Όλα στο FoS!

By  |  0 Comments

Επί ένα τέταρτο του αιώνα, το Goodwood στη Νότια Αγγλία φιλοξενεί μία από τις πιο εμπνευσμένες και προσβάσιμες εκδηλώσεις του ημερολογίου του διεθνούς μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στη φετινή έκδοση του Festival of Speed (FoS), 12 – 15 Ιουλίου, ένα μοναδικό MINI θα βγει σε δημοπρασία. Το one-off μοντέλο φιλοτέχνησε ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής της MINI Design, και η ομάδα του για τον πρόσφατο γάμο της Meghan, Δούκισσας του Sussex, και του Πρίγκιπα Harry, Δούκα του Sussex – και παραχωρήθηκε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα επιλογής του ζευγαριού, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Children’s HIV Association (CHIVA). Το αποκλειστικό 3θυρο MINI θα βγει σε δημοπρασία στις 13 Ιουλίου.

Μία σειρά από λεπτομέρειες ειδικά αφιερωμένες στους νεονύμφους επιβεβαιώνουν ότι το MINI είναι γνήσιο ‘one-off’. Το γραφικό οροφής για παράδειγμα συνδυάζει στοιχεία  της Βρετανικής και Αμερικανικής εθνικής σημαίας. Επίσης, ανοίγοντας τις πόρτες οδηγού και συνοδηγού, ένα αποκλειστικό μήνυμα υποδοχής προβάλλεται στο έδαφος. «Είμαστε χαρούμενοι που η CHIVA έχει την ευκαιρία να δημοπρατήσει αυτό το ξεχωριστό MINI στο Goodwood Festival of Speed», σχολίασε ο Heilmer. «Προσευχόμαστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα γι’ αυτό το θαυμάσιο σκοπό».

Πρωτότυπα MINI στο Φεστιβάλ Ταχύτητας
Κάθε χρόνο, το Goodwood Festival of Speed προσφέρει σε οχήματα από διαφορετικές εποχές την ευκαιρία να επιδείξουν τα προσόντα τους – από προπολεμικά μοντέλα μέχρι αγωνιστικά μονοθέσια F1 της σύγχρονης εποχής. Το θέμα της εκδήλωσης είναι η ταχύτητα (όπως υποδηλώνει και το όνομα) και οι επισκέπτες απολαμβάνουν μία ολοζώντανη εμπειρία των αγωνιστικών αυτοκινήτων που εκτίθενται. Αξιοσημείωτη είναι η ανοιχτή πρόσβαση στο paddock του Festival of Speed και η επικοινωνία μεταξύ επισκεπτών και προσωπικοτήτων από το χώρο των αγώνων. Στην έκδοση 2018 του FoS, η MINI παρουσιάζει επίσης δύο σχεδιαστικές μελέτες: το MINI Electric Concept και το MINI John Cooper Works GP Concept, που αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά στο περσινό Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Τα MINI Electric Concept και MINI John Cooper Works GP Concept (φωτογραφία)
Το MINI Electric Concept ξεχύνεται στο μέλλον σε ένα κύμα καινοτομίας. Η σχεδιαστική μελέτη προσφέρει μία πρώτη γεύση από το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της MINI (προγραμματισμένο για παρουσίαση το 2019) και την αστική μετακίνηση τα επόμενα χρόνια. Η αστική μετακίνηση ήταν ανέκαθεν τμήμα του DNA της μάρκας MINI και η πόλη είναι το φυσικό περιβάλλον της.

Η επιτομή της γκάμας ΜΙΝΙ στο Goodwood έχει τη μορφή του MINI John Cooper Works GP Concept. Εμπνευσμένο από τη θρυλική αγωνιστική επιτυχία της μάρκας στο Monte Carlo ακριβώς πριν από 50 χρόνια, αυτό το πρωτότυπο προσφέρει ασυμβίβαστη δυναμική συμπεριφορά και υπόσχεται την απόλυτη διασκεδαστική οδήγηση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.