. Αυτό κάνει το Kona το πρώτο καθαρό ηλεκτρικό SUV, που θα παρουσιασθεί το επόμενο έτος.

• Το Νέο Hyundai Kona συνδυάζει την αξιοπιστία και την κληρονομιά των SUVs της Hyundai Motor με μια εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίαση αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Hyundai να καταστεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021. • Το Νέο Hyundai Kona προσφέρει μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV και μία κομψή, μυώδη σχεδίαση με διπλούς προβολείς LED, διχρωμία αμαξώματος-οροφής και επιλογή από δέκα έντονα εξωτερικά χρώματα, που προσφέρουν 28 διαφορετικούς συνδυασμούς για κάθε διαφορετικό ύφος. • Οι χρωματιστές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, καθώς και οι φωτεινές ενδείξεις γύρω από τους αεραγωγούς διαφοροποιούν αισθητά το εσωτερικό του Νέου Kona. Το Νέο Kona είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας, όπου το χρώμα του εσωτερικού τόνου συνδυάζεται χρωματικά με τις ζώνες ασφαλείας. • Το Νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με τετρακίνηση, 7DCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τους τελευταίας τεχνολογίας κινητήριες της Hyundai: από τους σύγχρονους υπερ-τροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 120 και 177 ίππων μέχρι την τεχνολογία Diesel νέας γενιάς. • Η νέα οθόνη αφής του μοντέλου προβάλλει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head-up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο. • Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο Νέο Kona είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει. • Το νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Krell, με οκτώ ηχεία και ενισχυτή, προσφέρει ποιότητα ήχου συναυλιακής αίθουσας σε όλους τους επιβάτες. • Το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών Hyundai SmartSense. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται συστήματα όπως : Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist. "Το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο της γκάμας SUV της Hyundai Motor - αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο της διαδρομής μας για να καταφέρουμε να γίνουμε η 1η ασιατική μάρκα αυτοκινήτου ως το 2021 στην Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. "Με τα πραγματικά SUV γονίδια του, την προοδευτική του σχεδίαση και τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά του, το Νέο Kona αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών, ενισχύοντας την εικόνα της μάρκας και προσελκύοντας νέους πελάτες". Η Hyundai Motor επεκτείνει την οικογένεια των SUV Μετά το νέο Tucson, που αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην ιστορία της Hyundai Ευρώπης, η Hyundai Motor πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην κατηγορία B-SUV. Η εταιρία ανέπτυξε μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV για να ανταποκριθεί στις υψηλότερες απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών. Το Νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με κομψή και μυώδη σχεδίαση, υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας. Εκφράζει απολύτως τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών των αστικών κέντρων. Έντονη, αιχμηρή εξωτερική σχεδίαση Το εμπρός τμήμα του Νέου Kona είναι εκφραστικό και ισχυρό, υιοθετώντας τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, τη μάσκα Cascading, η σχεδίαση της οποίας εμπνέεται από τη ροή του καυτού χάλυβα λίγο πριν πάρει τη μορφή αυτοκινήτου. Οι νέοι διπλοί προβολείς ενισχύουν την οπτική επίδραση καθώς τα LED φώτα ημέρας τοποθετούνται πάνω από τους προβολείς LED. Το τολμηρό εμπρός και πίσω μέρος τονίζεται από το εύρος και τον όγκο του οχήματος επιδεικνύοντας το επιθετικό στυλ του αμαξώματος Η τολμηρή σχεδίαση του νέου Νέου Kona υπογραμμίζεται περαιτέρω με τις ζάντες αλουμινίου 18” (μέγεθος ελαστικών 235 / 45R18), οι οποίες προσδίδουν στον τολμηρό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία. Επίσης διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 17" (μέγεθος ελαστικών: 215 / 55R17) καθώς και 16" αλουμινίου και σιδερένια ζάντα (μέγεθος ελαστικών: 205 / 60R16). Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.165 mm και το μεταξόνιο του 2.600 χιλιοστά. Κομψό εσωτερικό Το σύγχρονο και ποιοτικό εσωτερικό του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες στο επάνω μέρος του ταμπλό που προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση. Σημαντικά στοιχεία επίσης αποτελούν η γενναιόδωρη χωρητικότητα και η εξαιρετική του ορατότητα. Η σύνδεση μεταξύ των χρωμάτων του αμαξώματος και της αντίστοιχης ραφής στα καθίσματα και στο τιμόνι αναδεικνύει την προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια του εκλεπτυσμένου εσωτερικού του αυτοκινήτου. Το Νέο Kona προσφέρει άφθονο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους. Το Kona προσφέρει γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια στα μπροστινά καθίσματα και 1,054 mm & 880 mm για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι συνολικής χωρητικότητας 361 λίτρων (VDA 211) και προσφέρει άνεση και ευελιξία για τις καθημερινές ανάγκες. Τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα (διαχωρισμός 60:40) επιτρέπουν την ευέλικτη μεταφορά φορτίων μεγάλου μεγέθους, προσφέροντας 1.143 λίτρα (VDA 214) διαθέσιμο χώρου για εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο αλλά και για μεγαλύτερα ταξίδια. Προηγμένοι τεχνολογικά κινητήρες και τετρακίνηση Το Νέο Kona διαθέτει δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης με υψηλή ροπή και άριστη οικονομία καυσίμου: ένα T-GDI 1.0-λίτρων με 6-τάχυτο (MT) μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 120 ίππους (88 kW) (μικτή κατανάλωση καυσίμου από 5.2 lt / 100 km και έναν 1.6-λίτρων με 177 ίππους και τετρακίνηση με κατανάλωση καυσίμου: 6,7 lt / 100 km. Η προαιρετική τετρακίνηση του Νέου Kona εξυπηρετεί τους οδηγούς σε όλα τα είδη οδήγησης με ροπή μέχρι 50% στους πίσω τροχούς, π.