Εις Μνήμην: Δημήτρης Γεωργίτσης («ΘΩΡ»)

By  |  0 Comments

Η οικογένεια του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού αποχαιρέτησε ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Ιστορίας της, τον Δημήτρη (Μίμη) Γεωργίτση, γνωστό με το ψευδώνυμο «ΘΩΡ», ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Μίμης Γεωργίτσης συμμετείχε στους ελληνικούς αγώνες από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 ως συνοδηγός – αν δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε βρεθεί και ο ίδιος πίσω από το βολάν. Είχε ανέκαθεν πρωταγωνιστικό ρόλο, ως πλοηγός του Τζώνυ Πεσμαζόγλου, του Σταύρου Ζαλμά, του Γιάννη «Λαίλαπα» Ψύχα, και άλλων.

Αργότερα, επί σειρά ετών υπήρξε σημαίνων στέλεχος της ΕΛΠΑ και της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων (ΕΘΕΑ), συμβάλλοντας με την βαθυτατη εμπειρία και την ευγενή παρουσία του στην ανάπτυξη του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η κηδεία του, με την παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκε από το Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Φωτογραφία: Ο Μίμης Γεωργίτσης (δεξιά) με τον Τζώνυ Πεσμαζόγλου στον τερματισμό του Ράλλυ Ακρόπολις 1967 (Αρχείο Φ.Φλώρου / Γ. Κακολύρη)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.