Νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία

By  |  0 Comments

Το BMW Group συνεχίζει την επέκταση του δικτύου παραγωγής του στην Ευρώπη με την ανέγερση ενός νέου εργοστασίου στην Ουγγαρία, κοντά στην πόλη Debrecen. Θα είναι προϊόν μιας επένδυσης ύψους περίπου 1 δις Ευρώ, θα παρέχει δυναμικότητα περίπου 150.000 μονάδων το χρόνο και θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Κρίμα που δεν έρχονται εδώ επενδυτές τέτοιου μεγέθους…

«Η απόφαση του BMW Group για τη δημιουργία του νέου εργοστασίου επιβεβαιώνει εκ νέου τις προοπτικές μας για παγκόσμια ανάπτυξη. Μετά από σημαντικές επενδύσεις σε Κίνα, Μεξικό και ΗΠΑ, ενισχύουμε τώρα τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη για να διατηρήσουμε μία παγκόσμια ισορροπία παραγωγής μεταξύ Ασίας, Αμερικής και Ευρώπης», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Η Ευρώπη έχει τη μερίδα του λέοντος στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group. Μόνο το 2018, επενδύουμε πάνω από 1 δις Ευρώ στα Γερμανικά εργοστάσιά μας για να τα αναβαθμίσουμε και να τα προετοιμάσουμε εν όψει της ηλεκτροκίνησης».

Ο Oliver Zipse, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, στον τομέα Παραγωγής, πρόσθεσε: «Στο μέλλον, όλα τα εργοστάσια του BMW Group στην Ευρώπη θα είναι εξοπλισμένα για να παράγουν ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά καθώς και συμβατικά οχήματα. Η νέα Μονάδα μας στην Ουγγαρία θα μπορεί να κατασκευάζει μοντέλα BMW με κινητήρα καύσης και ηλεκτρικά / plug-in υβριδικά σε μία γραμμή παραγωγής. Αυτό θα αυξήσει τη δυναμικότητα του παγκοσμίου δικτύου παραγωγής μας. Με την έναρξη λειτουργίας του, το εργοστάσιο θα θέσει νέα πρότυπα ευελιξίας, ψηφιοποίησης και παραγωγικότητας».

Η Ευρώπη είναι η σημαντικότερη αγορά του BMW Group. Το 2017, το μερίδιό της επί του συνόλου των πωλήσεων ήταν σχεδόν 45% με 1,1 εκατομμύρια οχήματα. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018, το BMW Group σημείωσε άνοδο σε πολλές Ευρωπαϊκές αγορές, με τις συνολικές παραδόσεις οχημάτων να ξεπερνούν τις 560.000 μονάδες – ετήσια αύξηση 1,2%.

Η πρόσφατη απόφαση για την επέκταση του δικτύου παραγωγής ακολουθεί τη στρατηγική αρχή για ισορροπημένη ανάπτυξη παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει το επόμενο λογικό βήμα στην υλοποίηση της Στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT του BMW Group.

 Περιοχή με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για Ευρωπαϊκή παραγωγή.

Το Debrecen είναι το ιδανικό μέρος για την επέκταση του δικτύου παραγωγής του BMW Group. Επιλέχθηκε κυρίως για την εξαιρετική υποδομή του, τις κατάλληλες υπηρεσίες logistics και την αμεσότητα πρόσβασης στο εγκατεστημένο δίκτυο προμηθευτών. Η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού στην περιοχή ήταν ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Εκτός από τους εργαζόμενους του εργοστασίου, θα δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίες με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών, τόσο στις εγκαταστάσεις της νέας μονάδας παραγωγής όσο και στην τοπική κοινότητα.

Το BMW Group εκπροσωπείται με γραφείο στην Ουγγαρία από το 2004 και έχει αναπτύξει μακροχρόνιες, εποικοδομητικές σχέσεις με τους προμηθευτές της χώρας. Πέρσι, υλικά και υπηρεσίες αξίας 1,4 δις Ευρώ αγοράστηκαν στην Ουγγαρία.

Το εργοστάσιο του Debrecen θα θέσει νέα πρότυπα ψηφιοποίησης, βιωσιμότητας και ευελιξίας. Επιπλέον, θα γίνει τεχνολογικός ηγέτης, με καινοτόμες λύσεις για αυτοματοποίηση, προηγμένα συστήματα υποστήριξης και ευέλικτες εφαρμογές logistics. Σύμφωνα με την αρχή που διέπει το εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα παραγωγής του BMW Group, το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει συμβατικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα, όλα σε μία γραμμή παραγωγής.

Το δίκτυο παραγωγής του BMW Group .

 Η ισχυρή ζήτηση από πλευράς πελατών και το λανσάρισμα νέων μοντέλων δημιούργησαν υψηλές απαιτήσεις στη δυναμικότητα παραγωγής του δικτύου του BMW Group το 2017. Με την κατασκευή 2.505.741 οχημάτων για τις μάρκες BMW, MINI και Rolls-Royce, οι όγκοι παραγωγής έφτασαν σε νέα ρεκόρ όλων των εποχών. Η κατανομή οχημάτων είναι 2.123.947 BMW, 378.486 MINI και 3.308 Rolls-Royce. Τα Γερμανικά εργοστάσια της εταιρίας κατασκεύασαν πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα, δηλαδή σχεδόν το μισό όγκο παραγωγής.

Με την απαράμιλλη ευελιξία του, το κορυφαίο σύστημα παραγωγής είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί το μέλλον. Βασισμένο στη Στρατηγική NUMBER ONE > NEXT, χαρακτηρίζεται από ένα υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας και αξιοπιστίας διαδικασιών. Η τεχνογνωσία παραγωγής του BMW Group αποτελεί αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και συμβάλλει στην κερδοφορία της εταιρίας και τη συνεχή επιτυχία της.

Η ποιότητα και η ταχύτητα απόκρισης είναι σημαντικοί παράγοντες στο σύστημα παραγωγής της BMW, όπως και η ευελιξία. Η ψηφιοποίηση, οι τυποποιημένες αρθρωτές φιλοσοφίες και η έξυπνη συνθετική δομή μαρτυρούν το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας στο δίκτυο παραγωγής. Ταυτόχρονα, το σύστημα παραγωγής προσφέρει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης και επιτρέπει στους πελάτες να αλλάζουν τις επιλογές εξοπλισμού μέχρι και έξι ημέρες πριν την παράδοση του οχήματός τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.