χ. σε χιόνι, χαλίκι και φυσικά σε κανονικές οδικές επιφάνειες. Όλα τα Νέα Kona με τετρακίνηση διατίθενται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Το καλοκαίρι του 2018, η Hyundai θα λανσάρει την επόμενη γενιά κινητήρων Diesel 1.6-λίτρων για το Νέο Kona, που θα διατίθεται με 6-τάχυτο (6-Speed MT) κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-DCT κιβώτιο ταχυτήτων, με προαιρετική τετρακίνηση. Η εντελώς νέα πλατφόρμα του Kona επιτρέπει την προαιρετική τετρακίνηση και καθιστά το Kona ικανό να φιλοξενήσει και ηλεκτρoκίνηση με ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα. Επίσης διευκολύνει ένα υψηλό επίπεδο δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών που υποστηρίζονται από την εξαιρετική ακαμψία και το ελαφρύ αμάξωμα. Οθόνη αφής και επιλογή συνδεσιμότητας Για πρώτη φορά σε ένα Hyundai, η νέα οθόνη αφής του Νέου Kona προσφέρει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head-up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο. Το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας 8-ιντσών ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες πλοήγησης, μέσων και συνδεσιμότητας, υποστηρίζοντας τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto. Το σύστημα διατίθεται με 7-ετή δωρεάν συνδρομή LIVE Services, προσφέροντας ενημερωμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό, την κίνηση, τις κάμερες ταχύτητας (όπου επιτρέπεται) και on-line αναζητήσεις για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο Νέο Kona είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου τους, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει. Σχεδίαση Το Νέο Kona συνεχίζει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai ενώ παράλληλα προσθέτει τον προοδευτικό του χαρακτήρα για να δημιουργήσει μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία sub-compact SUV. Με πραγματικό SUV DNA, προοδευτική σχεδίαση και premium χαρακτηριστικά, η Hyundai Motor στοχεύει να προσελκύσει νέους, σύγχρονους πελάτες. Η ολοκαίνουρια συμπαγής SUV πλατφόρμα του Νέου Kona αναπτύχθηκε για να ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών. Εξωτερική σχεδίαση Έντονες γραμμές συνθέτουν ένα επιθετικό, μυώδες και παράλληλα αρμονικό σύνολο. Τα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Kona. Μικρά λεπτά LED φώτα στην άκρη του καπό, που συμπληρώνονται από τα μεγαλύτερα φώτα που είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα, σε συνδυασμό με τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, την μάσκα Cascading, συνθέτουν ένα εξαιρετικά φρέσκο και νεανικό σύνολο. Τα άβαφα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, πέραν της χρηστικής τους λειτουργίας, ενισχύουν και τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, με τα πίσω λεπτά φωτιστικά σώματα να ολοκληρώνουν την εικόνα του αναμφίβολα ξεχωριστού SUV της Hyundai. Στο πίσω μέρος, η σχεδίαση του μπροστινού τμήματος αντικατοπτρίζεται στο μοναδικό περίγραμμα γύρω από την επένδυση που φιλοξενεί το φως της όπισθεν και τα διακριτικά στοιχεία του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών πίσω φώτων LED. Η πίσω αεροτομή του Kona διαθέτει ενσωματωμένο φως φρένων LED. Η διχρωμία του Kona προσφέρει πολλαπλούς συνδυασμούς με επιλογές για σχεδόν κάθε προσωπικό στυλ. Δέκα μεταλλικά εξωτερικά χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις οροφής για συνολικά 28 συνδυασμούς χρωμάτων. Ο εξωτερικός καθρέπτης και ο εξωτερικός καθρέφτης είναι διαθέσιμοι σε χρώμα Phantom Black ή Dark Knight (σκούρο γκρι) και χρώμα του αμαξώματος. Τα εξωτερικά χρώματα που είναι διαθέσιμα για το Kona είναι Phantom Black, Chalk White, Silver Silver, Dark Knight, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Blue Lagoon, Κεραμικά Blue και Velvet Dune (ανοιχτό γκρι). Εσωτερική διακόσμηση Ο εσωτερικός σχεδιασμός του Kona χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες στην κορυφή του ταμπλό. Όλες οι λεπτομέρειες και τα υλικά, όπως το υποβραχιόνιο Leatherette και το κέντρο της πόρτας ή το μαξιλαράκι μαλακής αφής, έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να αναδεικνύουν τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρντ στην κατηγορία. Χρωματικές πινελιές εμφανίζονται στα περιβλήματα του αεραγωγού, γύρω από το κιβώτιο ταχυτήτων, στο button εκκίνησης του κινητήρα, στις ραφές των καθισμάτων και του τιμονιού. Οι χρωματικές επιλογές Lime (Λαχανί) και Red (Κόκκινο) είναι επίσης διαθέσιμες με έγχρωμες ζώνες ασφαλείας - μοναδικό χαρακτηριστικό του Kona. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το εσωτερικό του Kona, ώστε να ταιριάζει στο ύφος τους, εκφράζοντας το μοναδικό ταμπεραμέντο και τον ανεξάρτητο τρόπο ζωής τους. 7DCT κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη Η Hyundai Motor παρουσίασε το πρώτο της σύστημα μετάδοσης 7 ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη το 2015, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των αυτόματων και χειροκίνητων κιβωτίων. Το 7 DCT κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών CO2 έως και 20% σε σύγκριση με ένα συμβατικό αυτόματο με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η επιτάχυνση αυξήθηκε κατά 10%. Ισχυρό, ελαφρύ αμάξωμα Η Hyundai Motor είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που κατασκευάζει το δικό του χάλυβα για την παγκόσμια παραγωγή των οχημάτων του. Το All-New Kona διαθέτει ένα ισχυρό ελαφρύ αμάξωμα που ενισχύει τη δυναμική απόδοση και αυξάνει την παθητική ασφάλεια των επιβατών. Το 51% χάλυβα υπερ υψηλής αντοχής που περιλαμβάνεται στο Kona εξασφαλίζει την υψηλότερη ακαμψία στρέψης και την κορυφαία απόδοση του αμαξώματος. Το Kona έχει αναπτυχθεί με μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο την κίνηση 4x4 και ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα, αλλά και πλήρη δυνατότητα EV. Αυτό κάνει το Kona το πρώτο καθαρό ηλεκτρικό SUV, που θα παρουσιασθεί το επόμενο έτος. Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και χάλυβας υπερ-υψηλής αντοχής Tο ολοκαίνουργιο Kona έχει σχεδιαστεί για να φροντίζει εκτός από τον οδηγό και τους επιβάτες του. Οι προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και οδήγησης Hyundai SmartSense συμμορφώνονται με τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Ο υπερπλήρης κατάλογος των χαρακτηριστικών ασφαλείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συστήματα: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist. Hyundai SmartSense: Υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας Το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει συστήματα όπως: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist. Forward Collison-Avoidance Assist (FCA) with Pedestrian Detection Το ολοκαίνουριο Kona είναι εξοπλισμένο με το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (FCA) με ανίχνευση πεζών, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν απαιτείται, φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε ταχύτητες 8 km / h ή παραπάνω. Lane Keeping Assist (LKA) standard To σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (LKA) προειδοποιεί τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 km / h ανιχνεύοντας τη θέση του αυτοκινήτου. Μια ηχητική προειδοποίηση ακούγεται πριν το αυτοκίνητο μετακινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά πριν από την διορθωτική κίνηση επαναφοράς της διεύθυνσης του οχήματος σε ασφαλή θέση. Full LED Headlamps with High Beam Assist (HBA) and Static Low Beam Assist (LBA-S) Οι προβολείς του Νέου Kona διατίθενται με τεχνολογία LED τελευταίας τεχνολογίας, συνδυάζοντας φωτισμό ημέρας με μεγάλη διάρκεια ζωής και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα φώτα αλογόνου. Όταν η χρήση αλλάζει σε αυτόματη λειτουργία, το σύστημα High Beam Assist (HBA) ανιχνεύει τα εισερχόμενα οχήματα και τα εμπρός οχήματα στην ίδια λωρίδα τη νύχτα και προχωρά σε αλλαγή στη χαμηλή δέσμη ανάλογα με την περίπτωση, μειώνοντας την πιθανότητα τύφλωσης των άλλων οδηγών. Όποτε δεν ανιχνεύονται οχήματα, το σύστημα επανενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς. Η στατική υποβοήθηση χαμηλής δέσμης (LBA-S) ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα φώτα με βάση την ταχύτητα του οχήματος και τη γωνία διεύθυνσης. Driver Attention Warning (DAW) (standard) Το σύστημα Προειδοποίησης Προσοχής οδηγού (DAW) αυξάνει την ασφάλεια και την ευκολία σε εντελώς νέο επίπεδο παρακολουθώντας και αναλύοντας συνεχώς τα διαφορετικά είδη οδήγησης μέσω δεδομένων όπως η γωνία διεύθυνσης, η ροπή του τιμονιού και η θέση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας. Όταν εντοπίζεται κόπωση / απόσπαση της προσοχής, το σύστημα DAW επαναφέρει την προσοχή του οδηγού με ένα δυνατό ηχητικό σήμα και ένα μήνυμα προτείνει στο οδηγό διάλειμμα. Το σύστημα λειτουργεί μεταξύ 60 και 180 km / h. Blind-Spot Collision Warning (BCW) Το σύστημα Blind-Spot Collision Warning (BCW) παρακολουθεί τις πίσω γωνίες του οχήματος και αν ανιχνευθεί κάποιο άλλο όχημα, εμφανίζεται οπτική ειδοποίηση στους εξωτερικούς καθρέφτες. Εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει τότε τους ανιχνευτές, εκπέμπεται ακουστικό σήμα. Αυτό ισχύει επίσης και σε περίπτωση πρόθεσης αλλαγής λωρίδας όπου ανιχνευθεί άλλο όχημα. Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) Χρησιμοποιώντας το πίσω γωνιακό ραντάρ, το σύστημα Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο όχημα όταν εξέρχεται από στενό δρόμο με χαμηλή ορατότητα. Χρησιμοποιώντας ραντάρ καλύπτει μια περιοχή 180 μοιρών πίσω από το όχημα για να ελέγξει την κυκλοφορία και προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά. Υψηλότερη παθητική ασφάλεια Το ολοκαίνουριο Kona επωφελείται από αυξημένη ακαμψία διαθέτοντας προηγμένο χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής, υψηλής απορρόφησης ενέργειας κρούσης και ελαχιστοποιημένης παραμόρφωσης για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Γύρω από το εσωτερικό του Kona εγκαθίστανται συνολικά έξι αερόσακοι (δύο εμπρός αερόσακοι, δύο πλευρικοί αερόσακοι και δύο αερόσακοι τύπου κουρτίνας από την μπροστινή στην πίσω σειρά που προστατεύει τόσο τον οδηγό όσο και τους επιβάτες). "Το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο της γκάμας SUV της Hyundai Motor - αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο της διαδρομής μας για να καταφέρουμε να γίνουμε η 1η ασιατική μάρκα αυτοκινήτου ως το 2021 στην Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. "Με τα πραγματικά SUV γονίδια του, την προοδευτική του σχεδίαση και τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά του, το Νέο Kona αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών, ενισχύοντας την εικόνα της μάρκας και προσελκύοντας νέους πελάτες". Τεχνικά Χαρακτηριστικά Βενζινοκινητήρες 1.0 T-GDI Τύπος Kappa 1.0 T-GDI, 12-βάλβιδος MLA, DOHC, 3-κύλινδρος σε σειρά Κυβισμός 998 cc Διάμετρος x Διαδρομή Κυλίδρων 71 x 84.0 mm Σχέση Συμπίεσης 10.0 Ισχύς 120 PS (88 kW) @ 6,000 rpm Ροπή 172 Nm @ 1,500~4,000 rpm Μέγιστη Ταχύτητα (km/h) 181 km/h 0-100 km/h (δευτερόλεπτα) 12.0 Εκπομπές CO2 (g/km)* 117 (16”), 125 (17” and 18”) Κατανάλωση Καυσίμου Μικτή (l/100km)* 5.2 (16”), 5.4 (17” and 18”) 1.6 T-GDI Τύπος Gamma 1.6 T-GDI, 16-βάλβιδος MLA, DOHC, 4-κύλινδρος σε σειρά Κυβισμός 1,591 cc Διάμετρος x Διαδρομή Κυλίδρων 77 x 85.44 mm Σχέση Συμπίεσης 10.0 Ισχύς 177 PS (130 kW) @ 5,500 rpm Ροπή 265 Nm @ 1,500~4,500 rpm Μέγιστη Ταχύτητα (km/h) 205 km/h 0-100 km/h (δευτερόλεπτα) 7.9 Εκπομπές CO2 (g/km)* 153 (17” and 18”) Κατανάλωση Καυσίμου Μικτή (l/100km)* 6.7 (17” and 18”) Μετάδοση Κινητήρας 1.0 T-GDI (120 PS) 1.6 T-GDI (177 PS) Manual 6 (with 2WD) - DCT - 7 (with 4WD) Σχέσεις Μετάδοσης 1.0 T-GDI (120 PS) 1.6 T-GDI (177 PS) 6MT 7DCT 1η 3.769 3.643 2α 2.045 2.174 3η 1.286 1.826 4η 0.971 1.024 5η 0.774 0.809 6η 0.639 0.854 7η - 0.717 Όπισθεν 3.700 4.696 Τελική Σχέση Μετάδοσης 4.563 4.643 (1/2/4/5) 3.611 (3/6/7/R) Τροχοί και Ελαστικά Τύπος Τροχού Ελαστικά 16 inch steel / alloy 205 / 60R16 17 inch alloy 215 / 55R17 18 inch alloy 235 / 45R18 Διαστάσεις (mm) Εξωτερικές Διαστάσεις Μήκος 4,165 Πλάτος 1,800 Ύψος 1,550 1,565 (with roof rack) Μεταξόνιο 2,600 Απόσταση από το έδαφος 170 Εσωτερικές Διαστάσεις Front Rear Χώρος για το κεφάλι 1,005 965 (with sunroof) 961 Χώρος για τα πόδια 1,054 880 Χώρος για τους ώμους 1,409 1,385 Χώρος Αποσκευών (litres) Χώρος αποσκευών 361 l (Minimum, VDA 211) 1,143 l Maximum, VDA 214) Βάρη (kg)** Gasoline 1.0 T-GDI 1.6 T-GDI Minimum Curb weight (without driver) 1,233 1,401 * Με βάση τον κύκλο δοκιμών NEDC. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του ελαστικού και τον τύπο μετάδοσης.

Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και χάλυβας υπερ-υψηλής αντοχής
Tο ολοκαίνουργιο Kona έχει σχεδιαστεί για να φροντίζει εκτός από τον οδηγό και τους επιβάτες του. Οι προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και οδήγησης Hyundai SmartSense συμμορφώνονται με τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Ο υπερπλήρης κατάλογος των χαρακτηριστικών ασφαλείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συστήματα: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist.

Hyundai SmartSense: Υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας Το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει συστήματα όπως: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist.

Forward Collison-Avoidance Assist (FCA) with Pedestrian Detection

Το ολοκαίνουριο Kona είναι εξοπλισμένο με το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (FCA) με ανίχνευση πεζών, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν απαιτείται, φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε ταχύτητες 8 km / h ή παραπάνω.

Lane Keeping Assist (LKA) standard

To σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (LKA) προειδοποιεί τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 km / h ανιχνεύοντας τη θέση του αυτοκινήτου.

Μια ηχητική προειδοποίηση ακούγεται πριν το αυτοκίνητο μετακινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά πριν από την διορθωτική κίνηση επαναφοράς της διεύθυνσης του οχήματος σε ασφαλή θέση.

 LED Headlamps with High Beam Assist (HBA) and Static Low Beam Assist (LBA-S)

Οι προβολείς του Νέου Kona διατίθενται με τεχνολογία LED τελευταίας τεχνολογίας, συνδυάζοντας φωτισμό ημέρας με μεγάλη διάρκεια ζωής και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα φώτα αλογόνου. Όταν η χρήση αλλάζει σε αυτόματη λειτουργία, το σύστημα High Beam Assist (HBA) ανιχνεύει τα εισερχόμενα οχήματα και τα εμπρός οχήματα στην ίδια λωρίδα τη νύχτα και προχωρά σε αλλαγή στη χαμηλή δέσμη ανάλογα με την περίπτωση, μειώνοντας την πιθανότητα τύφλωσης των άλλων οδηγών. Όποτε δεν ανιχνεύονται οχήματα, το σύστημα επανενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς. Η στατική υποβοήθηση χαμηλής δέσμης (LBA-S) ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα φώτα με βάση την ταχύτητα του οχήματος και τη γωνία διεύθυνσης.
Driver Attention Warning (DAW) (standard)

Το σύστημα Προειδοποίησης Προσοχής οδηγού (DAW) αυξάνει την ασφάλεια και την ευκολία σε εντελώς νέο επίπεδο παρακολουθώντας και αναλύοντας συνεχώς τα διαφορετικά είδη οδήγησης μέσω δεδομένων όπως η γωνία διεύθυνσης, η ροπή του τιμονιού και η θέση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας. Όταν εντοπίζεται κόπωση / απόσπαση της προσοχής, το σύστημα DAW επαναφέρει την προσοχή του οδηγού με ένα δυνατό ηχητικό σήμα και ένα μήνυμα προτείνει στο οδηγό διάλειμμα. Το σύστημα λειτουργεί μεταξύ 60 και 180 km / h.
BlindSpot Collision Warning (BCW)

Το σύστημα Blind-Spot Collision Warning (BCW) παρακολουθεί τις πίσω γωνίες του οχήματος και αν ανιχνευθεί κάποιο άλλο όχημα, εμφανίζεται οπτική ειδοποίηση στους εξωτερικούς καθρέφτες. Εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει τότε τους ανιχνευτές, εκπέμπεται ακουστικό σήμα. Αυτό ισχύει επίσης και σε περίπτωση πρόθεσης αλλαγής λωρίδας όπου ανιχνευθεί άλλο όχημα.

Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW)

Χρησιμοποιώντας το πίσω γωνιακό ραντάρ, το σύστημα Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο όχημα όταν εξέρχεται από στενό δρόμο με χαμηλή ορατότητα. Χρησιμοποιώντας ραντάρ καλύπτει μια περιοχή 180 μοιρών πίσω από το όχημα για να ελέγξει την κυκλοφορία και προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά.

