Ο εξηλεκτρισμός της Mini

By  |  0 Comments

Η MINI αποκάλυψε τις πρώτες στιλιστικές λεπτομέρειες από το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της πλούσιας σε παράδοση Βρετανικής μάρκας. Μετά το πιλοτικό project MINI E πριν από δέκα χρόνια ακριβώς και το MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hybrid που κυκλοφορεί στο δρόμο από το 2017, το MINI με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία αποτελεί το επόμενο στάδιο εξηλεκτρισμού της μάρκας, σύμφωνα με τη στρατηγική NUMBER ONE > NEXT του BMW Group.

Τα πρώτα σκίτσα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Festival of Speed (FoS), που πραγματοποιείται 12 – 15 Ιουλίου στο Goodwood, Νότια Αγγλία. Το περίπτερο της MINI στο FoS προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το MINI Electric Concept – ένα πρωτότυπο που προϊδεάζει για το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής MINI.

«Η MINI είναι ‘αστικό’ brand και ένα ηλεκτρικό MINI είναι το επόμενο λογικό βήμα για το μέλλον», δήλωσε ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής της MINI Design. «Αυτά τα πρώτα σκίτσα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI απεικονίζουν το όραμά μας για μία αυθεντική σχεδίαση που γεφυρώνει το παρελθόν της μάρκας με το ηλεκτροκίνητο μέλλον της».

Συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον
Τα σκίτσα παρουσιάζουν τη μάσκα του αυτοκινήτου. Η εξαγωνική φόρμα της είναι ένα στοιχείο ταυτότητας MINI, αλλά η κλειστή εκδοχή της είναι μία εντελώς νέα σχεδιαστική άποψη. Πίσω από τη μάσκα, η απουσία αεραγωγού είναι αισθητή – που σημαίνει ότι η μάσκα μπορεί να παραμείνει κλειστή και κατά συνέπεια να βελτιώσει τη ροή αέρα. Η κίτρινη διακοσμητική μπάρα με το σήμα Ε στην ίδια απόχρωση δημιουργεί μία ισχυρή αντίθεση και του προσδίδει την ταυτότητα ενός ηλεκτροκίνητου ΜΙΝΙ. Στο δεύτερο σκίτσο βλέπουμε την εντυπωσιακή ζάντα του πλήρως ηλεκτρικού MINI. Είναι ένα σχέδιο που προέρχεται από το MINI Electric Concept, το οποίο είδε πέρσι για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Οι ζάντες υιοθετούν το μοτίβο της μπάρας της μάσκας και προσθέτουν τη δική τους πινελιά ασυμμετρίας.

Το BMW Group ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου MINI παραγωγής το 2017. Το πρώτο MINI μαζικής παραγωγής με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019 – ακριβώς 60 χρόνια αφότου έφτασε στην αγορά το κλασικό Mini.

Το νέο μοντέλο ταιριάζει στη φιλοσοφία MINI, μετατρέποντας την ηλεκτροκίνηση σε μία συναρπαστική, συναισθηματική εμπειρία που ξεχειλίζει από διασκεδαστική οδήγηση, στυλ και εξατομίκευση. Βασισμένο στο 3θυρο MINI, το ηλεκτρικό μοντέλο θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Το σύστημα κίνησης θα κατασκευάζεται στα Εργοστάσια των Dingolfing και Landshut – τα κέντρα εξειδίκευσης για την ηλεκτροκίνηση, στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

Η MINI αποκάλυψε τις πρώτες στιλιστικές λεπτομέρειες από το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της πλούσιας σε παράδοση Βρετανικής μάρκας. Μετά το πιλοτικό project MINI E πριν από δέκα χρόνια ακριβώς και το MINI Cooper S E Countryman ALL4 plug-in hybrid που κυκλοφορεί στο δρόμο από το 2017, το MINI με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία αποτελεί το επόμενο στάδιο εξηλεκτρισμού της μάρκας, σύμφωνα με τη στρατηγική NUMBER ONE > NEXT του BMW Group. Τα πρώτα σκίτσα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Festival of Speed (FoS), που πραγματοποιείται 12 – 15 Ιουλίου στο Goodwood, Νότια Αγγλία. Το περίπτερο της MINI στο FoS προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το MINI Electric Concept – ένα πρωτότυπο που προϊδεάζει για το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής MINI. «Η MINI είναι ‘αστικό’ brand και ένα ηλεκτρικό MINI είναι το επόμενο λογικό βήμα για το μέλλον», δήλωσε ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής της MINI Design. «Αυτά τα πρώτα σκίτσα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI απεικονίζουν το όραμά μας για μία αυθεντική σχεδίαση που γεφυρώνει το παρελθόν της μάρκας με το ηλεκτροκίνητο μέλλον της». Συνδυάζοντας το παρελθόν με το μέλλον. Τα σκίτσα παρουσιάζουν τη μάσκα του αυτοκινήτου. Η εξαγωνική φόρμα της είναι ένα στοιχείο ταυτότητας MINI, αλλά η κλειστή εκδοχή της είναι μία εντελώς νέα σχεδιαστική άποψη. Πίσω από τη μάσκα, η απουσία αεραγωγού είναι αισθητή – που σημαίνει ότι η μάσκα μπορεί να παραμείνει κλειστή και κατά συνέπεια να βελτιώσει τη ροή αέρα. Η κίτρινη διακοσμητική μπάρα με το σήμα Ε στην ίδια απόχρωση δημιουργεί μία ισχυρή αντίθεση και του προσδίδει την ταυτότητα ενός ηλεκτροκίνητου ΜΙΝΙ. Στο δεύτερο σκίτσο βλέπουμε την εντυπωσιακή ζάντα του πλήρως ηλεκτρικού MINI. Είναι ένα σχέδιο που προέρχεται από το MINI Electric Concept, το οποίο είδε πέρσι για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Οι ζάντες υιοθετούν το μοτίβο της μπάρας της μάσκας και προσθέτουν τη δική τους πινελιά ασυμμετρίας. Το BMW Group ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου MINI παραγωγής το 2017. Το πρώτο MINI μαζικής παραγωγής με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2019 – ακριβώς 60 χρόνια αφότου έφτασε στην αγορά το κλασικό Mini. Το νέο μοντέλο ταιριάζει στη φιλοσοφία MINI, μετατρέποντας την ηλεκτροκίνηση σε μία συναρπαστική, συναισθηματική εμπειρία που ξεχειλίζει από διασκεδαστική οδήγηση, στυλ και εξατομίκευση. Βασισμένο στο 3θυρο MINI, το ηλεκτρικό μοντέλο θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Το σύστημα κίνησης θα κατασκευάζεται στα Εργοστάσια των Dingolfing και Landshut – τα κέντρα εξειδίκευσης για την ηλεκτροκίνηση, στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.