Έβδομος ο Σερδερίδης

By  |  0 Comments

Στην έβδομη θέση του Ράλλυ Ακρόπολις αναρριχήθηκε ο Ιορδάνης Σερδερίδης μετά το δεύτερο σκέλος του πιο δύσκολου, όπως αποδεικνύεται αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλλυ. Ο οδηγός του Skoda Fabia R5 γνώριζε πως η κατάσταση των ειδικών διαδρομών του Σαββάτου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και έπρεπε να αποφύγει τις κακοτοπιές ώστε να επιβιώσει στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα.

Στο πρωινό loop, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Trophy, εκμεταλλευόμενος και την καλή θέση εκκίνησης, βελτίωσε τις επιδόσεις του, ανεβαίνοντας αρκετές θέσεις στη γενική: «Έχοντας κατά νου να πετύχουμε το στόχο μας, οδηγήσαμε έξυπνα στις πρώτες ειδικές της ημέρας. Καταφέραμε να ανεβούμε στην έβδομη θέση στη δεύτερη ειδική της ημέρας, εκμεταλλευόμενοι και τις εγκαταλείψεις αρκετών πληρωμάτων.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος πρόσθεσε σχετικά με την κατάσταση των δρόμων: «Συναντήσαμε πολλές πέτρες στο Δροσοχώρι αλλά και στο Παλαιοχώρι και προσπαθήσαμε να τις αποφύγουμε ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κάποιο κλατάρισμα. Παρά τη σκληρότητα τους, μου άρεσαν και οι δύο και τις θεωρώ από τις αγαπημένες μου στο Ράλλυ Ακρόπολις.»

Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές, έχοντας πλέον αυτοπεποίθηση από την επίδοση του, ο Σερδερίδης ανέβασε ρυθμό ολοκληρώνοντας το σκέλος στην καλύτερη θέση που βρέθηκε ποτέ στο Ακρόπολις. «Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το ρυθμό μας και στις ειδικές της Κυριακής στις οποίες αγωνιστήκαμε προσφάτως στο Ράλλυ Φθιώτιδας. Η έβδομη θέση της γενικής ξεπερνά τις προσδοκίες μας και αν καταφέρουμε να τη διατηρήσουμε θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.» δήλωσε ο Καβαλιώτης οδηγός που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην συμπαράσταση των συμπατριωτών του που ήταν σήμερα αρκετοί στο βουνό: «Οι φίλοι των αγώνων αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και μας υποστηρίζουν θερμά στις ειδικές διαδρομές και στο service park. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους!»

Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές με τα πληρώματα να τερματίζουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 15:04.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.