Υψηλότερη παθητική ασφάλεια
Το ολοκαίνουριο Kona επωφελείται από αυξημένη ακαμψία διαθέτοντας προηγμένο χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής, υψηλής απορρόφησης ενέργειας κρούσης και ελαχιστοποιημένης παραμόρφωσης για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.
Γύρω από το εσωτερικό του Kona εγκαθίστανται συνολικά έξι αερόσακοι (δύο εμπρός αερόσακοι, δύο πλευρικοί αερόσακοι και δύο αερόσακοι τύπου κουρτίνας από την μπροστινή στην πίσω σειρά που προστατεύει τόσο τον οδηγό όσο και τους επιβάτες).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Βενζινοκινητήρες

1.0 T-GDI
Τύπος Kappa 1.0 T-GDI, 12-βάλβιδος MLA, DOHC, 3-κύλινδρος σε σειρά
Κυβισμός 998 cc
Διάμετρος x Διαδρομή Κυλίδρων 71 x 84.0  mm
Σχέση Συμπίεσης 10.0
Ισχύς 120 PS (88 kW) @ 6,000 rpm
Ροπή 172 Nm @ 1,500~4,000 rpm
Μέγιστη Ταχύτητα (km/h) 181 km/h
0-100 km/h (δευτερόλεπτα) 12.0
Εκπομπές CO2 (g/km) 117 (16”), 125 (17” and 18”)
Κατανάλωση Καυσίμου Μικτή (l/100km) 5.2 (16”), 5.4 (17” and 18”)

 

1.6 T-GDI
Τύπος Gamma 1.6 T-GDI, 16-βάλβιδος MLA, DOHC, 4-κύλινδρος σε σειρά
Κυβισμός 1,591 cc
Διάμετρος x Διαδρομή Κυλίδρων 77 x 85.44 mm
Σχέση Συμπίεσης 10.0
Ισχύς 177 PS (130 kW) @ 5,500 rpm
Ροπή 265 Nm @ 1,500~4,500 rpm
Μέγιστη Ταχύτητα (km/h) 205 km/h
0-100 km/h (δευτερόλεπτα) 7.9
Εκπομπές CO2 (g/km)* 153 (17” and 18”)
Κατανάλωση Καυσίμου Μικτή (l/100km)* 6.7 (17” and 18”)

 

Μετάδοση

Κινητήρας 1.0 T-GDI (120 PS) 1.6 T-GDI (177 PS)
Manual 6 (with 2WD)
DCT 7 (with 4WD)

 

Σχέσεις Μετάδοσης

1.0 T-GDI (120 PS) 1.6 T-GDI (177 PS)
6MT 7DCT
1η 3.769 3.643
2α 2.045 2.174
3η 1.286 1.826
4η 0.971 1.024
5η 0.774 0.809
6η 0.639 0.854
7η 0.717
Όπισθεν 3.700 4.696
Τελική Σχέση Μετάδοσης 4.563 4.643 (1/2/4/5)

3.611 (3/6/7/R)

 

Τροχοί και Ελαστικά

Τύπος Τροχού                                   Ελαστικά
16 inch steel / alloy 205 / 60R16
17 inch alloy 215 / 55R17
18 inch alloy 235 / 45R18

Διαστάσεις (mm)

Εξωτερικές Διαστάσεις
Μήκος 4,165
Πλάτος 1,800
Ύψος 1,550
1,565 (with roof rack)
Μεταξόνιο 2,600
Απόσταση από το έδαφος 170

 

Εσωτερικές Διαστάσεις Front Rear
Χώρος για το κεφάλι 1,005
965 (with sunroof)
961
Χώρος για τα πόδια 1,054 880
Χώρος για τους ώμους 1,409 1,385

Χώρος Αποσκευών (litres)

Χώρος αποσκευών 361 l (Minimum, VDA 211)
1,143 l Maximum, VDA 214)

 

  Βάρη (kg)  

