Ο Καναδάς ταιριάζει στην Alfa Romeo

By  |  0 Comments

H Alfa Romeo Sauber F1 Team οδεύει προς τον Καναδά. Το Μόντρεαλ που φιλοξενεί τον 7ο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος 2018 FIA Formula 1, είναι μια πόλη με παλμό. Ο αγώνας διεξάγεται στην περίφημη πίστα Gilles Villeneuve. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από μεγάλες ευθείες και ενδιαφέροντες συνδυασμούς στροφών. Η ομάδα προσεγγίζει το Σαββατοκύριακο με αισιοδοξία μετά τις ανταγωνιστικές εμφανίσεις και των δυο οδηγών στα προηγούμενα Grand Prix. Περιμένω η C37 να είναι ανταγωνιστική καθώς τα χαρακτηριστικά της πίστας ταιριάζουν με τα δυνατά σημεία του μονοθεσίου.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9): “Ανυπομονώ να επιστρέψω στο Μόντρεαλ Το Σαββατοκύριακο του αγώνα είναι πάντοτε διασκεδαστικό. Είναι μια σπουδαία πίστα με μεγάλες ευθείες και σημεία βίαιου φρεναρίσματος που την καθιστούν πραγματικά ενδιαφέρουσα στην οδήγηση. Υπάρχουν μερικά τεχνικά σημεία αλλά και ο διάσημος ΄τοίχος των πρωταθλητών΄ που συνιστά μια ακόμη πρόκληση. Φτάνουμε σ’ αυτό το Σαββατοκύριακο έχοντας πίσω μας μερικές δυνατές εμφανίσεις στους προηγούμενους αγώνες. Για μας είναι ενδιαφέρον να δούμε που βρισκόμαστε, σε μια πίστα τέτοιου είδους. Νομίζω ότι θα έχουμε μερικές καλές ευκαιρίες να αναμιχθούμε στις ψηλότερες θέσεις της κατάταξης. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.”

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16): “Πραγματικά ανυπομονώ να πάω στον Καναδά. Η πίστα Gilles Villeneuve στο Μόντρεαλ είναι μια διαδρομή που δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά. Την έχω οδηγήσει σε προσομοιωτή και το απόλαυσα ιδιαίτερα οπότε θα είναι σπουδαία εμπειρία να το ζήσω για πρώτη φορά. Έχουμε δει τη δυναμική μας τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα και η χάραξη αυτής της πίστας πρέπει να μας επιτρέψει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα είναι ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο.”

Δεδομένα πίστας: Η διαδρομή Gilles Villeneuve στο νησάκι της Παναγίας είναι συνδυασμός δημόσιων δρόμων και πίστας αγώνων. Υπάρχουν μεγάλες ευθείες και πέντε συνδυασμοί στροφών με σικέιν και πέταλα τα οποία χαρακτηρίζουν τη διαδρομή. Όσον αφορά στο σετάρισμα επικεντρώνει η ομάδα την προσοχή στην ταχύτητα και την σταθερότητα στο φρενάρισμα. Η πίστα στο Μόντρεαλ δοκιμάζει τα φρένα όπως καμία άλλη, μέσα στη σεζόν.

Διαδρομή Πίστα Gilles Villeneuve / 4.361 km
Απόσταση αγώνα  70 γύροι / 305.270 km
Πρόγραμμα Κατατακτήριες δοκιμές 21:00 Ελλάδος (14:00 τοπική ώρα),

Αγώνας 21:10 Ελλάδος, (14:10 τοπική ώρα)

Επιλογή γομών ελαστικών:

Οδηγός Marcus Ericsson Charles Leclerc
Πολύ μαλακή 2 3
Πάρα πολύ μαλακή 4 3
Εξαιρετικά μαλακή 7 7


Πληροφορίες οδηγών:

 

Marcus Ericsson

Charles Leclerc

Γεννήθηκε

02.09.1990 / Kο (SE)

16.10.1997 / Monte Carlo (MC)

Ύψος / Βάρος

1,80 m / 70 kg

1,80 m / 67 kg

Πρώτο GP

Aυστραλία 2014

Aυστραλία 2018

Εκκινήσεις σε GP

80

4

Καλύτερο αποτέλεσμα σε αγώνα

8ος Australia (2015)

6ος Αζερμπαϊτζάν (2018)

Καλύτερο αποτέλεσμα σε κατατακτήριες δοκιμές

10ος Mαλαισία (2015), 10ος Κίνα (2015),

10ος Iταλία (2015)

13ος Αζερμπαϊτζάν (2018)

Βαθμοί 2018

2

8

Βαθμοί συνολικά

11

8

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.