Με ελπίδες στη Γερμανία

By  |  0 Comments

Η Αlfa Romeo Sauber F1 Team οδεύει προς τους δυο τελευταίους συνεχόμενους αγώνες πριν από την καλοκαιρινή ανάπαυλα. Ο πρώτος σταθμός είναι στο Χοκενχάιμ, οι Marcus Ericsson και Charles Leclerc ανυπομονούν ν’ αγωνιστούν στο Γερμανικό Grand Prix, έναν αγώνα που απουσίαζε από το πρόγραμμα της Formula 1 για ένα χρόνο. Τόσο η ομάδα όσο και οι οδηγοί αισθάνονται αυτοπεποίθηση ότι θα ολοκληρώσουν με θετικό τρόπο το πρώτο μισό της σεζόν καθώς παλεύουν σταθερά στο μέσο της κατάταξης τα τελευταία αγωνιστικά Σαββατοκύριακα.

Ο  δοκιμαστής και αναπληρωτής οδηγός, της Alfa Romeo Sauber F1 Team, Antonio Giovinazzi, θα οδηγήσει στη θέση του Marcus Ericsson στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Γερμανικού Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο.

Marcus Ericsson (μονοθέσιο Νο 9): “Το Χοκενχάιμ είναι μια πίστα στην οποία έχω οδηγήσει πολλές φορές στη Formula 1 όπως και σε GP2, Formula 3 όταν ήμουν νεώτερος. Είναι μια ωραία πίστα. Η μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται στο τελευταίο τμήμα το οποίο μπορεί ν’ απογειώσει ή να καταστρέψει το γύρο σου: Είναι σημαντικό να έχουμε καλή τελική ταχύτητα στις ευθείες και θα αντιμετωπίσω με τον τρόπο μου τα πέταλα στο πρώτο μέρος του γύρου. Συνήθως έρχονται αρκετοί Σουηδοί σ’ αυτό το Grand Prix ελπίζω να δω πολλούς και φέτος. Η στήριξή τους είναι πάντοτε σπουδαία. Ως ομάδα έχουμε μια θετική δυναμική στην απόδοσή μας καθότι κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο παρουσιαζόμαστε και πιο ανταγωνιστικοί. Ανυπομονώ να εμφανιστώ ξανά και να δώσω μάχη για βαθμούς στο Χοκενχάιμ.”

Charles Leclerc (μονοθέσιο Νο 16):

“Το Hockenheimring είναι μια πίστα που γνωρίζω καλά ειδικά από τα χρόνια που αγωνιζόμουν στη Formula3. Είναι μια σχετικά τεχνική πίστα με ένα εντυπωσιακό στάδιο που συνήθως είναι γεμάτο θεατές. Πραγματικά ανυπομονώ να βρεθώ εκεί, είναι σπουδαίο που το Γερμανικό Grand Prix επέστρεψε στο πρόγραμμα. Ελπίζω να μπορέσουμε να προοδεύσουμε όπως στους προηγούμενους αγώνες και να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για βαθμούς.”

Δεδομένα πίστας:

Το Hockeinheimring επιστρέφει φιλοξενώντας το Γερμανικό Grand Prix 2018. Η πίστα είναι μια μίξη ευθειών υψηλής ταχύτητας που έχουν απομείνει από την παλιά μεγάλη έκδοση της πίστας και ένα αργό τμήμα στις τελευταίες στροφές. Το «Motodrom» ή το τμήμα του Σταδίου είναι μια εντυπωσιακή περιοχή για να παρακολουθήσει κανείς τον αγώνα. Οι θεατές μπορούν ν’ ακούσουν και να δουν τα μονοθέσια να έρχονται από τη στροφή 10. Η περιοχή του Σταδίου προσφέρει ορατότητα σ’ όλο το τελευταίο τμήμα των αργών στροφών έτσι είναι εύκολο να παρακολουθείς τους ηρωικούς οδηγούς και τις ομάδες. Αυτό προσθέτει στην ένταση του αγώνα.

Διαδρομή Πίστα Hockeinheimring / 4.574 km
Απόσταση αγώνα  67 γύροι / 306.458 km
Πρόγραμμα Κατατακτήριες δοκιμές 16:00 Ελλάδος (15:00 τοπική ώρα),

Αγώνας 16:10 Ελλάδος, (15:10 τοπική ώρα)


Επιλογή
 γομών ελαστικών:

Οδηγός Marcus Ericsson Charles Leclerc
Μέση 2 3
Μαλακή 3 2
Πάρα πολύ μαλακή 8 8


Πληροφορίες οδηγών:

 

Marcus Ericsson

Charles Leclerc

Γεννήθηκε

02.09.1990 / Kumla (SE)

16.10.1997 / Monte Carlo (MC)

Ύψος / Βάρος

1,80 m / 70 kg

1,80 m / 67 kg

Πρώτο GP

Aυστραλία 2014

Aυστραλία 2018

Εκκινήσεις σε GP

86

10

Καλύτερο αποτέλεσμα σε αγώνα

8ος Australia (2015)

6ος Αζερμπαϊτζάν (2018)

Καλύτερο αποτέλεσμα σε κατατακτήριες δοκιμές

10ος Mαλαισία (2015),

10ος Κίνα (2015),

10ος Iταλία (2015)

8ος Γαλλία (2018)

Βαθμοί 2018

3

13

Βαθμοί συνολικά

12

13

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.