  Gasoline
  1.0 T-GDI 1.6 T-GDI
Minimum Curb weight (without driver) 1,233 1,401

• Το Νέο Hyundai Kona συνδυάζει την αξιοπιστία και την κληρονομιά των SUVs της Hyundai Motor με μια εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίαση αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Hyundai να καταστεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021. • Το Νέο Hyundai Kona προσφέρει μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV και μία κομψή, μυώδη σχεδίαση με διπλούς προβολείς LED, διχρωμία αμαξώματος-οροφής και επιλογή από δέκα έντονα εξωτερικά χρώματα, που προσφέρουν 28 διαφορετικούς συνδυασμούς για κάθε διαφορετικό ύφος. • Οι χρωματιστές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, καθώς και οι φωτεινές ενδείξεις γύρω από τους αεραγωγούς διαφοροποιούν αισθητά το εσωτερικό του Νέου Kona. Το Νέο Kona είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας, όπου το χρώμα του εσωτερικού τόνου συνδυάζεται χρωματικά με τις ζώνες ασφαλείας. • Το Νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με τετρακίνηση, 7DCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τους τελευταίας τεχνολογίας κινητήριες της Hyundai: από τους σύγχρονους υπερ-τροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 120 και 177 ίππων μέχρι την τεχνολογία Diesel νέας γενιάς. • Η νέα οθόνη αφής του μοντέλου προβάλλει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head-up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο. • Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο Νέο Kona είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει. • Το νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Krell, με οκτώ ηχεία και ενισχυτή, προσφέρει ποιότητα ήχου συναυλιακής αίθουσας σε όλους τους επιβάτες. • Το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών Hyundai SmartSense. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται συστήματα όπως : Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist. "Το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο της γκάμας SUV της Hyundai Motor - αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο της διαδρομής μας για να καταφέρουμε να γίνουμε η 1η ασιατική μάρκα αυτοκινήτου ως το 2021 στην Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. "Με τα πραγματικά SUV γονίδια του, την προοδευτική του σχεδίαση και τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά του, το Νέο Kona αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών, ενισχύοντας την εικόνα της μάρκας και προσελκύοντας νέους πελάτες". Η Hyundai Motor επεκτείνει την οικογένεια των SUV Μετά το νέο Tucson, που αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην ιστορία της Hyundai Ευρώπης, η Hyundai Motor πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην κατηγορία B-SUV. Η εταιρία ανέπτυξε μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV για να ανταποκριθεί στις υψηλότερες απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών. Το Νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με κομψή και μυώδη σχεδίαση, υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας. Εκφράζει απολύτως τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών των αστικών κέντρων. Έντονη, αιχμηρή εξωτερική σχεδίαση Το εμπρός τμήμα του Νέου Kona είναι εκφραστικό και ισχυρό, υιοθετώντας τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, τη μάσκα Cascading, η σχεδίαση της οποίας εμπνέεται από τη ροή του καυτού χάλυβα λίγο πριν πάρει τη μορφή αυτοκινήτου. Οι νέοι διπλοί προβολείς ενισχύουν την οπτική επίδραση καθώς τα LED φώτα ημέρας τοποθετούνται πάνω από τους προβολείς LED. Το τολμηρό εμπρός και πίσω μέρος τονίζεται από το εύρος και τον όγκο του οχήματος επιδεικνύοντας το επιθετικό στυλ του αμαξώματος Η τολμηρή σχεδίαση του νέου Νέου Kona υπογραμμίζεται περαιτέρω με τις ζάντες αλουμινίου 18” (μέγεθος ελαστικών 235 / 45R18), οι οποίες προσδίδουν στον τολμηρό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία. Επίσης διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 17" (μέγεθος ελαστικών: 215 / 55R17) καθώς και 16" αλουμινίου και σιδερένια ζάντα (μέγεθος ελαστικών: 205 / 60R16). Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.165 mm και το μεταξόνιο του 2.600 χιλιοστά. Κομψό εσωτερικό Το σύγχρονο και ποιοτικό εσωτερικό του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες στο επάνω μέρος του ταμπλό που προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση. Σημαντικά στοιχεία επίσης αποτελούν η γενναιόδωρη χωρητικότητα και η εξαιρετική του ορατότητα. Η σύνδεση μεταξύ των χρωμάτων του αμαξώματος και της αντίστοιχης ραφής στα καθίσματα και στο τιμόνι αναδεικνύει την προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια του εκλεπτυσμένου εσωτερικού του αυτοκινήτου. Το Νέο Kona προσφέρει άφθονο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους. Το Kona προσφέρει γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια στα μπροστινά καθίσματα και 1,054 mm & 880 mm για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι συνολικής χωρητικότητας 361 λίτρων (VDA 211) και προσφέρει άνεση και ευελιξία για τις καθημερινές ανάγκες. Τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα (διαχωρισμός 60:40) επιτρέπουν την ευέλικτη μεταφορά φορτίων μεγάλου μεγέθους, προσφέροντας 1.143 λίτρα (VDA 214) διαθέσιμο χώρου για εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο αλλά και για μεγαλύτερα ταξίδια. Προηγμένοι τεχνολογικά κινητήρες και τετρακίνηση Το Νέο Kona διαθέτει δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης με υψηλή ροπή και άριστη οικονομία καυσίμου: ένα T-GDI 1.0-λίτρων με 6-τάχυτο (MT) μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 120 ίππους (88 kW) (μικτή κατανάλωση καυσίμου από 5.2 lt / 100 km και έναν 1.6-λίτρων με 177 ίππους και τετρακίνηση με κατανάλωση καυσίμου: 6,7 lt / 100 km. Η προαιρετική τετρακίνηση του Νέου Kona εξυπηρετεί τους οδηγούς σε όλα τα είδη οδήγησης με ροπή μέχρι 50% στους πίσω τροχούς, π.