Η Alfa Romeo στους βαθμούς

By  |  0 Comments

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team ολοκλήρωσε θετικά το Σαββατοκύριακο, στο Καναδικό Grand Prix 2018 με το ένα μονοθέσιο, αυτό που οδηγούσε ο Charles Leclerc, στη 10αδα και το άλλο που οδηγούσε ο Marcus Ericsson στην 15αδα.

Αμφότεροι οι οδηγοί είχαν δυνατή απόδοση και έκαναν καλή δουλειά στη διαχείριση των ελαστικών τους, στην απαιτητική πίστα Gilles Villeneuve. Ο Charles Leclerc αφότου κατετάγη 13ος το Σάββατο, οδήγησε σταθερά στον αγώνα και ανέβηκε στην κατάταξη για να τερματίσει τελικά 10ος πετυχαίνοντας έναν ακόμη βαθμό για την Alfa Romeo Sauber F1 Team. Ο Marcus Ericsson έκανε επίσης καλή δουλειά και επωφελήθηκε από την εξέλιξη του αγώνα για να τερματίσει τελικά 15ος παρότι στην αρχή καθυστέρησε λόγω κυκλοφοριακού.

Η Alfa Romeo Sauber F1 Team βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 9η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Charles Leclerc στην 14η θέση του πρωταθλήματος οδηγών και ο Marcus Ericsson στην 17η. Η ομάδα ανυπομονεί για τους επόμενους αγώνες καθώς πήρε μια ώθηση στην αυτοπεποίθηση και στην προσήλωσή της μετά το πετυχημένο Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9):

C37 (Chassis 03/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 15ος.

Εκκίνησε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα μετά από 1 γύρο έβαλε την πολύ μαλακή.

«Ήταν ένας σχετικά δύσκολος αγώνας για μένα. Στο πρώτο μισό του αγώνα υπέφερα πίσω από άλλα μονοθέσια και έχασα αρκετό χρόνο εκεί. Το δεύτερο μισό ήταν καλύτερο: Έκανα καλή δουλειά προφυλάσσοντας τα ελαστικά ώστε να φτάσω μέχρι το τέλος του αγώνα, αυτό ήταν θετικό. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό πρέπει να δουλέψω για να βελτιωθώ στις κατατακτήριες δοκιμές καθώς αυτός είναι ο τομέας στον οποίο αυτή τη στιγμή έχω περιθώριο βελτίωσης. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε έναν τρόπο να καλυτερεύσω σ’ αυτό τον τομέα, ανυπομονώ για τους επόμενους αγώνες.

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

C37 (Chassis 04/Ferrari)

Αποτέλεσμα: 10ος.

Εκκίνησε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα, μετά από 19 γύρους έβαλε την πολύ μαλακή.

«Ήταν ένας καλός αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, κάνουμε σπουδαία δουλειά, εδώ και τέσσερις αγώνες βελτιωνόμαστε σταθερά. Είμαι περήφανος για την ομάδα και τη δουλειά του κάθε μέλους. Ήταν συναρπαστικό ν’ ανακαλύψω την πίστα του Μόντρεαλ κα απόλαυσα την οδήγηση σ’ αυτήν. Τώρα πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε όσα μάθαμε εδώ και να συνεχίσουμε σ’ αυτό το θετικό μονοπάτι και στους επόμενους αγώνες.

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής Ομάδας:

« Συνολικά ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για μας. Είχαμε ξανά μονοθέσιο στο Q2 (Charles Leclerc), για 4ησυνεχή φορά. Ο αγώνας επίσης ήταν καλός. Ο Charles κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τους ανταγωνιστές του, κέρδισε θέσεις και ξανά βαθμό για την ομάδα. Ο Marcus έκανε επίσης καλή δουλειά αλλά δυστυχώς κόλλησε πίσω από ένα άλλο μονοθέσιο μετά το πιτ στοπ του. Η ομάδα έκανε ξανά πολύ καλή δουλειά, με πολύ γρήγορα πιτ στοπ. Όλα αρχίζουν ν’ αποδίδουν συνδυαστικά και δείχνουν θετικά. Κάνουμε σωστά βήματα ως ομάδα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση και για τους ερχόμενους αγώνες.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.