Εκκίνηση Μόντε από την Αθήνα! (video)

By  |  0 Comments

Στις 30 Ιανουαρίου 2019 το 22o Rallye Monte Carlo Historique θα εκκινήσει και από την Αθήνα. Ο ΣΙΣΑ μετά την περυσινή μεγάλη επιτυχία των Δελαπόρτα-Μουστάκα ζήτησε και πήρε έγκριση από το Automobile Club de Monaco να γίνει η Αθήνα μία από τις πόλεις που θα εκκινήσει το Ιστορικό Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Η πρώτη συνέντευξη τύπου στο πάντα φιλόξενο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου σηματοδότησε και την αρχή της προετοιμασίας για αυτήν τη μεγάλη εκδήλωση. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, ο ΣΙΣΑ μπροστά, με την υποστήριξη και της ΕΟ.ΦΙΛΠΑ και της ΟΜΑΕ, φαίνεται ότι μπορούν να πετύχουν πολλά.

Η πρώτη εκκίνηση του Rallye Monte Carlo από την Αθήνα έγινε για πρώτη φορά το 1927! Η τελευταία εκκίνηση ήταν εκείνη του 1975. Κι μάλιστα χωρίς Ελληνικό πλήρωμα! Στην φωτογραφία επάνω, στιγμιότυπο από την εκκίνηση του 1961 με τους αείμνηστους Γιάννη Χρονίδη και Μηνά Βουρδουμπάκη και το Skoda Octavia.

Έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για την επαν-εκκίνηση! Αυτή τη φορά για το Ιστορικό Monte, εκείνο του WRC δεν έχει φυσικά πολλαπλές εκκινήσεις, ωστόσο και αυτό που πέτυχαν οι Έλληνες αγωνιζόμενοι και παράγοντες είναι μεγάλη επιτυχία.

Στις 30 Ιανουαρίου θα γίνει η Πανηγυρική εκκίνηση από ράμπα κάτω από την Ακρόπολη. Προορισμός η Πάτρα, από όπου με πλοίο οι συμμετέχοντες θα πλεύσουν για Ανκόνα. Μέχρι το λιμάνι της Πάτρας θα συνοδεύσουν τα αυτοκίνητα Ιστορικά οχήματα μελών του ΣΙΣΑ και όχι μόνον.

Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες θα καλύψουν την απόσταση των 424 χλμ. μέχρι το Μιλάνο. Θα διανυκτερεύσουν και θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου με προορισμό το Μόντε Κάρλο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.sisa.gr και στα τηλέφωνα 2109704457 και 6945700040

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.