χ. σε χιόνι, χαλίκι και φυσικά σε κανονικές οδικές επιφάνειες. Όλα τα Νέα Kona με τετρακίνηση διατίθενται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Το καλοκαίρι του 2018, η Hyundai θα λανσάρει την επόμενη γενιά κινητήρων Diesel 1.6-λίτρων για το Νέο Kona, που θα διατίθεται με 6-τάχυτο (6-Speed MT) κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-DCT κιβώτιο ταχυτήτων, με προαιρετική τετρακίνηση. Η εντελώς νέα πλατφόρμα του Kona επιτρέπει την προαιρετική τετρακίνηση και καθιστά το Kona ικανό να φιλοξενήσει και ηλεκτρoκίνηση με ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα. Επίσης διευκολύνει ένα υψηλό επίπεδο δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών που υποστηρίζονται από την εξαιρετική ακαμψία και το ελαφρύ αμάξωμα. Οθόνη αφής και επιλογή συνδεσιμότητας Για πρώτη φορά σε ένα Hyundai, η νέα οθόνη αφής του Νέου Kona προσφέρει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head-up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο. Το προαιρετικό σύστημα ψυχαγωγίας 8-ιντσών ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες πλοήγησης, μέσων και συνδεσιμότητας, υποστηρίζοντας τόσο το Apple CarPlay όσο και το Android Auto. Το σύστημα διατίθεται με 7-ετή δωρεάν συνδρομή LIVE Services, προσφέροντας ενημερωμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό, την κίνηση, τις κάμερες ταχύτητας (όπου επιτρέπεται) και on-line αναζητήσεις για διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο Νέο Kona είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου τους, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει. Σχεδίαση Το Νέο Kona συνεχίζει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai ενώ παράλληλα προσθέτει τον προοδευτικό του χαρακτήρα για να δημιουργήσει μια μοναδική πρόταση στην κατηγορία sub-compact SUV. Με πραγματικό SUV DNA, προοδευτική σχεδίαση και premium χαρακτηριστικά, η Hyundai Motor στοχεύει να προσελκύσει νέους, σύγχρονους πελάτες. Η ολοκαίνουρια συμπαγής SUV πλατφόρμα του Νέου Kona αναπτύχθηκε για να ανταποκριθεί στις υψηλότερες προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών. Εξωτερική σχεδίαση Έντονες γραμμές συνθέτουν ένα επιθετικό, μυώδες και παράλληλα αρμονικό σύνολο. Τα ιδιαίτερης σχεδίασης φωτιστικά σώματα αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Kona. Μικρά λεπτά LED φώτα στην άκρη του καπό, που συμπληρώνονται από τα μεγαλύτερα φώτα που είναι τοποθετημένα πιο χαμηλά στον προφυλακτήρα, σε συνδυασμό με τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, την μάσκα Cascading, συνθέτουν ένα εξαιρετικά φρέσκο και νεανικό σύνολο. Τα άβαφα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος, πέραν της χρηστικής τους λειτουργίας, ενισχύουν και τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου, με τα πίσω λεπτά φωτιστικά σώματα να ολοκληρώνουν την εικόνα του αναμφίβολα ξεχωριστού SUV της Hyundai. Στο πίσω μέρος, η σχεδίαση του μπροστινού τμήματος αντικατοπτρίζεται στο μοναδικό περίγραμμα γύρω από την επένδυση που φιλοξενεί το φως της όπισθεν και τα διακριτικά στοιχεία του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των λεπτών πίσω φώτων LED. Η πίσω αεροτομή του Kona διαθέτει ενσωματωμένο φως φρένων LED. Η διχρωμία του Kona προσφέρει πολλαπλούς συνδυασμούς με επιλογές για σχεδόν κάθε προσωπικό στυλ. Δέκα μεταλλικά εξωτερικά χρώματα μπορούν να συνδυαστούν με τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις οροφής για συνολικά 28 συνδυασμούς χρωμάτων. Ο εξωτερικός καθρέπτης και ο εξωτερικός καθρέφτης είναι διαθέσιμοι σε χρώμα Phantom Black ή Dark Knight (σκούρο γκρι) και χρώμα του αμαξώματος. Τα εξωτερικά χρώματα που είναι διαθέσιμα για το Kona είναι Phantom Black, Chalk White, Silver Silver, Dark Knight, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Blue Lagoon, Κεραμικά Blue και Velvet Dune (ανοιχτό γκρι). Εσωτερική διακόσμηση Ο εσωτερικός σχεδιασμός του Kona χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες στην κορυφή του ταμπλό. Όλες οι λεπτομέρειες και τα υλικά, όπως το υποβραχιόνιο Leatherette και το κέντρο της πόρτας ή το μαξιλαράκι μαλακής αφής, έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να αναδεικνύουν τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρντ στην κατηγορία. Χρωματικές πινελιές εμφανίζονται στα περιβλήματα του αεραγωγού, γύρω από το κιβώτιο ταχυτήτων, στο button εκκίνησης του κινητήρα, στις ραφές των καθισμάτων και του τιμονιού. Οι χρωματικές επιλογές Lime (Λαχανί) και Red (Κόκκινο) είναι επίσης διαθέσιμες με έγχρωμες ζώνες ασφαλείας - μοναδικό χαρακτηριστικό του Kona. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το εσωτερικό του Kona, ώστε να ταιριάζει στο ύφος τους, εκφράζοντας το μοναδικό ταμπεραμέντο και τον ανεξάρτητο τρόπο ζωής τους. 7DCT κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη Η Hyundai Motor παρουσίασε το πρώτο της σύστημα μετάδοσης 7 ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη το 2015, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των αυτόματων και χειροκίνητων κιβωτίων. Το 7 DCT κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπών CO2 έως και 20% σε σύγκριση με ένα συμβατικό αυτόματο με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η επιτάχυνση αυξήθηκε κατά 10%. Ισχυρό, ελαφρύ αμάξωμα Η Hyundai Motor είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που κατασκευάζει το δικό του χάλυβα για την παγκόσμια παραγωγή των οχημάτων του. Το All-New Kona διαθέτει ένα ισχυρό ελαφρύ αμάξωμα που ενισχύει τη δυναμική απόδοση και αυξάνει την παθητική ασφάλεια των επιβατών. Το 51% χάλυβα υπερ υψηλής αντοχής που περιλαμβάνεται στο Kona εξασφαλίζει την υψηλότερη ακαμψία στρέψης και την κορυφαία απόδοση του αμαξώματος. Το Kona έχει αναπτυχθεί με μια εντελώς νέα πλατφόρμα. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο την κίνηση 4x4 και ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα, αλλά και πλήρη δυνατότητα EV. Αυτό κάνει το Kona το πρώτο καθαρό ηλεκτρικό SUV, που θα παρουσιασθεί το επόμενο έτος. Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και χάλυβας υπερ-υψηλής αντοχής Tο ολοκαίνουργιο Kona έχει σχεδιαστεί για να φροντίζει εκτός από τον οδηγό και τους επιβάτες του. Οι προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και οδήγησης Hyundai SmartSense συμμορφώνονται με τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Ο υπερπλήρης κατάλογος των χαρακτηριστικών ασφαλείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συστήματα: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist. Hyundai SmartSense: Υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας Το Νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει συστήματα όπως: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist. Forward Collison-Avoidance Assist (FCA) with Pedestrian Detection Το ολοκαίνουριο Kona είναι εξοπλισμένο με το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (FCA) με ανίχνευση πεζών, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ενεργητικής ασφάλειας που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν απαιτείται, φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια. Αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά, ελέγχει το φρένο σύμφωνα με το στάδιο κινδύνου σύγκρουσης και εφαρμόζει τη μέγιστη δύναμη πέδησης για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες σε περίπτωση που μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε ταχύτητες 8 km / h ή παραπάνω. Lane Keeping Assist (LKA) standard To σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (LKA) προειδοποιεί τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 km / h ανιχνεύοντας τη θέση του αυτοκινήτου. Μια ηχητική προειδοποίηση ακούγεται πριν το αυτοκίνητο μετακινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά πριν από την διορθωτική κίνηση επαναφοράς της διεύθυνσης του οχήματος σε ασφαλή θέση. Full LED Headlamps with High Beam Assist (HBA) and Static Low Beam Assist (LBA-S) Οι προβολείς του Νέου Kona διατίθενται με τεχνολογία LED τελευταίας τεχνολογίας, συνδυάζοντας φωτισμό ημέρας με μεγάλη διάρκεια ζωής και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα φώτα αλογόνου. Όταν η χρήση αλλάζει σε αυτόματη λειτουργία, το σύστημα High Beam Assist (HBA) ανιχνεύει τα εισερχόμενα οχήματα και τα εμπρός οχήματα στην ίδια λωρίδα τη νύχτα και προχωρά σε αλλαγή στη χαμηλή δέσμη ανάλογα με την περίπτωση, μειώνοντας την πιθανότητα τύφλωσης των άλλων οδηγών. Όποτε δεν ανιχνεύονται οχήματα, το σύστημα επανενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς. Η στατική υποβοήθηση χαμηλής δέσμης (LBA-S) ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα φώτα με βάση την ταχύτητα του οχήματος και τη γωνία διεύθυνσης. Driver Attention Warning (DAW) (standard) Το σύστημα Προειδοποίησης Προσοχής οδηγού (DAW) αυξάνει την ασφάλεια και την ευκολία σε εντελώς νέο επίπεδο παρακολουθώντας και αναλύοντας συνεχώς τα διαφορετικά είδη οδήγησης μέσω δεδομένων όπως η γωνία διεύθυνσης, η ροπή του τιμονιού και η θέση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας. Όταν εντοπίζεται κόπωση / απόσπαση της προσοχής, το σύστημα DAW επαναφέρει την προσοχή του οδηγού με ένα δυνατό ηχητικό σήμα και ένα μήνυμα προτείνει στο οδηγό διάλειμμα. Το σύστημα λειτουργεί μεταξύ 60 και 180 km / h. Blind-Spot Collision Warning (BCW) Το σύστημα Blind-Spot Collision Warning (BCW) παρακολουθεί τις πίσω γωνίες του οχήματος και αν ανιχνευθεί κάποιο άλλο όχημα, εμφανίζεται οπτική ειδοποίηση στους εξωτερικούς καθρέφτες. Εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει τότε τους ανιχνευτές, εκπέμπεται ακουστικό σήμα. Αυτό ισχύει επίσης και σε περίπτωση πρόθεσης αλλαγής λωρίδας όπου ανιχνευθεί άλλο όχημα. Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) Χρησιμοποιώντας το πίσω γωνιακό ραντάρ, το σύστημα Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW) μειώνει τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο όχημα όταν εξέρχεται από στενό δρόμο με χαμηλή ορατότητα. Χρησιμοποιώντας ραντάρ καλύπτει μια περιοχή 180 μοιρών πίσω από το όχημα για να ελέγξει την κυκλοφορία και προειδοποιεί τον οδηγό οπτικά και ακουστικά. Υψηλότερη παθητική ασφάλεια Το ολοκαίνουριο Kona επωφελείται από αυξημένη ακαμψία διαθέτοντας προηγμένο χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής, υψηλής απορρόφησης ενέργειας κρούσης και ελαχιστοποιημένης παραμόρφωσης για την προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Γύρω από το εσωτερικό του Kona εγκαθίστανται συνολικά έξι αερόσακοι (δύο εμπρός αερόσακοι, δύο πλευρικοί αερόσακοι και δύο αερόσακοι τύπου κουρτίνας από την μπροστινή στην πίσω σειρά που προστατεύει τόσο τον οδηγό όσο και τους επιβάτες). "Το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο της γκάμας SUV της Hyundai Motor - αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο της διαδρομής μας για να καταφέρουμε να γίνουμε η 1η ασιατική μάρκα αυτοκινήτου ως το 2021 στην Ευρώπη", δήλωσε ο κ. Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. "Με τα πραγματικά SUV γονίδια του, την προοδευτική του σχεδίαση και τα υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά του, το Νέο Kona αντικατοπτρίζει τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών, ενισχύοντας την εικόνα της μάρκας και προσελκύοντας νέους πελάτες". Τεχνικά Χαρακτηριστικά Βενζινοκινητήρες 1.0 T-GDI Τύπος Kappa 1.0 T-GDI, 12-βάλβιδος MLA, DOHC, 3-κύλινδρος σε σειρά Κυβισμός 998 cc Διάμετρος x Διαδρομή Κυλίδρων 71 x 84.0 mm Σχέση Συμπίεσης 10.0 Ισχύς 120 PS (88 kW) @ 6,000 rpm Ροπή 172 Nm @ 1,500~4,000 rpm Μέγιστη Ταχύτητα (km/h) 181 km/h 0-100 km/h (δευτερόλεπτα) 12.0 Εκπομπές CO2 (g/km)* 117 (16”), 125 (17” and 18”) Κατανάλωση Καυσίμου Μικτή (l/100km)* 5.2 (16”), 5.4 (17” and 18”) 1.6 T-GDI Τύπος Gamma 1.6 T-GDI, 16-βάλβιδος MLA, DOHC, 4-κύλινδρος σε σειρά Κυβισμός 1,591 cc Διάμετρος x Διαδρομή Κυλίδρων 77 x 85.44 mm Σχέση Συμπίεσης 10.0 Ισχύς 177 PS (130 kW) @ 5,500 rpm Ροπή 265 Nm @ 1,500~4,500 rpm Μέγιστη Ταχύτητα (km/h) 205 km/h 0-100 km/h (δευτερόλεπτα) 7.9 Εκπομπές CO2 (g/km)* 153 (17” and 18”) Κατανάλωση Καυσίμου Μικτή (l/100km)* 6.7 (17” and 18”) Μετάδοση Κινητήρας 1.0 T-GDI (120 PS) 1.6 T-GDI (177 PS) Manual 6 (with 2WD) - DCT - 7 (with 4WD) Σχέσεις Μετάδοσης 1.0 T-GDI (120 PS) 1.6 T-GDI (177 PS) 6MT 7DCT 1η 3.769 3.643 2α 2.045 2.174 3η 1.286 1.826 4η 0.971 1.024 5η 0.774 0.809 6η 0.639 0.854 7η - 0.717 Όπισθεν 3.700 4.696 Τελική Σχέση Μετάδοσης 4.563 4.643 (1/2/4/5) 3.611 (3/6/7/R) Τροχοί και Ελαστικά Τύπος Τροχού Ελαστικά 16 inch steel / alloy 205 / 60R16 17 inch alloy 215 / 55R17 18 inch alloy 235 / 45R18 Διαστάσεις (mm) Εξωτερικές Διαστάσεις Μήκος 4,165 Πλάτος 1,800 Ύψος 1,550 1,565 (with roof rack) Μεταξόνιο 2,600 Απόσταση από το έδαφος 170 Εσωτερικές Διαστάσεις Front Rear Χώρος για το κεφάλι 1,005 965 (with sunroof) 961 Χώρος για τα πόδια 1,054 880 Χώρος για τους ώμους 1,409 1,385 Χώρος Αποσκευών (litres) Χώρος αποσκευών 361 l (Minimum, VDA 211) 1,143 l Maximum, VDA 214) Βάρη (kg)** Gasoline 1.0 T-GDI 1.6 T-GDI Minimum Curb weight (without driver) 1,233 1,401 * Με βάση τον κύκλο δοκιμών NEDC. Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος του ελαστικού και τον τύπο μετάδοσης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.